Skip to main content

Bro Ahmad: Duit syiling seposen

sumber gambar: Google Image
  • Coin of Malaysia
  • SYILING 50 SEN
  • SYILING 20 SEN
  • SYILING 10 SEN
  • SYILING 5 SEN
  • SYILING 1 SEN
  • Jumlah Keseluruhan 10 sen Parlimen
  • Jumlah Keseluruhan 20 sen Parlimen
  • Jumlah Keseluruhan 50 sen Parlimen
  • SYILING PERINGATAN THE 30TH ANNUAL MEETING OF THE ISLAMIC DEVELOPMENT BANK BOARD OF GOVERNORS
  • SYILING PERINGATAN PENEROKAAN ERA BARU FELDA MENJELANG 50 TAHUN FELDA
  • SYILING PERINGATAN SUKAN SEA XXI SEA GAMES 2001
  • Syiling Peringatan Ulangtahun kemerdekaan ke-48
  • Syiling Peringatan Ulang Tahun Parlimen ke-50
  • 50 Tahun Bunga Raya
  • SYILING PERINGATAN JUPEM
  • SYILING PERINGATAN TUDM KE 50
  • SYILING RM1 PARLIMEN
  • SYILING RM1 SIRI2 KERIS
Salam my readers :)
Bro Ahmad. Siapa tak kenal blog Trioseposen? Pada di awal Bro Ahmad blogging banyak menceritakan entri berkaitan duit syiling Malaysia. Senarai tajuk di atas adalah hasil buah fikiran Bro Ahmad tentang duit syiling. Cyba cari sendiri di archieve blog Bro Ahmad. Nasib baik ada blogger macam Bro Ahmad yang menyemadikan info berkaitan duit syiling Malaysia dalam blognya. Masa saya tengah cari info berkaitan duit syiling di Google pun, entri Bro Ahmad yang banyak keluar di 1st page. Pendek kata, Bro Ahmad tak sombong, always keep in touch dengan member blog.

Sebenarnya, saya hanya menyahut cabaran Bro Ahmad yang nak ajar kita semua mainSEO hehe. Tak kisahlah berjaya ke tak, yang penting mencuba. Harap-harap entri tentang Bro Ahmad ni menyangkut di 1st page Google hihi. Kalau tersangkut, ada ganjaran, lihat di SINI. Jom join ramai2 :)

*KATA HATI: Tips SEO dari Bro Ahmad, kena kurangkan link dari luar, kalau terlalu banyak link dari luar, nanti Googlebot tak nak kawan hehe. Thanks bro !

Comments

Bro ahmad said…
Sutera kasih..thank join, tapi link keluar tak elok untuk SEO fuhh banyaknya backlink..malu bro sebab tu post entri lama bro ahmad huhuuu mana nak sorok muka ni xixii

tu je tips bro..kurangkan backlink luar dan banyakkan related link dalaman hmm..selamat berjaya.

googlebot lihat link keluar dia cabut kaki. 2 atau 3 dah cukup.
aimie amalina said…
waaaaaaaaaaa
kagumnye
dgn ade owg yg bole gather maklumat cam nii
hiiiiii =]
bes2!
anamizu said…
wahhh apekah ini?? :P
iPai said…
hee, tak tahu je tips tuh ..

kenal je dgn bro ahmad ni .. memang dia ni kaki2 seo sikit .. heheh
Yatie Awang said…
akak belum faham lagi dengan SEO ni
SoLy SoLicious said…
ramai betol join yg bro ahamd pnye sgmen ni ye
[sutera kasih] said…
@Yatie Awang:
marilah belajar sama2 kak hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
sy baru tau pulak tips tu..ingtkan links dr luar ni membantu SEO..tak rupanya huhu
[sutera kasih] said…
@anamizu:
ini adalah entri membodek Bro Ahmad hehe
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
so, jom kongsi info bermanfaat heee
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
thanks for the tips bro ahmad..patutla sy perhatikan, entri bro kurang link luaran tapi always keluar 1st page google..
AmirFX said…
Banyak ehhh.. KMk ada simpanan duit kertas lamak jak...
iMBobo said…
bro ahmad tak bagi duit raya pun :( hehehe
ciK LyndaWawa said…
wah...ya baruknya..mengaplikasi media sebgs2nya...coba kitak ajar mek juak ooo...hehehe

nway...mbiak bulat nang kedak ya...tudung pun mesti sama baruknampak kiut...


oo sayang...entry kitak ya melobo2 koh....lak i coba cariknya..
xpun datang sekali gik mintak link..hahaha
dhiera said…
banyak design jugak ye duit syiling ni~ perasan design die lain-lain tapi tak pernah bagi input dlm otak untuk cari sejarah die.
owh, kena kurangkan link dari luar ye. baru tahu. thanx ya!
zieyzain said…
wahh gudluck, bijaknya awak,..ehehe. ziey singgah n follow u back yah. tq dear =)
Bro ahmad said…
@[sutera kasih] Bro nak bagi tips ni..berkenaan keyword syiling dan ayat kat atas tu bukan kekuatan blog sutera kasih..jadi tu kesilapan paling ketara sekali..kena cari kekuatan blog dan gandingkan dengan keyword baru..contoh keyword mantap sutera kasih ialah miya sara..jadi buat entri..miya sara kawin bro ahmad hahaa..entri ni tak semestinya berkaitan dengan bro..ia bebas,

setiap blog punya keyword yang kuat dan kawin dan gandingkan..memang mantap.
Hanie_Dew said…
duit raya dari duit syiling dia bagi tak.

**bah rajin ko meng-reminder kan birthday ku.

dak pa guna "aku" "kau". mebih mesra rasanya. hehehe..biasa jak bah tu.
ABU said…
oh patutla nama blog dia trioseposen...

btw suterakasihyann..anda di tag dlm entry terbaru sia..:D
wahida said…
SEO ni menatang apa? sorry, aku jakun sikit...huhu...
x lme lg ada triodoposen.haha
[sutera kasih] said…
@wahida:
SEO tu...akak try baca new entri :)
[sutera kasih] said…
@ABU:
hehe...thanks bang bu !!!
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
ndak da dia bagi tau hehe

mestilah rajin :P

mesra bah kan guna 'aku' 'kau' hehe bah2, thanks!
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
thanks bro..thanks a lot for the tips, akan sy praktikkan hehe
[sutera kasih] said…
@zieyzain:
xdala bijak hehe

thanks dear :)
[sutera kasih] said…
@dhiera:
yup..byk design sbnrnya..salu kita main byr je kan hehe
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa:
ngegeh ktk ya !!hehe

cissss...ney kacak muka bulat gilak..sik chantek -_-"

carikla sendiri..mun sik jumpa, mgkin kmk dh delete haha
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
dah bobo tak mintakkk hehe
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
naka???yahhh cuba share d blog hehe
Jue said…
ooo ya duhal. sik tauk slama tok ^^

Google sik mok kawan ah mun byk backlink? Noted that =)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …