Skip to main content

Terima Kasih Malaysia !!


sumber: http://youtu.be/7OV5tag74gE

Kibarkan Jalur Gemilang, Selamat Hari Malaysia semua rakyat Malaysia!!
Jom hayati lagu ni sebab saya suka dengar lagu ni :)

Lirik lagu Satu Malaysia 
(Satu Bangsa, Satu Negara, Kita Satu Malaysia)

Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti

Dunia yang megah
Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama

Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Bermulanya sekarang
Perjalanan dilaksana
Seia sekata sehati dan sejiwa

Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati

Chorus x2
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

sumber: Limkokwing

Aku anak Malaysia. Aku bangga jadi anak Malaysia. Kamek sayang Malaysia. Saya sayang Malaysia. Wo ai Malaysia. Syukur Alhamdulillah aku dilahirkan di bumi Malaysia yang aman damai. Terima Kasih Malaysia (^__^).

*KATA HATI: Awak dah baca dan fahami perutusan PM kita Dato' Sri Najib TAR sempena Hari Malaysia? Klik untuk baca

Comments

Long Live Malaysia!

my en3 regarding to Malaysia Day : http://chomeini.blogspot.com/2011/09/wawasan-2020-tanya-kepada-diri-anda.html
aimie amalina said…
selamat hari lahir malaysia kuuu!
H.J said…
mood cuti la tu.?haha
d_LA said…
lagu ni best..suke suke..Selamat Hari Malaysia
ciK LyndaWawa said…
selamat hari malaysia deng...g sini kitak ritok tek??
Fadzmie Mohamad said…
Minat satu lagi lagu 'Malaysia meraikan kreativiti' tu. Hehe.
Freaky said…
selamat hari malaysia :D
AmirFX said…
ISA dimansuhkan.. Yahoooo...
eVa said…
alhamdulillah syukur kta d msia tok.. i love malaysia! hehe
Shawn Razaleigh said…
best gila. semua raya pun dapat cuti. :P

happy bday msia!
Jue said…
Aku suka juak dgr lagu ya koh. Ari tok sikda g cney2. Parent mls mok kayo2. Dok umah elok gik hahaha
Bro ahmad said…
selamat hari malaysia sutera kasih..p
Ezad Skytech said…
Selamat Hari Malaysia..(^^,)
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
Selamat Hari Malaysia ezad :)
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
selamat hari Malaysia bro Ahmad :)
[sutera kasih] said…
@Jue:
best ohh lagu ya sis..kmk mala dgr d tibi hehe

kmk ka?cutika sik cuti ka..sama jak ddk rmh :(
[sutera kasih] said…
@Shawn Razaleigh:
tu la best jd rakyat Malaysia heeee
[sutera kasih] said…
@eVa:
syukur alhamdulillah diam di M'sia :)
[sutera kasih] said…
@Freaky:
selamat hari Malaysia :)
[sutera kasih] said…
@Fadzmie Mohamad:
mostly lagu Malaysia best2 kan bro :D
[sutera kasih] said…
@d_LA:
selamat hari Malaysia my dear :)
[sutera kasih] said…
@H.J:
sy mmg sntiasa mood cuti :P
[sutera kasih] said…
@Ariffin Khomeini:
thanks share entri baru, mmg sy slalu tggu update from u :)
ciK LyndaWawa said…
tedah anak..mesti melayan tv ajak ya.hehehe
anismelon said…
anis suke lagu nie..salam satu msia..:)
Yatie Awang said…
kakak suka sangat dengar lagu ni, kalau ada kat tv memang tak akan alih siaran lain tapi kakak lebih suka dengar penyanyi asalnya, lebih ori g tu
[sutera kasih] said…
@anismelon:
me tooooo hehe
salam satu malaysia :)
[sutera kasih] said…
@Yatie Awang:
penyanyi asal lagu ni lagi best sikit hehe
Bui Junaidi said…
best lagu tok..kak bui loiikeee..hehe

kmk pun bangga jadi anak malaysia merdeka..

wpun xda polah entry pasal tok tp,lam hati tetap bangga dan syg pd negara..*_*
iMBobo said…
kamek sayang malaysia juga! :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …