Skip to main content

Terima Kasih Malaysia: My Phone Shorties

Terima Kasih Malaysia !! Aku Anak Malaysia Merdeka. Salam sayang my readers :)
Mesti awak semua ada ternampak iklan Terima Kasih Malaysia di TV? Eh, belum nampak ekk? Saya nampak tadi hehe. Menarik jugak iklan tu, rupanya pertandingan hehe. So kepada kawan-kawan saya yang minat merakam video sendiri guna handphone, apakata korang join. Sambil-sambil ucapkan terima kasih Malaysia, dapat tunjuk kemahiran masing-masing dalam bidang penyiaran video hihi. Kalau ada lucky, boleh menang hadiah beribu-ribu ringgit.

Tahu tak program Terima Kasih Malaysia Myphone Shorties?

Terima Kasih Malaysia Myphone Shorties merupakan projek video IPHONE4 pertama seumpamanya di Malaysia Mengandungi lebih daripada 30 PSA (filem pendek) daripada 30 kumpulan perakam video IPHONE4 (sumber)
Antara konsep yang perlu ada dalam video korang tu antaranya
  • kenapa anda berbangga menjadi rakyat Malaysia?
  • Apa istimewanya menjadi rakyat Malaysia?
  • Sambutan festival kebudayaan di Malaysia sehinggalah ke acara moden harian sepanjang tahun?
  • Beritahu kami Apa yang membuat anda rasa bertuah sebagai rakyat Malaysia?
Terdapat dua kategori:
Pelajar Universiti (Tarikh tutup penyertaan 6hb September 2011) YANG NI DAH TAMAT
  • 5 video teratas akan ditayangkan melalui rangkaian stesen televisyen Media Prima Berhad bersempena Hari Malaysia (16hb Sept 2011)
  • Pelajar mempunyai jangkamasa seminggu untuk menghantar penyertaan video selepas bengkel rakaman berakhir (bengkel di UiTM Shah Alam, KLMU & Universiti Lim Kok Wing)
  • Pelajar akan didedahkan dengan teknik rakaman 30 saat tentang MALAYSIA menggunakan peranti telefon bimbit iPhone 4
  • Hadiah Utama RM10,000, Kedua RM 2,000, Ketiga RM1,000 dan 2 Hadiah Saguhati RM500 (RM1,000) (Hadiah Keseluruhan bernilai RM14,000)
Masyarakat Umum (Tarikh tutup penyertaan 15hb Oktober 2011)
  • Hantar video di www.terimakasihmalaysia.com.my
  • Rakaman tak boleh guna kamera digital, mesti guna telefon bimbit atau iPhone
  • Hadiah Utama RM5,000 dan 1 Hadiah Saguhati RM1,000 (Hadiah Keseluruhan bernilai RM6,000)
Sila baca Terma dan Syarat dulu yerrr http://www.terimakasihmalaysia.com.my/termadansyarat.html

Cara diadili: 60 % Juri dan 40 % online
(paling banyak “LIKE” di laman youtube untuk kategori Awam dan pelajar Universiti)

So, kalau ada sesiapa yang join tu, silalah bagitau, nanti saya tolong VOTE video korang tapi tu pun kalau saya suka video tu hehe.

sumber dan maklumat lanjut di http://www.terimakasihmalaysia.com.my


*KATA HATI: Terima Kasih Malaysia kerana memberi kebebasan hak bersuara di blog, lol :P

Comments

shandye. said…
oo.
agak keji di situ kerana mengenepikan pengguna phone cikai tree-tree-teng macam ai ni yek.
takpelah.
ai bukan mampoo nk pakai aipong pun!
chibs.
H.J said…
kat sini tak de tivi malaysia..ehe
Yumida said…
bez hadiahnya ya...ktk join juak kh?
iPai said…
yang ini memang best .. dulu masa zaman muda2 dulu ada berangan nak buat video pendek macam ni, tp tak kreatif sgt .. hee

p/S: Apa kabar syaza ..
Yatie Awang said…
kakak belum lihat lagi iklan ni, cam seronok je, syaza masuklah....ANAK MALAYSIA
Terima kasih malaysia.. Terima kasih Yann kerana share inpo tuk heeeee :)
Hanie_Dew said…
nampak. tapi malas nak join sebab tak kreatif la sayang. sanagt ramai anak anak malaysia yang super hebat. biarla dorang je yang join. hehe
merahitujambu said…
hadiah menarik tu..awok join x??nk vote ni..=p
anamizu said…
owhh yg iklan NABIL promote tu eh? hehe
Stilla Royazrie said…
dear...nok tok riya, group yang polah ttg belacan yang menang nak??
Bro ahmad said…
promote habis habisan ni sutera kasih....:)
Freaky said…
freaky guna fon cikai je.. x layak nak join. haha
anismelon said…
join la cik syaza..hehehe..gud luck..

pssttt..tenks tau yg pasal puasa toh..;)
Myra Jay said…
Owhh kiranya kena buat video la ye.. :-)
ciK LyndaWawa said…
kmk dah masuk dalam masyaray umum la tok oo.huhuhu..
d_LA said…
sape suka main rakam video ni bek join..peluang baik ni kan..
Jue said…
ada ku nanga iklan tok d tv ari ya tp tp ku sik pro edit jd sik mok join lah hahahahaha
reza said…
adoi!! nampak gaya xleh nak join sbb pki 3gs je...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …