Skip to main content

Tablet PC: Samsung Galaxy. LG Optimus Pad. iPad.

Salam hari raya my readers :)
Semalam mimpi ada iPad lah pulakk, kelakar haha. Ni mesti sebab teringat gambar Mia Sara ada iPad sendiri semalam. Macam tiada benda lain nak mimpi kan? Mimpi ada iPad? yayyyy. Orang zaman sekarang kalau tiada gadget moden, rasa macam ketinggalan zaman ke? Tolak ke tepi orang yang memang dah mampu beli guna duit sendiri. Tak nak sentuh orang yang memang mampu beli, nanti orang cakap kita dengki pulak kan hehe.

Telefon pintar @ Smartphone pun budak tadika dah mampu ada. Apatah lagi iPad? hehe. Tu semua hak masing-masing kan, ibu bapa kena bijak mengawal aktiviti anak-anak masa 'online'. Kalau anak-anak yang dah dewasa tu, lain ceritalah kan. Saya suka sindir adik kalau bab-bab gadget atau handphone. "Haaaa tengok orang tu, jangan kata handphone, nak makan sesuap nasi pun susah, kamu tu bersyukurlah apa yang kamu mahu, sekali rengek jak dah boleh dapat".
iPad, iPhone, iPod. Ketiga-tiganya hak milik Apple Inc Tak sama tau. Boleh google sendiri kalau nak tau perbezaan hehe. Sila sebut iPad ikut pronounce 'Eye-Pad' yerrr, bukan e-pat atau iPai hehe. iPad salah satu daripada komputer tablet yang sekarang ni dah jadi trend masyarakat dunia. Siapa tak kenal Steve Jobs, CEO Apple yang dah kaya raya dengan hasil jualan iPad. Pernah jugak dengar konon-konon sanggup bergadai buah pinggang semata-mata nak miliki iPad, errrr? Apakah? Sebelum nak beli iPad, buatlah kajian sikit, tengok-tengok kat internet tu info tentang iPad: apa fungsi iPad, kelebihan iPad, macam mana nak guna iPad, harga iPad di pasaran, bukannya main beli membuta tuli semata-mata sebab tengok orang lain ramai dah ada iPad.

LG OPTIMUS PAD. Tablet ni pun cun jugak. Sistem operasi yang digunakan sepenuhnya adalah Android  3.0. Android pun not bad jugaklah, rasanya sekarang pun dah ramai suka Android. Android tu apa? Cuba google, banyak info boleh korang dapat hehe. Broad view with 8.9" touch screen, high speed browsing with dual core processor, dual 5MP camera with 3D video recording dan 32GB internal memory. Okey jugak kan? Ada readers kat sini yang dah guna ke? Bolehlah kongsi pengalaman guna benda tu.

SAMSUNG GALAXY TAB. Kalau tablet samsung galaxy ni rasanya ada pelbagai jenis. Lain jenis lain fungsi dan kelebihannya. Kalau Samsung Galaxy Tab sahaja menggunakan sistem operasi Android 2.2, broad view with 7" touch screen, high speed browsing with 1GHz processor, 1MP front camera, 3MP rear camera dan 16GB internal memory, expandable micro SD card memory up to 32GB. 

Manakala, Samsung Galaxy Tab 10.1 pulak menggunakan sistem operasi Android 3.1v, broad view with 10.1" touch screen, 1.0GHz dual core processor, 2MP front camera, 3MP rear camera dan 16GB internal memory. Kalau tak silap, Ceroi owner blog Meniti Senja dah pernah guna iPad dan Samsung Galaxy Tab, cuba kongsi komen sikit kat kitorang hehe.

Actually, ternampak promosi pakej internet menarik untuk pengguna tablet Samsung Galaxy dan LG Optimus Pad di iklan Nuffnang. Kalau korang pengguna tablet Samsung Galaxy dan LG Optimus, bolehlah layari laman web http://celcom.com.my untuk maklumat keterangan lanjut pakej broadband internet celcom. Ohhh kerja, cepatlah dekat padaku, macam mana aku nak beli semua keinginanku kalau tiada duit poket sendiri, takkan nak mintak duit mak pulak kan hehe. (info tablet sepenuhnya dari laman web Celcom, Apple dan Wikipedia Ipad)

Comments

Bro ahmad said…
bro ada ipad..tak best la..dalam blog scrool tak ada..header flash tak fungsi..nak donlod lagu ke apa semua duit..hampeh..fungsi tak banyak mana..tapi paling best bateri dia boleh tahan 10jam..best kalau cari tempat yang ada wifi
Ninie said…
ipad!!! Samsung tablet pon mcm ok kan? tgk pamplet kt kdai smlm. Kalo sy byk duit...sy beli lama dah ni!!! Ohoho...bila nk ada duit berjuta2 neh??? haha ...Ninie dh follow awk, kindly follow me back ya. Ada doodles utk awk

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/free-niedoodle-series.html
Yanyan said…
amboiii banyak nya dia tau. yan, reti pakai jek. tapi hape pun tak reti. tapi entah lah, yan memang tak suka hp yg complicated. tak tahu kenapa. asal boleh mesej, dgr lagu, record video, tangkap gambar. cukup lah. hehe tapi sekarang lah ckp cmni, 10 tahun lagi tak tahu lah. hehehe :P
.izzati liyana. said…
kenapalah saya tak berminat dgn ipad eh. maybe belum tahu lagi kegunaan sebenar benda tuh. heh. kalau smartphone, yes. mmg suka gila. ikut hati nak cuba semua. ikut kemampuan, tengok jela. haha.
kalau mengejar gadget saket jiwa wooo... heee...
Jue said…
mun Hanie baca tok nang abis la..nya iya tgh aim mok beli iPad snang pakei nya update blog **kononnya sdangkan mok nanga drama korean tek haha

ku sik fancy gilak ngan benda camya =)
aimie amalina said…
waaaaaaaaaaaaaa
meroyan tgk ni
sume from korea ni
lg baek samsung
hahhaha
suke!
optimus tu siap bole men game kt tb ha..uuuuuuu
SweetLikeWhat said…
simpan impian samsung galaxy tab :)
[sutera kasih] said…
@SweetLikeWhat:
semoga impian awk tercapai :)
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
aaahhh..dh banding2..mcm samsung galaxy lagi best kan..android lagi..mcm senang cket hehe
optimus tu leh main game kt tb ekk??wowww!!!
[sutera kasih] said…
@Jue:
benaka?yahhh kita tggu hanie dtg ctok..mestinya ngereco ngga hahaha

kmk pun sik gilak..syg gik ngn lappy tua tokk, besar, besar..puas mata ngga haha
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
sy pon agak kureng dgn tablet..sy lg suka laptop hehe..kalo smartphone, mmg teringin jgk tp belum tiba masanya kot nk ada sndiri..if dh keja, mgkin perlu..ddk rmh ni blm perlu lg hehe
[sutera kasih] said…
@Yanyan:
xla byk tau sgt, sy search2 kt internet je hehe
yup, ada yg suka smartphone sbb byk kegunaan..mgkin ada jgk yg jenis simple, asalkan dpt SMS & telefon hehe
[sutera kasih] said…
@Ninie:
yup..tp kalo ipad ni, dia mostly guna app company dia sndiri, tu yg tak syoknya tu huhu

thanks ninie :)
ada doodle???wahhh nnti sy terjah
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
yeke bro?tak best ekk..xnk la beli ipad kalo cmtu hehe
sifu im said…
t klu ko dh pakai yg mane slh 1 dari atas tu, kasi whatapss kt ak k..hoho
Hanie_Dew said…
yeaaah aku dah datang. last week pegi jalan2 kat IOI gi sevay tablet pc. acer, motorola, LG CSL pon dah ada tablet PC. uuuuuu...tak tau nak beli yang mana.bila dah test2 kat kedai tu rasa nya iPad menang design je la. function lain byk kene pakai duit. huh.
Syuxer said…
semua diatas syuk xde tau hahaha..

rileks..bagi syukla kan, lebih suka guna laptop yang ada kemudahan internet coz itu cam pakej lengkap dari semua diatas hehe..memori besar,skrin besar..smua besar hehe..cuma x boleh masuk dalam poket seluar hehe
Ini Kisah Tia said…
adohaiii .. takdelah canggih manggih ni . handphone Tia pun cikai je . ada laptop untuk online dah sudah :)
[sutera kasih] said…
@Ini Kisah Tia:
hehe..handphone sy pon cikai..cukup ada lappy, jnji dpt o9 hihi..tp kalo dh keja nnti, nk jgk beli heee
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
sy pon xda semua tu syux..syukur ada lappy besar gedabak ni..segala2nya besar tp puas hehe
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
kan..betol..haniey pon ckp cmtu ipad menang design je hehe..so nnti kalo haniey dh beli, jgn lupa review kt blog tau ^^
[sutera kasih] said…
@sifu im:
setakat ni tak mampu lg nk beli la sifu..makan pun masih harapkan mak hihi
d_LA said…
Aaaaaaaa....nak jugakkkkk !!! sabar2, nanti adelah rezeki bli bnda2 tu sume..jeles je tgk budak2 kecik dh ade iphone..ape kaye sgt bdk2 skang ni ye..
Ninie said…
Sutera = Ninie guna pen je wat doodle, pastu scan...edit photoshop...sape2 bleh wat ni =). Nati nie wat special utk Sutera sbb jd follower ke-200. Lucky number la tuww...
bday kmk coming soon..berik kmk hadiah i pad k..huhuhu
Freaky said…
kalau ada samsung galaxy tab ... ohh bestnyeeee
[sutera kasih] said…
@Freaky:
bestnya kan..berangan kejap
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
amboiii..ipad mainan la, mok sik?haaha
[sutera kasih] said…
@Ninie:
nahhh kan, dh agak dh ninie lukis pakai pen sbb lawanya tu lain cket bndind buat guna software hehe

ada doodle spesel?waa bestnya..thanks tau hehe
[sutera kasih] said…
@d_LA:
sabar2..nnti ada rezeki lebih kita beli ye dear hehe..aahhh bdk2 skrg, semua pon boleh dapat
bday kmk bulan depan..sempat gik kitak kumpul duit.hehehe
merahitujambu said…
bila sy nak dapat semua ni eh..eh..
My Name is Mar said…
Yang pasti, tak mampu nak beli semua tu-_-"
.izzati liyana. said…
laptop pon suka jugakk. tapi laptop beli sekali je. jahanam baru beli lagi. kalau mcm smartphone mcm byk benda nak teroka. hee.
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
laptop lagi selesa nk online kan dear :)

smartphone pon best gak..suka application hihi
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
bulan depan???syiohhh..lamak gik bah hehe
Jue said…
Aok bna ya dear. Puas hati gik. Cam netbook ku kcik glak. Sik puas ht tp bsbr jak dolok smtara ada cash lbh makei beli lappy bsr gik =)
sYafIk-wAy said…
semua benda aku nak . haha
*Vivilicious* said…
maok ipad la..mintak..

BW from BSG
[sutera kasih] said…
@Jue:
yala tek..mun blogging ney puas makey netbook..kecik gilak hehe
[sutera kasih] said…
@sYafIk-wAy:
kalo boleh, semua kita nak kan hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …