Skip to main content

Jawapan Persoalan Wordless Wednesday #1

Salam sayang my readers :)
Memandangkan banyak juga persoalan daripada entri-entri bergambar sempena #WW Wordless Wednesday hari rabu lepas, makanya saya nak simpulkan semua jawapan dalam entri ini hehe. Okey, jom baca!!

Gambar Hero Purple Love sebenarnya gambar Pasha Ungu yang telah dikartunkan oleh Cartoonized.net. Purple Love tu tajuk filem terbaru yang dilakonkan oleh band Ungu. Saya post entri tu sebab saja nak bagi jeles si Wawa :D

Gambar persekitaran kubur dan dua anak kecil tu sebenarnya adalah semasa di pagi raya. My uncle upload dalam facebook dan berharap semoga suatu hari nanti anak-anaknya tidak lupa untuk melawat kuburnya kelak jika dia tiada lagi di dunia. Bagus sebenarnya didik anak-anak dari kecil untuk menziarahi kubur semoga anak-anak sentiasa ingatkan kematian dan muhasabah diri serta mendoakan kepada mereka yang telah pergi. Sedekahkan Al-Fatihah kepada ahli keluarga kita yang telah meninggal dunia. Doa anak soleh dan solehah yang kita perlukan kelak suatu hari nanti.

Gambar tersebut menjelaskan bahawa berbezanya pandangan lelaki dan perempuan. Banyak komen mengatakan perempuan ni complicated dan lelaki ni simple. Ya, ada kebenarannya juga. Perempuan sebenarnya jenis yang teliti dan tak semua pun cerewet hehe. Lelaki ni jenis cool dan tidak suka benda yang remeh temeh, kalau dah merah, merahlah kata lelaki. Tapi perempuan, ada merah jambu, merah hati, merah terang, merah darah dan sebagainya. Kesimpulannya?

Haaaa gambar ni yang banyak sambutan sikit hehe. Dah nama pun sumber dari DamnLol.com, memang LOL lah jawabnya hehe. Saya pun tak pasti samada gambar tu edit by photoshop atau tidak, yang pastinya banyak komen kata, make up mampu menutup kekurangan, mencantikkan lagi wajah, dan kadangkala sekeping gambar pun mampu buat kita tertipu hehe. Jadi, berhati-hatilah kalau terjatuh cinta dengan seseorang yang hanya dilihat melalui gambar semata-mata. (>___<)



*KATA HATI: Say Hello to 1234: Lea Isnawi. Sama-sama kita doakan semoga Lea cepat sembuh dari chicken pox, sebab 22 September, Lea nak konvo :')

Comments

Bro ahmad said…
siap ada penerangan lagi tu..hebat sutera kasih..bro tembak je huuuu
Ary said…
byk koleksi yann...mmm...
AmirFX said…
Banyak juak koleksi gambar wordless ktk.. Nang rajin la molah kesimpulan...
Bui Junaidi said…
nang rajin ktk..
lamak kmk x dtg ctok,dh berubah blog..tp kmk lebih suka yg lamak..hehe

kmk bizi lately tok,ya jarang dh singgah..
Umie Artoqiemie said…
sungguh banyak wordless wednesday :O
aimie amalina said…
peehhhhhh
penerangan yg lngkap gituuuu
hihihihi
ni menaip dgn tgn sebelah..kikiki


p/s: akak..hadiah belom smp ka?kikiki
teha said…
bnyk nyee wordless die.. hhe
Farihah Ahmad said…
patut buat contest sapa teka #WW paling tepat nih!
iMBobo said…
wah mcm lepas geram je nk tulis entry hehe..ww siap ade penerangan hehe
H.J said…
betul je part yang make up dan kaler tu saya word kan tanpa jadi less..haha
d_LA said…
dla x pernah buat WW ni sbb dla kan jrg2 update rase bersalah lak kalo letak gmbr je..hehe..spesis suka taip pjg2 ni ssh sikit...nak jugak taip
ciK LyndaWawa said…
LyndaWawa jugek yang kene.cheh! lak aaa..mek pos pasha ungu banyak2 salnya....er...kembar pasha ungu lah..pasha lak mesti ada org jeles.hehe
Jue said…
Pasha dah kawen. Sik mok ku hahahaha
Nok make up ya nabg magic hor. Nek tok sik bole cayak ngan gambar hohho
[sutera kasih] said…
@Jue:
hehe..aok, nya dh kawen bah :p

make up..biasala..aok, xpat cayak gilak ngan gambar nektok gik dh photoshop..mun dolok, ney ada hehe
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa:
ingt pasha, ingt lyndawawa haha

aokla, jgn sik post lak ahh, kmk tggu :P
[sutera kasih] said…
@d_LA:
hehe xpa dla, sekali sekala post gambar..tp kalo tgn dla rs gtl nk taip pjg2 jgk, taip je la :P
[sutera kasih] said…
@H.J:
hehe HJ memang memahami setiap WW blog ni
[sutera kasih] said…
@teha:
hehe..terlebih wordless pulak kan
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe..supaya xda salah faham :P

belom lg dek, posmen msh beraya haha
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
aok, lamak sik nmpk ktk kak bui..
aiee..ktk suka nk lamak ka?hehe

duhal..sik hal kak..kmk paham bah :)
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
masa rajinla..mun sik, iboh jak :P
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
hehe..sesekali bro..lagipun ada yg bertanya kan..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …