Skip to main content

Pasha Ungu: Purple Love

Salam sayang my readers :)
Disebabkan my member blog dah datang angau dan rindu tahap kronik dekat Pasha Ungu, so saya post entri ni khas buat Cik LyndaWaWa yang kemaruk dengan Pasha Ungu haha. Korang boleh baca jugak bah manatau kamu pun diam-diam minat Pasha tapi malu mau mengaku, kan? kan? hehe. Dalam tahun ini jugak, bulan Mei 2011, filem Purple Love sudah pun mula ditayangkan, dan sekarang ni pun sudah ditayangkan dalam saluran berbayar Astro First. Saya pun tak tengok lagi, tapi dah tengoklah di sebalik tabir Purple Love. Agak best jugaklah walaupun nampak sedikit kekok, maklumlah penyanyi tu kot nak berlakon hehe.

Kenapa kami minat Pasha Ungu? Sebab dia hensem haha. Okey, gurau saja. Suaranya sedap didengar. Entahlah tak tau jelaskan macam mana kan WaWa hehe. Yang pastinya, kami minat lagu-lagunya saja, sekadar batas seorang peminat dengan penyanyi.Eleh, macam korang jugaklah minat K-Pop :D
SINOPSIS FILEM PURPLE LOVE
Purple Love mengisahkan Pasha bersama sahabatnya, Makki, Onci, Rowman dan Enda, berbincang bersama mencari cara terbaik untuk Pasha melamar kekasih hatinya, Lisa. Namun pada hari yang sama, Lisa memutuskan hubungan demi untuk bersama lelaki lain. Pasha sangat terkejut dan terus patah hati. Dia kecewa hingga mengganggu perjalanan syarikat agensi kreatif diusahakannya. Pasha juga banyak menghabiskan masa menunggu Lisa kembali kepadanya. Makki menghubungi sebuah agensi yang bertanggungjawab untuk mengembalikan motivasi diri orang yang kecewa putus cinta.

Malah, agensi itu dimiliki oleh Talita, seorang gadis cantik. Makki menyimpan keyakinan. Ditambah Talita sudah memberikan persetujuan untuk membantu Pasha kembali seperti dulu. Pelbagai cara yang unik dilakukan untuk membuatkan Pasha bangkit semula. Namun, semuanya sia-sia. Akhirnya Talita berkesimpulan, Pasha akan sembuh semula jika dia berjaya menemui cinta baru. Justeru, Talita pun menjodohkan Pasha dengan seorang pelanggannya, Shelly. Shelly seorang gadis lucu dan sangat romantik. Malah, Shelly sebenarnya jatuh cinta dengan Onci.
Begitu juga dengan Onci yang turut terpikat dengan Shelly. Mampukah Onci melepaskan gadis kesayangannya untuk sahabat baik sendiri, Pasha? Sementara itu, Talita pula dalam diam tersedar bahawa dia sebenarnya yang mencintai Pasha. Apakah Talita mampu meluahkan perasaannya kepada Pasha atau dia hanya berdiam diri saja? Apa yang pasti, Purple Love adalah kisah cinta kait berkait yang mencuit hati. Adakah Pasha sendiri menyedari perasaan hati Talita itu? Barisan pelakon Purple Love lain yang turut membintangi Purple Love adalah Nirina Zubir, Kirana Larasati, Qory Sandioriva dan Henidar Amroe.
(sumber: HarianMetro)

BIODATA PASHA UNGU
Nama sebenar: Sigit Purnomo Syamsuddin Said
Agama: Islam
Tempat dan Tarikh Lahir: Donggala, 27 November 1979
Kerjaya: Vokalis Band Ungu, Pelakon, Penyanyi
Status: Sudah berkahwin (Adelia)

Hot to connect Ungu Band?

Koleksi senarai lagu Pasha Ungu dalam Band Ungu (yang i suka hehe)
Demi Waktu, Andai Ku Tahu, Tercipta Untukku, Kekasih Gelapku, Cinta Dalam Hati, Dilema Cinta, Hampa Hatiku, Akulah Cintamu, Penguasa Hatiku, Yang Pertama, Percaya Padaku, Dia atau Diriku, Ku Pinang Kau dengan Bismillah, Terlanjur Cinta dan lain-lain.

Nak dengar lagu-lagu Ungu? Search sendiri di Youtube.com atau di 4shared.com :)
sumber gambar dan info: Google dan KapanLagi.com

*KATA HATI: Memang dah lama pun minat Pasha Ungu, ehhh suaranya saja okey hehe.

Comments

Anum said…
cam best
nak tgk la
.izzati liyana. said…
belum pernah nak angau artis indon lagi. hehe.
aimie amalina said…
weeee
kapan bila maw tinguk ini cerita
heeeee
[sutera kasih] said…
@Anum:
aahhh best, sy pon nk tgk gak hehe
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
hehe..xla sampai angau..gurau2 je tu :P
Bro ahmad said…
pasha kuning ada tak sutera kasih?
Bro ahmad said…
artis indon ingat malaysia hahaha
merahitujambu said…
cite indon eh..sy sama sekali endak suka sama cite indon..ahaha..tpi kadang2 layan gak..kalau cite antu..=p

jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html
Umie Artoqiemie said…
sik minat pasha.. hahaha..lom penah gik nangga ceta purple love..donlod rah u-tube jak hehehe..
[sutera kasih] said…
@Umie Artoqiemie:
mun dh ada di utube, padah ngn kmk hehe
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
sy sukan bangat sihhhh nonton sinetron :P
SweetLikeWhat said…
tak kenai sangat artis indon..tq info nie :)
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
laaa..bro ingtkan artis malaysia ke tadi?hehe

pasha kuning? tu jadi pasha ahmad dh tu hehe
Freaky said…
awek x cun. x mao tgk la. hahaha gila kejam statement
♥ Dea ♥ said…
mk ngga crita tok eyh..:P
kitak tok nang antu juak eh..geram mek diat kitak koh!hahaha...kmk mok post dah sal purple love ya...nya post dolok.dah ada dalam draft sayang oi..mun apat..nang kmk mok picit2 kitak! hahaha
Ezad Skytech said…
tak minat sangat tgk cerita dari seberang ni..hee~
Amy Syaquena said…
cowok ganteng harus nonton nie hehe..gatai je rupanya ye hehehe...
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
kahkahkahkah..kmk hanya mampu tetak berdekah2 tok hahahaha..yahuuuuu kmk dolok post pasal pasha :P
[sutera kasih] said…
@Freaky:
amboiiii nk awek cunn je ke?hehe
ada tu awek cunnn cuma bkn heroin :P
[sutera kasih] said…
@Amy Syaquena:
hehe..harus nonton cowok ganteng..tp itu hubby orang sihh :P
Yumida said…
cita indon tok...mun bab2 promote video clip bkn men bez2 lagu..tp crita x bez..plus lakonan x mantap..hampeh...
e.g: love is cinta, my heart, etc..byk la..x ingat tajuk
My Name is Mar said…
boleh tak nak keluarkan statement ni?

Wa lagi HENSEM.. Ho-ho-ho!


Errrr.. Ok.. Tata!
anamizu said…
INDON..tak minat aih..hehe
ILA HonEyBuNNy said…
best eh syaza...

ila cita2 neh kurang ckit...adik ila minat tgk cita..heheh
yatie Awang said…
kakak suka ngak ngan pasha hahaha
kakak suka lagu2 Islamicnya seperti, hidup hanya sementara, syurgamu dan yang paling kakak suka andaiku tahu
iMBobo said…
amboi cik syaza promote kaw2 ni haha..cite indon bab2 cinta ni mmg best tgk..
sue perbs.. said…
sy pon suke.. suare die senang nak kenal.. skrg pon tengah layan lgu bru ungu.. percaya padaku.. hehe
Pak Pis said…
saye tidak mengenali beliau...huhuh...tapi cam best jek kalo layan cite tu
ooo tetak2..tetakla sia gulin2 pey leput pun xpa.hahaha...xda pasha kesah juak eh..hahaha...

pastok mek molah entry sal pasha..

yer...hehe...
anismelon said…
jom tengok..heee..ensem pulak tng dye..
Yanyan said…
errr, kureng sikit kalau artis2 indon nih. hihiks! :P
alif haris said…
perghhh pasha ungu berlakon .. nk try tgk gak .. salu dgr nyanyi je .
Jue said…
slalu nanga iklan tok di tv tp sikpat nanga sbb sik beli channel indo pek ya hohoho
tp pasha dah nikah =P
[sutera kasih] said…
@Jue:
kita tggu jak kelak sik lamak astro ngeluarnya hehe
[sutera kasih] said…
@alif haris:
pasha ungu pon ada bakat belakon hehe
[sutera kasih] said…
@Yanyan:
hehe..sy tgk orgnya jgk :P
[sutera kasih] said…
@Pak Pis:
eleh pakpis tu kenal aaron aziz je haha

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …