Skip to main content

Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 Saya

KLIK BANNER TERUS KE BLOG KERORO

Syok pulak segmen Keroro kali ini sebab berkaitan gadget pilihan idaman kalbu hehe. Lumrah manusia sukakan sesuatu, tapi tak semestinya mampu memilikinya, kan? Cewahhhh..nak berdramatiklah pulak. Okey jom tengok Wishlist Gadget saya, angan-angan saja sebab confirm tak dapat nak beli untuk tahun 2011. Tapi, tahun akan datang? mungkin.


Samsung Galaxy Tab & Playbook Blackberry. Muat jugak masuk dalam handbag, takkan nak bawa laptop besar gedabak ni hehe. Senang mak nak main facebook sebab mak tak reti guna laptop. Yang touch screen besar gedabak ni kan senang mak nak sentuh-sentuh :)


2. Handphone
Blackberry Torch, Nokia Nseries N8 or N9 & Sony Erricson Xperia Play


3. Video Game Player
Nintendo DS. Lagi suka yang ni berbanding Sony PSP sebab yang ni boleh tiup-tiup haha.


4. Music Player
iPod Nano or iPod Touch. Bukan iPai, sebab gaya ejaan pun nak dekat sama dah haha. Suka dengar lagu, Nokia Xpress Music sekarang rasanya tak puas hehe.


5. Netbook / Laptop
Sony Vaio Mini Series. Laptop sekarang dah nazak tahap kritikal. Nak buat satu entri pun berjam-jam sebab laptop asyik hang hang hang. Kalau jumpa blog yang berat dan banyak flash  dan bling, memang saya tak dapat nak singgah :(


6. Camera Digital
Nikon or Sony. Dah ada sebenarnya, tapi nak yang paling baru dan terbaik.
Tak minat DSLR sangat hehe.


*KATA HATI: Hmmm, duit hasil iklan Nuffnang pun tak lepas nak beli gadget-gadget idaman hehe. Jomlah ramai-ramai kongsi wishlist gadget korang tahun 2011 di http://platunkhaz.blogspot.com

Comments

aimie amalina said…
weeeeee
samelah kite akak!
huuuu..tapi ime minat dslr..huuu
kikiki

p/s: akak..bace tak komen ime kat
last entri akak sebelom ni?heee
ade special utk akak..heeee
Ezad Skytech said…
rasa nintendo DS lagi best dari PSP...sebab PSP ni main lama jadi bosan la..hee~
Bro ahmad said…
dclr la best boleh ambik gambar huhuuu...sony vaio tu cute wooo..pink colour hehee
yatie Awang said…
kakak pun nak jugak mende2 kat atas tu hahaha, belikan akak sekali k
anamizu said…
cik ana skg ni pon tgh fokus nk rembat phone baru + digicam yg smart..x larat plak nak bwk DSLR yg berat gedabak tu :P
AmirFX said…
Wahhh.. Best2 juak wishlist ktk.. Mok join juak polah segmen tok.. P kmk polah segmen kmk pun jak.. Mok berdikari juak la.. haha..
♥ Dea ♥ said…
bok tek ngga jualan murah fon.. nokia N8 ya rm400 lebeh jak.. :P.. mesti dr china.. hoho... nyaris nk terbeli.. tp xda $$..:P
Freaky said…
ya Allah boleh terlupa nak join segmen keroro.. aduyaiii
iPai said…
merepek plak syaza ni .. ada plak iPai kat situ yee..
iMBobo said…
wah ramai mengidam samsung galaxy tab tu.. esk nak pergi beli lah haha
H.J said…
haha..gadget ko semuanya nampak gempak je..haha
Jue said…
Smua dah da tp no ipod touch, nano ya jak sikda gik hahaha

Sik tfikir mok beli nek tok..syg ngan duit =)

O ya, aja2!..hrp wish list ktk tcapai ^^
moga tercapai...
wishlist tahun depan satu jew..
harap dapat b4 raye...
adan said…
pergh... gila wishlist ko ni.. banyak sangat.. klu dapat bg aku pinjam sehari dua ar..
Yumida said…
brp la RM nikon/sony ya ooo SK... ada ati juak mok beli tok.. jelez juak org len ambik gmba k camera canggih2..tp mek pn k camera hp..."treeet" jak upa bunyinya..hihi
merahitujambu said…
semua cantik..tpi blum lagi dpt beli sbb byk nk kena byr

dear..sy terlepas pandang maafkan sy eh.dh letak link kek kamu..uhuk...soriii
alif haris said…
perghh gadget wishlist die .. :D
~AmyLiana86~ said…
smua yg atas tu amy nak cuma yg paling nk ialah kawin..gedikkan..hehehehe
owh ! samsung galaxy, dalam anganku.
Yumida said…
tablet pc ya bez juak...senang mbak sine2...nggu pokok duit gug0k betuka jd duit kertas bok pat bli kinek2..hihi..
ABU said…
wah semua brng superb..aku pun mau jugk kalau macam ni..
wishlist..aminnn...
Gelugoq said…
semoga tercapai wishlist kamu =)
Syuxer said…
laptop itu pasti..:)..n broadband yang berkelajuan tinggi hehe...
Liza Razak said…
wishlist saya pulak nak beli lense untuk kamera sebab yang lain semua dah berjaya dapat :) good luck tau !! galaxy tab tuh best :)
sifu im said…
ko de whatsapp tak??
Acik said…
pheewiitttt!
nak jugak ler ... :)
sizuka[Izzati] said…
WOW wishlist ni perlu uwang yang pukal :D
Yumida said…
kmk pn join juak:

http://umikasum.blogspot.com/2011/09/keroro-tanya-wishlist-gadget-2011-saya.html
anismelon said…
wah..kemain..anis tak suke sangat benda yg susah susah nie..weeee
ciK LyndaWawa said…
kitak x minat dslr.hehehe
[sutera kasih] said…
@anismelon:
hehe..sesekali berangan gajet susah2
[sutera kasih] said…
@Liza Razak:
wahhh bestnya akak dh dpt ssemua..doakan sy pulak hehe
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
hehe..laptop mesti beli baru :P
[sutera kasih] said…
@ABU:
bah, berdoalah kita bang bu..amin
[sutera kasih] said…
@Yumida:
best ada jak mun ada tablet PC kak ohh..sik penin palak pk hehe
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
amboi amy, kemain lg ekkk hehe
amin, semoga amy cepat kawen :)
[sutera kasih] said…
@alif haris:
tu bkn wishlist lg tu dek..dh mcm over pulokk hhaha
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
betul tu dear..utamakan mana yg penting dulu k

its okey dear ^^
[sutera kasih] said…
@Yumida:
depends juak ya kak..mun nk digital camera yg nektok murah jak dlm 5 ratus lebih..tp mun nak touch screen ya dlm 900++ kali
[sutera kasih] said…
@adan:
bulih bah kalo ko dan :)
[sutera kasih] said…
@Jue:
wahhhh best ktk ehhh kak..ya gelorat ati nk kerja cepat tok hehe
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
haha mcmlah harga 20 sen kan?
[sutera kasih] said…
@iPai:
errrr..just nk bagi backlink -_-"
[sutera kasih] said…
@♥ Dea ♥:
mun dh rega murah cmya gilak, sik original la ya..nang ada tiruan ya..ada dh kmk nemu sitok..nang tolen sama..tp kualiti di dlm sik sama langsung
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
wishlist nang best...tp nk nunai ya sakit hehe
[sutera kasih] said…
@anamizu:
hehe..rembat jgn tak rembat..
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
hehe..sy pun tak mampu nk beli kak
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
tp sy tak minat sgt bro..kalo kena snap tu sy sukala :P
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
betul tu ezad..NDS lagi syok ~
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe..aimie belila dslr pastu ambik gambo akak k :P

dah baca, thanks dek :)
.izzati liyana. said…
wah, menarik2 betul gadgets semua ni. saya mmg suka barang barang teknologi ni. tapi nak join mmg xdpt la. xsempat. byk benda nak buat. tunggu kerja kaya-kaya, mmg nak beli la benda-benda ni. now susah lah. nak mintak parents pon tak sampai hati.
Arol Mubin said…
Kak Yann dah kahwin? Kalau belum, masukkanlah semua gadget tersebut dalam senarai hantaran perkahwinan dari pihak lelaki. Jimat kos! Hehe. :D
Amalina said…
XPERIA PLAY the best! Seriously!

http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/09/keroro-tanya-wishlist-gadget-2011-saya.html

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …