Skip to main content

Jika kau bakal menjadi seorang...

Jika kau bakal menjadi seorang DOKTOR kelak,maka rawatlah hati2 manusia yang kian terpesong jauh daripada Agama tercinta.

Jika kau bakal menjadi seorang ARKITEK kelak,maka lakarlah sinar Islam yang mampu menyinari kehidupan setiap Muslim.

Jika kau bakal menjadi seorang JURUTERA kelak, maka binalah satu ukhuwah yang kukuh antara umat Islam itu.

Jika kau bakal menjadi seorang PEGUAM kelak, maka pertahan...kanlah Islam dimata dunia.

Jika kau bakal menjadi seorang JURUTERBANG kelak, maka pandulah manusia untuk kembali ke jalan yang diredhai-NYA.

Jika kau bakal menjadi seorang POLIS kelak, maka awasilah umat Islam daripada terus memungkiri Tuhan yang Maha Pencipta.

Jika kau bakal menjadi seorang PENSYARAH kelak, maka didiklah anak bangsa untuk menjadi Muslim yang berjaya.

Jika kau bakal menjadi seorang AKAUNTAN kelak,maka sedarkanlah manusia bahawa pahala ALLAH itu lebih mewah daripada segala-galanya.

Jika kau bakal menjadi seorang GURU kelak,maka bentukkanlah acuan sempurna dalam sanubari anak didik mereka.
sumber: Nurikhma

klik Wallpaper untuk download wallpaper percuma :)

Hello my readers, selamat berhujung minggu semua. Just a short entry for today. Saya tengah tunggu member, Izza Izalis baru sampai dari Ipoh. Kami nak pergi beraya kejap lagi. Nak ikut tak?hehe. Bye Bye

Wajib terjah blog si cantik:

Comments

farhana said…
InsyaAllah akan diusahakan demi agama yang tercinta =)
Bro ahmad said…
sedih tiada dapat pekerjaan di atas..semoga bermanfaan bagi yang bekerja kt atas ni..terbaik..p
AmirFX said…
Ekot beraya juak boleh?! haha..
SoLy SoLicious said…
nak jadik ckgu!!.. nak didik anak2 bangsa spya mnjadi org brguna kelak :)
Kancil 8349 said…
entri yang bagus....bertambah semangat lagi Kancil
kotak bulat said…
menarik.. :)
*tu je leh kata :P
Jue said…
Suka entry tok. Simple tp mskd mdlm =). Pakei photoscape kah ya. Aku pun slalu pakei juak hihi

Wah best la org yg kayo2. Merahitujambu msh sik cayak yg kita sik pnah btmu dlm real life hahaha
fiqkbe said…
best nyer g raya. dpt mkn free :)
Freaky said…
mantap pekerjaan ni. beramal untuk dunia dan akhirat..
Fadzmie Mohamad said…
Semoga apa yang dihajati dapat dicapai dengan izin-Nya. Amin. ;)
Yumida said…
yeah...msg2 ada peranan...jdlah sesorg yg terbaek di muka bumi!
H.J said…
yup..betul.jangan kejarkan duniawi semata2..kalo jadi polis macam mana plak..?ehee
d_LA said…
meh beraya kat opis dla meh..hehe..lenguh abes dah kaki ni, nak rehat je rase..rehat kat blog ni jap bleh..hehe
Dalila Diela said…
semoga cita-cita yang dihajati tercapai..
seronoknya nak g beraya..hehe
Acik said…
acik tengok ramai yg make upkan blog. huih ... nak jugak nih! :)
anamizu said…
saye nak jadi ISTERI SOLEHAH je boleh tak??ngeee~ :P
teha said…
betol2.. xde keyaan yg dtg bergolek tanpe usaha :)
[sutera kasih] said…
@teha:
betul2..kena berusaha :)
[sutera kasih] said…
@anamizu:
boleh bah kalo cik ana hehe
[sutera kasih] said…
@Acik:
hehe..nnti kalo boring, nak make up lagi :P
[sutera kasih] said…
@Dalila Diela:
amin ya rabb..
dah plg ni, letihnya makan hehe
[sutera kasih] said…
@d_LA:
boleh saja d_La hehe
silakan berehat, buat mcm rumah sendiri :P
[sutera kasih] said…
@H.J:
kalo jadi polis pulak?
sama jgk asasnya, berkhidmat utk negara, masyarakat, bangsa & agama hoho
[sutera kasih] said…
@Yumida:
betul tu..kita sebagai khalifah di muka bumi ni ada peranan..
[sutera kasih] said…
@Fadzmie Mohamad:
Insya'Allah..semoga dipermudahkan :)
terima kasih atas doanya
[sutera kasih] said…
@Freaky:
betul tu freaky..beramal dunia & akhirat
[sutera kasih] said…
@fiqkbe:
hehe..betul2..kenyang gilerrrr
[sutera kasih] said…
@Jue:
thanks dear :)
kmk kelam kabut tek, ya tepaksa update ringkas jak huhu

aok, kmk pandey pakey photoscape jak deng hehe.

aok, lelah kmk tekayo2 tek, perut dh boroi tok kekenyangan haha

aikk, nya sik cayak gik ka hehe
tggula kita betemu :P
[sutera kasih] said…
@Kancil 8349:
selamat berbakti untuk anak bangsa cikgu kancil hehe
[sutera kasih] said…
@SoLy SoLicious:
semoga cita2 menjadi kenyataan Soly :)
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
lambat ktk, kmk dh balit tok hehe
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
bro ahmad, tak kisahlah kerja apapun, yg penting niat kena betul & ikhlas, Insya'Allah akan membuahkan hasil yg baik dan murni :)
[sutera kasih] said…
@farhana:
Semoga hajat terlaksana :)
Nur Zulaikha said…
ringkas dan menarik..TQ kerana berkongsi..nak join segmen?tinggal link kt sini ye..TQ
http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/segmen-berterusan.html
ILA HonEyBuNNy said…
ila suka kata2 tu...

ila nak tulis la dekat wall bilik ila...
skrg nak berusaha untuk berjaya...insyaAllah...
eVa said…
suka mek baca tok.. k renung2an.. sepatut nya jd mcm ya bh lam kehidupan seharian.. huhu
zalizalu said…
mintak kopi yer.... btw, thanks follow blog saya... camne nak follow blog ni yer. takde button follow..
ciK LyndaWawa said…
kacak ayat ya..sini dapat??mok juak...
ciK LyndaWawa said…
hehe..blog kmk c cantek indah...cantek xda...kiut jak ada....tol x budak bulat?hehe
Hanie_Dew said…
suka entry ni. menusuk di kalbu.

my dear, nak tutor button komen yang ada pix kucing ngan box"your comment here" tu ka.

aku pun belajar dari sini.
http://getmedean.blogspot.com/2011/08/tutorial-buat-button-komen-yang-comel.html

ada satu blog lagi provide tutor.
http://semanisepal90.blogspot.com/p/tutorial-blog.html

cuba la. kalau tak faham tanya dia. rajin jugak dia reply tuh. baik orangnya.=)
Myra Jay said…
Apapun pekerjaan kita yang penting kita ikhlas.. :)
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
thanks daling !!!

mau terjah nnti hehe

syg ko hanie !! ;)
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa:
blog ktk chantek bah deng..ngegeh hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …