Skip to main content

Vlog Jue & Hanie: Kikikiki comelnya

Salam my readers :)
Cuti-cuti Malaysia ke semua?hehe. Mesti ada yang pergi vacation, kan? Saya tak lah. Duduk rumah saja macam biasa. Boss pergi memancing with his team. Errrr, boring kami di rumah pak (-_-"). Hujan turun dengan lebatnya menyebabkan line broadband di sini sangat-sangat lembap. Melatih diri untuk bersabar masa blogwalking hehe.

Akhirnya, berkat kesabaran melayan karenah line berukben yang sangat teruk, dapat juga saya menonton VLOG Jue dan Hanie hehe. Sangat suka berkawan dengan mereka berdua sebab sangat sporting. Jue dan Hanie berduet blogging dalam satu blog yang diberi nama Let The Blog, Do The Talking, Aight!. Bagi yang dah mengenali Jue dan Hanie, pasti dah tahu blog tu best dan sempoi hehe. Cerita-cerita yang mereka selalu kongsi tidak terlalu berat dan serious. Kalau si Hanie ni biasanya akan berkongsi pasal kisah jiwang dan makanan hehe. Kalau Jue pulak biasanya berkongsi tentang perkara-perkara yang santai dan gerenti akan buat kita tersenyum dan tergelak hehe. Tapi baru-baru ni Jue pun dah pandai nak berjiwang dengan bloggers dalam Kisah Cinta Aku Part 1 dan Kisah Cinta Aku Part 2. Korang kliklah kisah cinta Jue tu, memang terbaik!! Betol, sik bulakkk :D

Berbalik kepada point utama post kali ni adalah tentang Vlog Jue dan Hanie. Boleh tahan jugak bebelan korang berdua ekk, lama tu hehe. Respek habislah kat awak berdua sebab boleh ingat banyak nama blogger siap ingat URL blog tanpa tengok kertas. Tapi, last-last korang bukak HP tengok nama-nama blogger hehe. Kalo ada nama yang tak disebut, jangan pula berkecil hati, tak sengaja tu terlupa. Kadangkala, kena juga ada usaha diri sendiri untuk buat orang ingat kat kita hihi. Terima kasih sebab ingat jugak nak sebut nama blog saya hehe. Really appreciate it my dear Jue dan Hanie. Di awal vlog tu asyik gelak ekk korang hehe.

Jue dan Hanie siap bagi tips lagi pasal cari idea nak update entri, memang betul tu, idea nak update blog tu akan datang sendiri sebenarnya. Santai-santai saja bah kan Hanie hehe. Terima kasih jugak kat korang walaupun busy mana pun, sanggup jugak curi-curi masa nak singgah blog kami semua walaupun kadang-kadang tak sempat nak tinggalkan komen. Setiap orang pastinya ada komitmen masing-masing kan? So memang orang akan faham tu dear. Dan dalam kita berkawan tak kira di dunia realiti mahupun dunia maya, kenalah memahami kawan. Kalau kawan tak tinggalkan komen tu, janganlah cepat nak merajuk, terasa hati atau kecil hati hehe.

So kalau awak nak tengok dan dengar bebelan Jue dan Hanie, kot-kot nama korang ada disebut untuk dijual ke hehe silalah layari Vlog Jue dan Hanie di
|
|
|
v

i ada persoalan untuk Hanie, awak orang mana?hehe. Kalau Jue, i dah tau. Kan Kak Jue? hihi.

*KATA HATI: Sebagai tanda terima kasih, saya dah pasang widget baru di sebelah kiri, Top Refferal Sites secara mingguan. Tiga blog tertinggi akan saya letak dalam bloglist tersebut. Blog Gadis Nikon tu permanent sebab blog my cousin hehe. So hope yang berada dalam widget tu gumbira, sorry belum dapat nak bagi hadiah :')

TERIMA KASIH SEMUA RAKAN BLOGGER (^___^)

Comments

Jue said…
Wah tharu aku bc. Ko tulis ngan pnuh prsn ya molah ku tharu gik koh. Eeee..ctok aku hug ko kuat2 smpi jd kurus kdak Hanie. Hahahaha. Tq darling!! We lap u lah!!! Mok msg Hanie psl tok. Nya br lkak kol ku tdk. Hohoho
[sutera kasih] said…
@Jue:
hehe hanie kurus ka? :P
sama-sama my sis Jue, its okey hehe
sabar kmk tggu line tenet, lastly dpt juak ngga vlog ktk duak sampey habis hihi..

best vlog ktk duak ya sis, tanda menghargai rakan2 blogger ehh :')
H.J said…
diorang pom ada sebut nama kita..dgr tak..?haha
Jue said…
Aok hanie kurus jak. Slim jak dr dolok smpei nek tok. Mun nya mkn byk, pp jak nait haha. Nya org sabah =)

Wah ko molah ku tharu gik pas bc ko sggup nunggu line tenet. Continue hug gik!!
Bro ahmad said…
dalam dunia blog mesti saling memahami kan?? kawan biar beribu..musuh jangan dicari
[sutera kasih] said…
@H.J:
yeke HJ??hehe
banyak nama blogger yg diorang sebut..
[sutera kasih] said…
@Jue:
duhal, pipinya tembam hehe
ohh org sabah duhal, nya keja cnun ka?cnun ya KL ka?hihi

minggu tok terok gila line celcom d sitok dear..siktauk apahal..huhu

mari kita hug2 !!
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
betul tu bro ahmad..kena saling memahami jd xla timbul masalah :)
Hanie_Dew said…
aku datang hug ko sekali. kuat2...
makasih sayangku intan payung. ko memang best sebab sanggup tunggu video tu loading. tu yang buat kitorang terharu.

iya aku ni orang sabah bah. aku sambung belajar sini terus dapat kerja sini tapi hatiku tetap di sabah bah. aku tau ko orang sabah campur sarawak kan. kan. kan.

lap u lagi. muaah..mmuah..kiss kanan, kiss kiri.
AmirFX said…
Best vlog sidak duak ya.. Kiut jak.. haha... Bah.. Ktk gik polah vlog...
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
hehe dh mcm iklan huggies suda kita ni
sebab kamu 1st time buat vlog, lps tu mau kenal kamu lbih dekat, so msti tgk vlog hehe

ohhh..begitu, syukurla rezekimu di sana kan, bestnya..mau jgk bah ku kerja sana tp beliau mana bagi -_-"

iya..betul la tu hehe

lap u tooo muah muah muah hehe
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
kiut oh..tetak jak kejanya duak hehe

kmk polah vlog?sikmokla..malu kmk :P
Jue said…
Aok. Di kl juak sama ngan ku. Sik jauh opis mekorg. Dah lamak kwn tek, ya alu ada geng hahaha

tDah line celcom ktk..aok, bak kata amirfx ya, polah cgek vlog juak hahaha
JIJI YU said…
aku baru tau kewujudan blog ni
ABU said…
hamba tidak mengenali mereka itu..^^
ciK LyndaWawa said…
nang sempoi abbis sidaknya....lucu eh..jue pat jadi wartawan.huhu.kitak tek?bila mok polah vlog?hahaha
anismelon said…
nak tengok gak lah..hehehe..(cube faham kan perbualan korg kat atas nie..huuuu)
merahitujambu said…
diorg memang sporting...tgok selalu bg link awok..mesti korg kawan baik kan
ciK LyndaWawa said…
oi makcik!xpande ku nak berlink2 tok oi..ada lambat kit..hehehe...sak kmk mintak tweeter x diberiknya...fb juak dimok nya..bah..kitak add kmk..kmk xda nama kitak..hehehe

huhu...tulisan kecik xpa...sak makin dekat reader baca entry kmk..hujong2..tercium gambar ya baruk tauk.hahaha
ciK LyndaWawa said…
hehehehe..kata kmk..sak nya pun lambat baca komen...hehehe.....=]
aimie amalina said…
waaaaaaaaaaa
cam bes jeeee
nak pila tgkkk
hehehehe =]
Hanie_Dew said…
dak pa bah.pelan pelan ada jugak rezeki kita di mana mana kan.
Ary said…
akk dah tengok dah..dah follow pon.. nice blog..

mmm...yann, dah besau ko ek..hahah...
Yatie Awang said…
kakak belum pernah masuk lagi blog tu, InsyaAllah nanti kakak singgah
eVa said…
aok kin best blog cdak duak comel tok.. yang best nya cdak tok nang rajin g blog kta.. then cgek, bila cdak polah kisah cinta ya, makin kta kenal ngn blogger2 lain.. merapatkan gik ngn blogger lain.. suka!!
[sutera kasih] said…
@eVa:
kin rancak ohh hehe
yala tek, even nya duak busy, tp msh smpat nk singgah ke blog yg lain..
aok, sidak rajin backlink blog lain, so kita pun makin kenal blogger nok lain ya hehe
[sutera kasih] said…
@Yatie Awang:
nanti ada masa, akak singgahlah k :)
[sutera kasih] said…
@Ary:
bestkan dorang kak yong hehe

sshhhh..kak, senyap2..malu saya bila tgk gaya sy dulu hahahaha :P
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
iya dear..pelan-pelan jak :)
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
baru je kenal via blog ni dear :)
[sutera kasih] said…
@anismelon:
cuba tengok nnti anis hehe

ohh, si wawa tu cite benda lain, sy reply kt blog dia, tu yg anis x fhm hehe
[sutera kasih] said…
@JIJI YU:
pergilah berkenal-kenalan
[sutera kasih] said…
@Jue:
ohh duhal..okey la ya ada juak geng hehe

nang tdah line celcom mggu tok..sabo jak la huhu

haha kmk blogging jak :P
alif haris said…
hehe td pn usha gak vlog dorang berdua tu :)
iMBobo said…
suka dgn konsep blog mereka ni :)
TiTi said…
hehe betul2,blog mereka best, comel! hari ni nak join pertandingan mereka cerita merapu :D

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …