Skip to main content

SAM: Saya Amat Mencintaimu

Salam rindu my readers :)
Rindu tak? Makasehhhh hehe. Ada yang dah tengok Hantu Bonceng tak? Dengar kabar, Dato' Siti Nurhaliza pun kata filem tu best. Mahu tengok jugaklah nanti hehe. Urm, nanti2lah cerita pasal raya, rasanya lebih kurang sama saja cerita kita tu..raya, makan-makan, konvoi beraya, bergambar-gambar, makan lagi, berat badan naik blablablablabla :D

SAM. Saya Anak Malaysia. Ehhh semangat patriotik hehe. SAM, maksudnya Saya Amat Mencintaimu. Ingat lagi tak hari tu kecoh konon-konon Shaheizy Sam berkahwin dengan Lisa Surihani?
Gambar perkahwinan Shaheizy Sam dan Lisa Surihani dalam salah satu babak filem.
Bukan kawen betul-betul bahh, suka buat kontroversi tau hehe.

Inilah dia, Syafiq Yusuf pengarah muda yang mengarah filem SAM. Sebelum saya tahu Syafiq ni anak kepada pengarah terkenal tanah air, iaitu Datuk Yusuf Haslam, memang saya tak tau. Ehh apakah ayat ku ni macam serabut. Kesan lama tak blogging. Maksudnya, sebelum ni saya hanya tahu karya-karya filem-filem pendek Syafiq saja. Not bad, memang kreatif macam his father and his bro, Syamsul Yusuf. Idea orang muda memang biasanya fresh dan unik.

Bertuah Datuk Yusuf Haslam punya anak-anak macam Syafiq dan Syamsul, mewarisi bakat dan kebolehan beliau. Korang tengok saja umurnya belasan tahun, tapi cara dia berfikir, the way dia 'bercakap' dalam penulisan di blog, memang nampak matang. So, tak sabar dah ni tunggu filem SAM hehe.


Antara barisan pelakon filem SAM: Shaheizy Sam, Lisa Surihani, Neelofa, Mubarak Majid, Fimie Don, Azad dan lain-lain. Sinopsis filem SAM belum ada lagi, kalau dah ada, nantilah update lagi, okey? Sokonglah industri filem tempatan (^__^)

Blog Syafiq Yusuf http://syafiqrevolution.blogspot.com/
Pelancaran filem SAM arahan Syafiq Yusuf (video) CLICK HERE
Script reading for film SAM CLICK HERE
Twitter Syafiq Yusuf http://twitter.com/syafiqyusof
Youtube Syafiq Yusuf http://www.youtube.com/user/fiq000s
(sumber-sumber gambar: Google dan blog Syafiq Yusuf)


*KATA HATI: Selamat kembali ke sekolah, masuk kuliah dan bekerja kawan-kawan (^__^)
Esok dah boleh start 'beraya' ke blog-blog korang semua :)

Comments

Bro ahmad said…
ada peluang arr bro kt lisa surihani hihihi XD
Umie Artoqiemie said…
sapik hengsemmm .. huww
aimie amalina said…
huuuu
akak..siap ade belog die..
akak skodeng eh...hehehhehee
sifu im said…
erkk..lisa nk kwen ngn aku la..hoho
sergeant keroro said…
lisa tu keroro punya :P
Ezad Skytech said…
huuhh..nasib baik gambar lisa & sam tu cuma babak dalam filem je...heee~
Freaky said…
pengarah muda yang bakal menghasilkan filem top macam syamsul :D
Nurnajwa said…
Wuuuu, KACAK XD

ps: ape semua nk lisa ni? --
My Name is Mar said…
Ku juga mencintai dirimu..
Mengapa ntuk sukar tuk luahkan..

Errr... Ok c ya!
shandye. said…
terkejut tgk first picture. ingat betul2. pitam sekejap ingat abam sem betul2 nikah. hahaha...
nang ngekot sapik bena2 nya tok..huhu...nasib x pasha..hehe
iPai said…
hello syaza .. rindu saya tak ? wakakaka


wah ... kat banner tuh tulis psyco thriller .. menarik ni .. tak pernah orang buat lagi kat malaysia .. mesti mantap ni !!
yatie Awang said…
kakak belum lg tengok hantu bonceng, tapi rasanya best kut

kakak suka lisa
seronok sgt beraya..tak sempat nk tengok muvie...
Farihah Ahmad said…
wahhhh sgt kagum dgn ketekunan posting kali neh! admirer syafiq eh :p
Yumida said…
x ska la ngn azad ya..cam kamboh semcm jak... leh x ganti ngn ucop wilca..kihkihkih... sukati jak..
anismelon said…
hantu bonceng..best ke..kwn dah tngk..tpi tk tnye pon..weee..jom tngk same same..wit raye kan bnyk..heee
anamizu said…
wahhh hensem gak syafiq yusuf! kekeke
merahitujambu said…
kalau diorang kaiwn betul2 kan best..sesuai jee diorg tu=p
wahida said…
ari tu SIL ada tgk hantu bonceng, dia kata best jugak...
Khairul Antasha said…
saya amat mencintaimu juga..yerrrr..hehe
cik dila said…
boleh thn kan anak2 yusof haslam nih..ehem.. haha.. ;)
sue perbs.. said…
ooo.. ade blog rupenye anak yusof haslam tu.. hehe... keluarga filem ni
AmirFX said…
Kawan kmk minat ngn Lisa.. Tapi kmk tanyaknya balit Lisa minat sik ngn kau? haha...
Yanyan said…
eh, yeke syafiq tu anak yusuf haslam?? baru yan tahuuu. lain lah muka dia. kalau shamsul tu ada lah jugak. kn kn?? hahaha
.izzati liyana. said…
untunglah anak beranak berbakat. kaya ah mereka. dgr cite, hantu bonceng tu tiket habis jual.the power of zizan. haha.
Fadzmie Mohamad said…
Harap-harap Syafiq tak ikut perangai abang dia. Haha.
echaRierie said…
sy pn nda sbr mau tgk..hihi..
maka movie yg coming soon ni pn nda sbr jgk..hihi
Jue said…
Darling i miss u!!lamak juak miak tok cuti hor =)

Adik ku die hard fan mia ya. Pantangnya nanga, alu sanggup brebut tb ngan mekorg hahaha

Kck2 hor anak datuk ya hor. Hihi

Psst; tulah indah. Ku sikda lalek gilak hihi. Tunggah gney2 still org yg sama =)
iMBobo said…
family dato yusof haslam ni memang berbakat besar dlm industri perfileman kan?hebat2...
alif haris said…
uwaaah cite baru .. hero sama mcm cite sekali lagi ler tu ..
alif haris said…
hero cerita tu mesti sama mcm file skali lagi kan .. hehe
Myra Jay said…
Nanti nak layan gakler Hantu Bonceng..


Kalau Lisa dengan Sam padan kan, tapi Lisa dah pilih abg Yusry... :)
Hanie_Dew said…
oh sangat suka kat Shaheizy Sam dan Lisa Surihani. citer dorang sume aku tengok. salakan ada salah satu pelakon ni.
Ini Kisah Tia said…
wahhh , anak beranak rupanya .. huhu
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
samala..suka tgk lisa & sam..jnji sala sorg ada dlm filem, mmg tgk punya hehe
[sutera kasih] said…
@Myra Jay:
apa boleh buat..kita tgkla nnti akan dtg siapa jodoh mereka hehe
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
yup..betul tu..kagum dgn mereka..
[sutera kasih] said…
@Jue:
i miss u 2 3 4 5 hehe
sekda lamak ney bah..mood ya jak sekda :P

benaka?blh geng la kmk ngn adik ktk yaa..hehe

anak2 datok ya bkn stkt kacak2, kreatif gik ya..

p/s: tulah la ya sik nunggah kakak, tunggah nama jak hehe
[sutera kasih] said…
@echaRierie:
hehe semuanya ndak sabar kan :P
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
pandai ayah dia didik anak :)

yup2, semua kata camtu..hantu bonceng kutip hmpir 5K woooo
[sutera kasih] said…
@Yanyan:
yup..kenape?tak percaye ekkk hehe
percayalahhh yann :P
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
haha ya nang soalan maut
[sutera kasih] said…
@sue perbs..:
yup..lama dh tu dia ada blog hehe
[sutera kasih] said…
@cik dila:
ehemmmm...nk try casting ke?hehe
[sutera kasih] said…
@anamizu:
amboiiiiiii, adik2 tu hehe
[sutera kasih] said…
@Yumida:
kenak?
kmk suka ngga azad belakon bahh..lawak hehe
[sutera kasih] said…
@Farihah Ahmad:
haha lain2 pulak farihah ni..sy hanya menyokong filem anak tempatan :)
[sutera kasih] said…
@iPai:
gilerrr tak...hahaha

aahhh..psycho thriller..mesti best kan, idea orang muda :)
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
ktk tggu kmk review pasal Pasha, nangis sik berayek mata ktk alu haha
[sutera kasih] said…
@shandye.:
kalo ya pon betul, takkan frust kot abg sam kawen hahaha
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
mula la tu Mar nk berjiwang haha

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …