Skip to main content

Jeruk: Mangga, Rumpai Laut, Latok

sumber gambar: Google via salamisimon1.blogspot.com & nonie2you.blogspot.com

Salam my readers :)
Semua dah makan tengah hari? Maaf kalau ada yang berpuasa, ni entri tentang makanan hehe. Saya dah makan tengah hari tadi. Sedapnya makan ikan goreng, sayur goreng, jeruk mangga dan jeruk rumpai laut. Yang tak boleh tahan tu, jeruk mangga campur jeruk rumpai laut. Slurppppp..memang tak boleh lawan kesedapannya dibandingkan fast food. Sekarang kan musim mangga, ndak lama keluar dugal malar ngantam mangga haha. Okey terkeluar bahasaku suda. Yang dalam gambar tu, pinjam di Google saja, malas mau snap gambar. Tu jeruk mangga dan jeruk latok. Banyak di gerai makan pasar Filipin.

sumber gambar: Google

Yang dalam gambar ni la namanya rumpai laut. Jeruk rumpai laut ni lah yang saya makan tadi lunch. Perghhh slurrrpppppp sodap. Beli rumpai laut di tamu semalam, seringgit sebakul sederhana besar tu. Murahkan hehe. Kamu pernah makan jeruk rumpai laut dan jeruk latok?

Yang kekenyangan melayan jeruk rumpai laut,

Photobucket

Comments

wah byknye menu mkn tghari awk yan..

mesti sdp kan...saya blm pernah mkn sume menu2 tue..!
Anum said…
sedapnya jeruk mangga
Bro ahmad said…
lapor ni..yummy2 bro mintak sutera kasih masakkan yekk
Ary said…
tak pernah makan, tak pernah makan..! (mengeleng2 kepala sambil meleleh air liur)

huu..gambar cam nampak sedap sgt tuh... glup....
yayath said…
duina...sedapnya tuh jeruk rumpai laut...

hoho~~rindu plak mau makan di pasar filipina tuh...rindu mau p tamu..
wowww...layout baru gik? Kachakkk..cney ktk oleh tok?

Mek sik penah mkn jeruk rumpai laut. jeruk mangga selalu...
Lea Isnawi said…
tak penah makan jeruk rumpai laut
sedap ker?
Lea Isnawi said…
tak penah makan jeruk rumpai laut
sedap ker?
abg ske mkn mangga je bt ulam mkn dgn nasi. :)
sizuka[Izzati] said…
wahhhh sedapnyaaaa lunch awk.eh jeruk rumpai laut?xpenah makan.heeee~
AmirFX said…
Jeruk rumpai laut kmk sik pernah cerik gik.. Tang nyaman jak.. Hantar ngn kmk ctok...
Paris Lipton said…
xpenah mkn sume ni..nnti nk dtg sanalah hehe
Hanie_Dew said…
aku pernah makan sekali jak. tu pun di rumah kawan ku. hehehe..mak ku xpandei baut jeruk latok tu. ko ajar bah. aku suka makan.

**my sayang syaza, kitorang pun sayang ko..mmuuah muuuaahhh mmuuaahh. ni kalau jumpa kau nda tau la riuh sekampung kita kan.
adan said…
part terkeluar sudah bahasaku tu comel.. hhaha.. aku daj rasa semua makanan di atas tu.. sedap.
Ary said…
salam yann....jom join segmen pertama akak, kalu sudi...yann di jemput khas...>_<
eVa said…
pande juak tak makan kak.. mekxpande aie.. mun mangga xbrapa ilak.. buah kiwini nang layan abis..
Jue said…
Aku sik ingat pnah sik mkn jeruk..hahahaha mangga cmpr blacan ya consider jeruk sik?hihi ko molah air liur ku sa mok ngalir nonstop sbut menda camtok hahaha
Ini Kisah Tia said…
nduuu , barusan ku dengar syg :)
Jue said…
aok seyes sik pnah mkn haha
aku nang camtok..ada pelik dikit haha
tp cara ko crita ya dah ckup molah ku tlan air liur tauk sik!haha

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …