Skip to main content

Jawapan Persoalan Wordless Wednesday #2

Salam my readers :)
Seperti biasa, menjawab persoalan-persoalan awak semua di entri Wordless Wednesday semalam. Ada yang betul penilaiannya ada yang silap tafsir sikit hehe. Terima kasih kepada yang memberi ucapan tahniah. Saya dah selamat berkonvo oktober tahun lepas. Sekarang kan tengah demam konvo, my member si kak LyndaWaWa pun tengah excited nak konvo, siap planning gaya posing photoshoot konvo nanti hihi. So saya bagilah dia ilham sikit kongsi my gambar-gambar konvo :D

*klik link tajuk #WW di bawah kalau nak tengok gambar yang ditafsirkan

Gambar ni red carpet Dewan Canselor UMS. Sebelum habis belajar lagi, saya dah berangan nak upah photographer sebab nak photoshoot masa konvo berjubah konvo sendiri. So, nasib baiklah my friend, Ain cari partner photoshoot outdoor sekitar UMS. Kami kongsi bayar photographer. Not bad, half day. Kalau awak nak gambar cantik, make sure tengok cuaca. Masa kami aritu cuaca kureng cantik huhu.

Lokasi di Muzium Marin a.k.a Akuarium UMS. Sepanjang saya belajar di sana, tu kira first time saya pergi padahal biasanya lalu-lalu saja kalau lepak di Odec beach. Opps saya terlupa nak tengok apa nama ikan tu tapi ikan tu memang sangat besar. Dua ekor ikan tu dua ekor ikan yang berlainan saiz tau. Penat kami tunggu dua ekor ikan tu berenang-berenang hehe. Ada juga gambar penyu, nantilah saya upload.

Lokasi di Muzium Marin juga, tapi ni di area pintu masuk. Kalau awak masuk terus pandang atas, so nampaklah replika Pulau Sipadan. Nampak tu orang tengah diving hehe. Konon-kononlah saya di dasar laut ceahhhh. Nanti nak pergi Pulau Sipadan, siapa nak ikut?




*KATA HATI: Yessss..Air Asia tengah promosi hebat. Maher Zain, tunggu saya datang!!!!HAHA

Comments

sue perbs.. said…
owh... bnyk gmbr2 mnarik ye.. yg ikan tu teringin nk tngok dkat2
azurin ramli said…
jom terbang dengan airasia.awk belanja ^^
J.Syazwana said…
saya takde duit nak upah photographer mahal :(
sifu im said…
wahh..ww pon de jawapan dh skang..hehe..nmpk sngt xleh jd bisu sbb nk cakap je kn
ciK LyndaWawa said…
namaku juak nya mention sia..mestila excited oo..huhuhu...saya berkonvo lagi.sebab sebelum tok konvo x puas bergambar.kitak upah protog bapa oo..kmk x taukla protog kmk ya...susah na nak predict nya aih..
anamizu said…
wahhhh!
sakan berfotoshoot ye :)


*aah cmne ek psl news feed tu? :(
H.J said…
lorh..tak sempat jengok blog ni semalam..sorry**
dhiera said…
Pulau sipadan?? nak ikut!!
promosi air asia sampai 25sept ni..cepat grab!
never be in puau sipadan!! teringin nak kesana juga, tapi slalu tak ada kesempatan dan waktu ;O
wahida said…
aku pun duk usha AA ni...byk tiket promo dah habis la...huhu...

ko nak gi Pulau Sipadan? nak ikut!!
Bro ahmad said…
ohh yang sipadan tu tipu ehh..jom sutera kasih kita mandi manda kt sana ye hihihi
eVa said…
mok ekot g sipadannnn!!.. hehe

layap ilak ngga ikan besar alu lupa nama haha.. mek salu gya koh..

aok2.. mun nak photoshoot perlu cuaca bgs bok kck gik..
[sutera kasih] said…
@eVa:
g booking tiket nun hehe

yaaahhh gerenti ktk bekhayal jd mermaid nak ngga ikan besar ya :P

mun cuaca byk awan kacak, gik kacak begambar ohhh
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
betul la tu..cuma tu replika :)

bestnya kalo pandai berenang kah2
[sutera kasih] said…
@wahida:
ramai dh tunggu tiket promo, tu yg cepat habis hehe

nak, tp kena planning dulu hehe
[sutera kasih] said…
@Rtp Farra Arisha:
kalau ada cuti lagi, try la pegi with your sisters :)
[sutera kasih] said…
@dhiera:
betul2..tu yg teruja tu tgk tiket tadi..tp mmg trafik jem masuk website AA..siap waiting room lg haha
[sutera kasih] said…
@anamizu:
hehe...bukan selalu, sekali seumur hidup :)

tu la..sy pun tak tau lg dear..
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa:
hehe..kmk paham bah, suka jak nk ngaco ktk bah :P

protog kmk ya perempuan juak.senang cket posing..nya cas tanpa cuci gambar tapi ada edit gambar beberapa keping, dua CD dberiknya.
[sutera kasih] said…
@sifu im:
saja buat entri jawapan hehe

tau xpa, suka nk membebel :P
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana:
hehe memangla mahal dear..try cari member la kongsi2..photoshoot dlm studio pun okey jgk bah :)
[sutera kasih] said…
@azurin ramli:
aikkk sy pulak belanja, awkla hehe
[sutera kasih] said…
@sue perbs..:
kalo xdpt pegi sini, cer try pegi akuarium hehe
kuar duit set untu diri sendiri konvo ape salahnye...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …