Skip to main content

Curhat: Blog hancur, saya okey!

Salam sayang my readers :)
Ehemmm...semalaman saya dan Uchi Kay-f cuba untuk menyelamatkan blog ni tapi failed. Tak failed mana pun, saya dah tak larat nak ngadap coding semalam, terus tido sebab frust. Thanks to Ninie jugak sebab bersusah payah email kan coding templete baru. Emm, semalam begini ceritanya bagi yang baru datang hari ni. Boleh klik entri berhenti blogging seketika sebab Templete Rosak dan Blog dah okey lepas remove beberapa widget untuk faham storyline, aisehh dah macam filem la pulakk. Grrr..baru perasan ni, dua bloglist My BB Torch dan My iPhone 5, dalamnya dah hilang senarai blog kesayangan saya. Ke tempat saya je? Kenapakah? Apakah? Padahal saya belum sentuh apa-apa lagi dah main cak-cak pulakkk. Ngok ngek betol.

Ahhhh..malas dah nak fikir wajah blog sot ni. Yang penting ku menaip. Semalam tiba-tiba jatuh cinta tengok templete formal dan ala-ala matured. Tapi bila dah download dan bukak file, adoyaiiiii kenapa banyak coding ni, sik kamek pahammm kowhhhh. Bak kata stacy, tinguk keadaan bah haha. Kepada yang join Pencarian 50 blog baru untuk bloglist, tunggu dulu buat sementara waktu, boleh? Blog saya sekarang tengah ada masalah ni. Ada member nasihatkan jugak jangan letak bloglist banyak sangat dlm blog sebab kadang-kadang ada blog yang sedekahkan malware. Member cadang buat bloglist khas di blog satu lagi, bukannya nak kata selfish or whatever, tapi untuk keselamatan blog sendiri. Bila blog dah sakit, sendiri yang merana huhu.

Ini kali kedua dah saya kena macam ni. 1st time kena di blog Sutera Syaxa. Tapi tak kisah sangat sebab tu blog koleksi curhat dan assignment saja. Saya dah tukar macam-macam jenis templete, still tak boleh guna dua column. Penat tau, nak tampal iklan lagi kalau asyik tukar templete. So saya biarkan sajalah begitu, just guna satu column so tak la nampak sangat blog tu bermasalah haha. Tapi blog yang ini saya kisah. Tapi sekarang ni tiada mood nak tengok coding lagi. Okey bah kan wajah blog ini begini untuk sementara waktu? Boleh bah kan? -_-"

Moral of the story: Kecantikan tidak kekal selamanya.


Oyeahhhhhhhh petang ni ada sinetron baru, Nikita Willy !!! Putri yang tertukar, sinetron yang memang ku mau tengok yesss!! Terima kasih TV3!

Terima kasih Abg Stalker sebab tiupkan penawar untuk blog ni. 
Ehemm, kepada yg bertanya, kenapa setiap entri ada link Abg Stalker? 
Nak sangka kami ada skandal la tu kan? Cucuk idong kang haha. 
Tanya dia sendiri.
Photobucket

Comments

Bro ahmad said…
blog awak paling unik sekali..1 kolum je..bro nk buat juga la ..tukar template je..p
Boleh bah kalau kau.. hehe bak kata stacy kan.. jangan putus asa.. bila dah calm down boleh le repair mana2 yg patut.. tp bg akak blog ni dah ok dah.. =)
emm alahai malware!

oh nikita willy?

suke lagu die "ku tetap menanti"..

uit geng pi bce email cepat!
Jue said…
dah mcm blog bgambar sbb cgek column jak..ok juak. kemas. maybe mata ku sik besa nanga menda kosong camtok hihi tp stail juak tanga ku aih

sikpa, kelak2 ok la ya. mun ko msh plan mok ada widget tepi2 ya..roger mek duak hanie. berik login id pword (ko tuka nok baru bfore merik ngan mekorg) kelak mek duak cuba nolong adjust..mun dpt la
:) xpe la yan.cmni pun ok.janji yan bole menaip,kami bole baca.
Ary said…
siannyer dia...x pe bah...setuju dengan kenyataan'kecantikan xkan kekal selamanya'
mungkin yang lebih baik selepas ini..mana taukan...:)
Anum said…
heheheh
best tue nikita willy
apik pehe said…
aihhh...ehmm..camner ek..kena tanyer yg pakar
Bui Junaidi said…
kmk pun tgh fikir2 nak polah blog list baru tok..malangnya nasib ktk blog berolah..mun jd rah kmk x tauklah nk molah gney..huhu
geng,sorilah..sile tukar status ke admin,klu tak mcm ne sya nk check,ushar2 dri luar jelah tapi tak boleh masuk..huhuhu menanges!

*bak kata aaron "apsal tak masuk..ushar2 tapi tak masuk"...

hurmm...
faridah nazurah said…
comel la kalau 1 column je.. senang je loading..
eVa said…
ow tedah.. ilek2.. nang kepak bh ato semua ya.. kedak mek dolok juak.. asa nak nangis ato hehe..
Myra Jay said…
1 kolum entery jadi panjang, macam susah sikit nak baca..

Takpe pelan2 buat ye dear :)
Paris Lipton said…
tulah penah kna malware dr blog lain skali. awk usaha ye. nk tlg xpndi coding2 ni..simple pon sweet wat. cayok2~~
Hanie_Dew said…
uchi. oleh kerana ko dpt banner dari si sutera penuh kasih ni. ko tolg dia sampai sembuh blog dia.
Cik Rose Cute said…
Kenapa blog banyak natang tue?...
iPai said…
halamak .. macam gitu ke ? tak pernah dgr plak kes malware tuh .. 1st time dgr ..

patut laa ada orang guna blog asing dgn blog asal untuk letak list blog ..

syaza, syaza kene kuat k !!
iPai said…
ada orang cerita dia kene malware dr blog ni faridismphotography

tp bila buang trus jadi elok balik .. syaza cuba try test ?
Yumida said…
janji msh ada ruangan utk me-nge-post entry...

since mggu tok susah mek nk post comment lam entry ktk..kenakkah..adakah line tenet mek yg too much slow..dh 5 kali mek try post tp x pat..penat mek taip..huhu

*try try..percubaan ke-6
diba said…
sabar2..nnt dh rileks tgk2 blik..rest tgk cite indon ek..
BISKUTMARIE(",) said…
rajinnye tukar template..
pinky_liscious said…
chill k.. jgn tensen2 sedih2...
wahida said…
aku ok je mcm ni..
Ini Kisah Tia said…
nduuu , baa sabar syak lah dulu .. okey jugak ni begini :)
AmirFX said…
Olaterdah.. Panjang gik kesah blog ktk.. haha.. Nway, layout baru ktk tok sederhana jak upanya.. Nice... Yang penting isi dalam blog ktk...
sergeant keroro said…
huhu, xnak cari template lain? atau boleh cuba tanye ayie. (azrin rahim)
~AmyLiana86~ said…
kenapa tiba2 rosak yann.adoyai kesiannyer.huhu
patutla keadaan blog ni lain dari yang biasa...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …