Skip to main content

Blog Lelaki Macho (Part 1)

Salam my readers :)
Intro simple sebab macam tak ramai blogger kelihatan masa cuti huhu. Semalam cek statistik, Wahhhh, ada yang mencari Blog Lelaki Macho!!. Mari sini saya kongsikan antara blog lelaki macho yang saya kenal hehe. Entri ni untuk Part 1, ada banyak lagi kira-kira lebih 12 blog dah saya simpan dalam draft. Ada yang terasa diri macho jugak tu bolehlah ambil nombor untuk saya review hehe. Tapi saya review point penting saja tau sebab saya tahu kamu tak suka baca panjang2 :D
Definisi Blog Lelaki Macho menurut suterakasihyann:

Secara peribadi, definisi blog lelaki macho ialah seorang lelaki tulen dan ada blog. Lelaki macho bukan sekadar paras rupa yang kacak dan sedap mata memandang, itu merupakan bonus dan kelebihan hehe. Blog Lelaki Macho ialah seorang blogger lelaki yang mempunyai pemikiran dan pendapat yang kreatif dalam menyampaikan apa jua isu dalam blog. Pendek kata, seorang yang serius tapi kelakar, cakap banyak tapi berisi, kelakar tapi baik hati, penulisan panjang dan pendek tapi peramah, memahami dan tak pilih bulu. Yang penting, penulisan macho lahhh hehe.
Abang Stalker a.k.a Iz Eusof  http://coretanakhir.blogspot.com/
  • Serius ni memang lelaki macho.
  • Ada gambar eksklusif Abg Stalker di fanpage facebook. Cubalah cari mungkin belum delete lagi hehe.
  • Penulisan kadangkala panjang tapi kadangkala pendek tapi punya motif.
  • Keyword yang selalu masuk ke blog memang agak lucah, kesian Abg Stalker haha.

  • Ingat Seposen ingat blog Bro Ahmad hehe.
  • Nampak warna kuning teringat blog Bro Ahmad.
  • Pakar SEO jugak ni, kalau nak belajar, silalah minta tunjuk ajar.
  • Tak sombong, peramah orangnya.

Firdaus Life a.k.a Freaky http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/
  • Aku anggap dia otai SEO. Kawan baik Sergeant Keroro.
  • Salah seorang dalam senarai Top blogger Malaysia, boleh baca di entri Top Blogger September dan Top Blogger Ogos.
  • Dalam sebulan, beratus entri dia hasilkan, memang tabik spring :)
  • Antara pencetus idea mobile blogging dikalangan member blog.

  • Seorang penanam cili @ lada moden berjaya. Memang respek ngan ktk mir.
  • Ultraman dari Kuching, Sarawak.
  • Penulisan dalam bahasa melayu sarawak, siapa nak belajar cakap sarawak, hari-hari terjahlah blog AmirFX.

  • Antara blogger lelaki paling macho di Malaysia. Bukti: Geng Budak Hensem
  • Jejaka kacak dari Sarawak, masih single dan sedang mencari calon isteri.
  • Belajar di Mesir, selalu kongsi pengalaman ketika Mesir dalam blog.
  • Sangat sayangkan kucing.

Okey sekian, nak sangat cari Blog Lelaki Macho kan. Harap memenuhi kehendak si pencari hehe. Next part adalah senarai blog yang ada dalam bloglist My iPhone 5.

Wajib terjah Blog Gadis Comel:

Comments

anamizu said…
ade jugak keyword lelaki macho sangkut eh? hehe

memang macho2 smue drg nih :P
JIJI YU said…
hurm..ada peluang tak aku masuk part 2 ek..ekeke
Eera Shera said…
hai salam kenal.review blog yg menarik.buat org tertarik ni..

blog bro ahmad tu mmg kenal sgt. betul sgt pemarah, eh peramah orgnye :p
[sutera kasih] said…
@Eera Shera:
salam kenal jugak :)

hehe peramah kan bro ahmad
[sutera kasih] said…
@JIJI YU:
dah bagi hint pun kt atas tu...hehe
ustat jiji dlm waiting list dah
[sutera kasih] said…
@anamizu:
hehe tu la pasal..nak sgt carik blog lelaki macho, sy tunaikan je :P

tau xpe hehe
Kancil 8349 said…
wah....ada juga blog macho rupanya...ndak plak kancil taw...best juga tu
Freaky said…
wah dapat review.. wuuu terharu. nak nangis. jap... terima kasih banyak2
alif haris said…
perghh dorang semua memang macho :)
ArulchelseA said…
mentang2 la aku tk macho.. tk de di sebut pun.. kih kih kih
AmirFX said…
Wasehhh.. Blog lelaki macho.. Sik sangka la.. haha... Thanks for review my blog..
Nur Zulaikha said…
ok..da follow..thanks..blog cik sutera unik..main sorok2..hihi
mia said…
hye dear,
do visit my collection...
thnx you...
:)
http://glariousshawlcollecitons.blogspot.com/
ciK LyndaWawa said…
ewah..nlog lelaki2 saja...

chea..

aktif kitak oo..mana2 blog dibukak kmk now( 10.50pm) jam laptop...suma ada kitak komen....

salut springlaaa.....=]
cik dila said…
sedang mencari calon isteri! confirm kang berduyun-duyun yg dtg. hehe.. ;)
Ini Kisah Tia said…
amirFX je Tia tak kenal yann ..
eVa said…
blog budak msia salu g.. nak len mok g ngga juak eyh.. nang macho2 cdak tok.. hehe.. yang best mek suka blog laki tok, cdak strait to the point.. mun kta mpuan mesti berbunga2 hehe..
eVa said…
wah ada blog mek cya heheh.. tQ kak!
[sutera kasih] said…
@eVa:
hehe..ngembang kwn2 bah deng :)


macho2 cdak semua ya, terjah jak nun, best2 ya sidak peramah hehe

aok, bena ya, blog miak laki biasa jarang bebunga2 kdk ompoan :P
[sutera kasih] said…
@Ini Kisah Tia:
mari berkenalan dgn AmirFX, Tia hehe
Bui Junaidi said…
mmg semua macho..piwittt..hahaha..
[sutera kasih] said…
@cik dila:
Itula pasal, biarkan asada pengsan haha
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa:
aikk pelik jak bunyi ya haha

ekot turn bah deng..kelak blog miak ompoan comel gik dirivew heee

ya bulak juak ktk ya..sikkan la semua blog ada komen kmk, sempuuuuttt la kmk, byk bah blog d M'sia tok :P
[sutera kasih] said…
@Nur Zulaikha:
hehe..thanks my dear zulaikha :)

malu2 tu..tu yg main sorok2 hehe
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
hehe..sama2 mir :)

mesti review blog ktk !
[sutera kasih] said…
@ArulchelseA:
hehe kena pandai tackle hati saya la :P
[sutera kasih] said…
@alif haris:
alif pun dlm senarai cuma tunggu turn k hehe
[sutera kasih] said…
@Kancil 8349:
sy pun baru tau dr keyword yg masuk dlm blog hehe
iMBobo said…
memang semua macho2 ni..:)
Jue said…
Hahaha lucu keyword ya. Dlm blog ku lelaki hensem hahaha. Apa lah ndak dicari. Dlm byk2 ya ku dah g blog amirfx. Mun asada ya jarang sbb dolok rajin komen tp nya urm sik dtg balit, alu give up ku hahaha nok lain ya kelak ku usha hihi
muhamad hanif said…
Err,

kalau nak cari keyword yang sangkut kat blog aku biasanya "anak soleh", "isteri mithali"


LALALALALALA
Hanie_Dew said…
budak sutera penuh kasih ni suke terjah blog lelaki macho. ececeh...

bole bah jadi blogger jemputan.tak cukup tapak tangan. stadiumbukit jalil kami tadahkan.

kalau ada rezeki jumpe best gila..
Jue said…
Aok nok entry make up ya. Hahaha. Pnat nya pujuk aku bmake up. Sampei time make up nya sik nyuroh ku nanga cermin hahaha

Mun ktk sudi jd blogger jemputan lam vlog mekorg, pa slhnya. Mekorg rinduk ati hihi
ABU said…
kenal blog bro ahmad jak..
Yatie Awang said…
1 dan 3 kakak belum pernah masuk lagi..
Adylia Qarissa said…
wah..machonya...kejap lagi nak terjah blog dorang :)
[sutera kasih] said…
@ABU:
jadi berkenalan la jgk dgn yg lain bang buuuu
[sutera kasih] said…
@Jue:
hehe..kelakar kali jak ktk duak..kmk tetak2 jak baca entry ya dolok

haha..Insya'Allah mun ojg umo pat jmpa
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
hahaha..mana da bahh..hanie ni kan :P

stadium bukit jalil lg tu hehe bah tgkla nnti mcm mana kalo2 tejumpa kan :P
[sutera kasih] said…
@Jue:
blog lelaki hensem?haha
ktk gik polah entri pasal ya..sak si pencari sik kecewa hehe

ohhh si asada ya jrg juak singgah sitok..maybe busy..ntahla hehe tp nya okey juak bah, d Fb nego urang juaknya ya :)
Bro ahmad said…
blog bro macho ke sutera kasih..hihii malu dah ni whahaha...thank sudi pilih blog cabuk bro ahmad ni....:)

hmmm,
kotak bulat said…
hehehe... kebanyakan kb mmg knal pun.. ni yg terpikat ni.. :P
Jue said…
Hahaha mun rajin kelak molah hihi
Ooo..kali nya miss komen ku, nya fames ba. Hahaha
d_LA said…
terkejut gak bace yg abg stalker..gmbr sikit punye skema siap berkot tp dia pnye entry dasat gak..hehe..
thanx link kan nm dla..muah2
abg lmbt thu. :) sory yan..abg x on9 dlm semggu ni.bz la..out station.skrg ni pun tgh kje lg.thanks a lot cik yan baik hati. ;)
zareliqa afiqa said…
agak2 sy termasuk skali tak? eheeee :D
joking^^

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …