Skip to main content

Curhat: Makan dan Izza Izalis

Salam my readers :)
Selamat kembali bertugas kepada yang bekerja dan selamat kembali belajar kepada yang masih belajar hehe. Saya minta maaf atas kesulitan beberapa orang rakan blogger yang baru saya kenal yang tak tahu butang follow dalam blog saya berada di mana huhu. Butang follow blog saya ada di widget SWIFT SUZUKI di bahagian JOIN MY SITE. Nantilah saya tukar posisi butang tu untuk mudah dilihat, blog ni pemalu sikit hoho. Apa nak cerita hari ni?

Ini gambar masa beraya rumah kawan, OSHIN. Pandai dia masak mengalahkan Masterchef hehe. Tapi ni bukan gambar kemarin tau. Gambar kemarin, Izza Izalis belum upload lagi di facebook hehe.

Bayangkanlah yang datang 5 orang saja, nak habiskan semua tu? Awwww..rasa nak pengsan malam tu hehe. Siap kena paksa habiskan semua makanan tu. Masa raya ni berat badan memang naik mendadak. Pipi  pun kembang semangkuk, menyampah -_-"

Inilah Izza Izalis. Kawan baik saya since form 6. Dia memang seorang member yang sangat baik, memahami, sangat tidak berkira baik soal kewangan mahupun material, suka menasihati dan sangat cool hehe. Kami pun pernah juga gaduh-gaduh manja, tersalah faham, tertarik muka sepanjang berkawan. Biasalah adat berkawan, tapi semua tu hanya perencah masam manis dalam persahabatan, buat kami lagi rapat dan saling memahami. 

Since dia dah pindah ke Perak, terasa kehilangannya walaupun dulu dia duduk di Sandakan, still jauh dari my home, dia dapat lagi turun naik ke KK huhu. Btw, ni gambar tahun lepas masa kami masih belajar hehe. Kalau izza datang dari UMSkal, wajib singgah UMSkk jumpa saya lepas tu cuci mata ke 1Borneo. Rindunya masa dulu (T_____T). Izza, thanks sebab hadiahkan buku Diari Sufi dan Shawl Purple :)

Wajib terjah Blog si Gadis Menawan dan Blog si Jejaka Kacak:

Comments

aimie amalina said…
waaaaaaaaaaaaaaaaa
byknyeee makanan kaka
hehhehehe
Bro ahmad said…
sedapnya..tak pelawa ehh kt kita. link kt bawah yang wajib terjah tu widget apa yekk?
ILA HonEyBuNNy said…
fuhhhh....terliur ila tgk semua makanan neh...mmg betul2 pandai dia masak....hehe
Cat Is Na! said…
Besaunyer doraemon tuh :3 hohoho ^-^
cik sakdi said…
ikan tu mengancam habis.. rasa nak curik je. ala nnt ade jodoh jumpa la tu. kite ngan bestfren kite pon jarang jumpe,umah dekat je,cume blaja lain2 hehe
abghani said…
betul.. berat aku dh naik 3 kilo
Acik said…
alaaaa ..
naper x ajak acik skali. shedapppp tu!
H.J said…
pergh..sedap tu..apesal tak jemput sekali..

jejaka mesir..?bukan mesir la..haha
SoLy SoLicious said…
waahh.. menyelerakan.. :))



p/s: nak follow sini..em, butang folllower tak jumpa la.. hmm.. sy letak dalam bloglist sy dlu la eh...
wah..bersama iza..:)2 sekawan yg manis. ;)
AmirFX said…
Ktk sik ajak kmk sekali.. haha...
Hanie_Dew said…
ui na tetiba aku rasa lapar baca entry ko bah. feveret tu sume lauk lauk dalam gambar.

sweet jak bestfren ko. makaseh promote blog kitorang. baik banar bah kamu ni rayang.
iMBobo said…
die ade blog x?heee~ :)
Ini Kisah Tia said…
waaaa , kalau ada Tia takpe Tia boleh tolong habiskan . hehe
ciK LyndaWawa said…
nyaman upa manok lok..mintak juak..=]
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
ada2..kliklah nama dia tu hehe
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
hehe..mmg sengaja bikin ko lapar hanie :P

nya nang sweet..mun ngga ktk dak jue, alu ingtnya hehe
[sutera kasih] said…
@H.J:
nk jemput pun HJ jauh sgt hehe

bukan mesir ekk?madinah bah kan?ke kelantan?ahhh hentam sajala :P
[sutera kasih] said…
@cik sakdi:
ikan tu sy tak makan pun sbb kenyang sgt hehe

awk dgn besfren pun jrg jmpa ekk..rindukan hehe
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
hehe..ila pun mesti pandai masak kan?
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
nak pelawa pun bro jauh sgt -_-"

tu bukan widget, tu backlink mcm biasa huhu
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe..kenyang sgt akak time tu dekk
kim salam iza...
lame xjenguk blog die...
Jue said…
wah mun aku yg join open house ya, confirm ku dpt habiskan!hahahaha! gila sik! nsb tgh kenyang. mun sik dah kecur air liur ku tok hoho
IzZa izaLis ® said…
cik iza muncul kat cni.. heee... rindu la kan ko, cik syaza.. :) abg stalker, kitorang mmg MANIS.. ahakss..
eh, meniti senja ! aku pun dah lama x jenguk blog dia..:)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …