Skip to main content

PING BUSUK & SUBMIT START : ping dan sumber trafik

Salam jumaat my readers :)
PING BUSUK. Tahukah anda apa itu Ping Busuk? Adakah lepas anda ping terus berbau busuk? atau adakah kalau anda tidak ping, anda busuk? atau mungkin anda ping anda busuk? haha okey stop it, merepek. Ping Busuk ini salah satu tempat saya ping entri-entri yang baru publish. Lama dah saya dating dengan Tubelawak punya busuk ni. Masa di awal penubuhan lagi, ceahhh merepek lagi. Submit Start pulak tempat ping jugak, blog kita akan didaftar di beberapa search engine selain Google dan Yahoo saja kan yang popular.

Sebab saya ni agak pemalas sikit nak ping entri-entri di group facebook, sebab penatlah. Memandangkan application share facebook dalam blog ni pun saya dah remove, makinlah saya malas nak ping. Tips nak dapat free traffic yang saya boleh kongsikan ialah setiap kali publish entri baru, saya akan ping di http://www.submitstart.com/ dan http://busuk.org.

KLIK GAMBAR UNTUK DIRECT KE WEBSITE TERSEBUT

Dua tempat tu saja saya ping lepas tu saya blogwalking. Selebihnya autopublish di fanpage facebook dan personal facebook. Kecualilah masa tu saya sangat banyak masa terluang, tengah rajin dan ada mood main 'ping pong', saya akan ping di facebook. Berdasarkan pemerhatian di statistik blog, memang banyak trafik datang dari Ping Busuk dan Search Engine yang pelik-pelik haha. Sekian terima kasih, itu saja tips tingkatkan trafik blog dari blog suterkasihyann. Sharing is Caring is Loving is Sweet, yawww!!!

Mulai hari ni, blog Abg Stalker akan dipromosi selama seminggu dalam setiap entri sebab?Tanya dia sendiri.
Photobucket

Comments

oh klu mcm tu slhlah jpwn saya!
:) trm ksh yan..cantik banner tu.nmpk macho plk. :P
Bro ahmad said…
Blog bro sorang je tak ping entri mana2 hmm...menganggu search entri bro..diorang tumpang sekaki..sebab tu bro tak ping..tapi korang boleh dapat trafik dari situ.
sergeant keroro said…
submit start tu tak buat sangat, huhu
[sutera kasih] said…
@sergeant keroro:
huhu..sbb sy mls nk ping2 tmpt lain..ok gak tuuu
eVa said…
mek pun pake busuk juak .. ahha.. nok cgek xpenah dgr.. makseh sharing kak.. ;)

knk abg stalker ya? haha..lak tyk nyaa..

ABANG STALKERRR.. hehe
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
sy pun agak jarang..ikut mood huhu
boleh menganggu ke bro?
camna tu?
Peah Glemer said…
err saya blogger baru, tulun ajar :P
[sutera kasih] said…
@Iz.Eusof (Abg Stalker):
sama-sama :)
aduhh..perasan la pulak hehe
[sutera kasih] said…
@Uchi kay-f @hmad:
sabar..sabar..meh sini link banner, sy tlg promote free hehe
cik yan: terima kasih sb bagi soklan iya btw soklan awk akn dipost di netry part 3 nanti,hrp bersabar keprihatinan sgt dihargai,sekian terima kasih!

ps:-bah,aq teda banner blog..

url boli kan?
http://uruchimaru-kf.blogspot.com/
Bro ahmad said…
Keyword entri kita pun dia tumpang sekaki..sebab tu blog bro ahmad tak ping mana2 lebih suka organik trafik dari trafik dari ping tersebut..mcm mana nak terang ehh...banyak tempat nak ping..beratus kalau rajin..tapi trafik mesti naik kalau kena gaya ping tu huhu...ada orang lebih suka dapat trafik dari ping entri vs bro punya organik serp.kalah la hahaa.

psst: tak tau kenapa bro tak suka busuk tu hehehe
Eera Shera said…
x rajin jugak nak ping pong ni..hehe
oh terharu rasenye..betul ke nk buat banner utk saya ni? omg!!!

oh skjp nnti saya cari url imagesnye...
bah, ini url images utk banner iya..

http://1.bp.blogspot.com/-UAdeUTtHt9A/TnyVD407UWI/AAAAAAAADgI/awhGjes94I8/s1600/uchiicon.JPG

okeh daa..makasih!
Freaky said…
x pernah ping lg kat sana. nanti nak try gak la
Paris Lipton said…
bagus deh~ share lah byk2 lg pengalamanmu itu...hehe
abglan said…
erm... aku ping tak kuar gambar thumbnail, org lain ade je... tau tak nak buat camner tuh?
iMBobo said…
lupa lah dah pernah ping ke blom hehe
Ary said…
ohhh...tq yann masukkan akk dlm bloglist :)... akk pon da join pingbusuk ni..
ABU said…
nice info..aku mau try submit strt..busuk aku sda lama ada
Ezad Skytech said…
ada la pernah ping kat busuk tu..tapi jarang la..hee~
kotak bulat said…
kb letak gak widgeet ni kat blog..
adan said…
perkongsian menarik.. thanks.. selama ni ta pernah ping di ping busuk tu..
ciK LyndaWawa said…
huhuhuhu,,kmk la jarang berping2 tok..huhuhuhu...
Busuk.org said…
Terima kasih kerana menggunakan busuk.org. Semoga terus menyokong kami :D
niky said…
dh try.... mmg the best la...
Anonymous said…
Today is ethical poorly, isn't it?

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …