Skip to main content

#WW17: Jangan buat 'ketupat' bulan puasa.

sumber gambar: Google
sumber: http://mekarmewangi.blogspot.com

Comments

AmirFX said…
Kmk polah "kueh Batik" jak.. haha..
cik dila said…
kite belajar tiap2 thn nak anyam ketupat tp tak pandai jugak..haha...
abghani said…
dh bertahun tk buat ketupat..hingga dh lupa cara membuatnya
My Name is Mar said…
Ketupat=Mengumpat..
ho-ho-ho!
dhiera said…
pernah buat..tapi sekali je jadi~ lepas tu xjd dh..
alih2, dah tak nak buat..
cakap kat mak, masak nasi impit je la..ketupat kena tukar air la ape la~erk
Anum said…
bestnya ketupat
shandye. said…
pernah tgk my grandma buat. laju je jari dia. dua tiga kali pejam tengok dh siap satu.

haha.. sy sekadar tengok ajelah. nk buat satu terkial-kial lps tu my grandma halau suruh g layan atok kat depan.
Gimi said…
cik sutera da test wat?
Mr.Thinker@Ali said…
good info here. thank you. :)
wahida said…
biar buat ketupat, jgn mengumpat...hehe..

menu utama yg dicari pada aidilfitri...
ILA HonEyBuNNy said…
syaza mesti pandai buat ketupat kan?

ila xreti la nak anyam tu..huawwaw
mama@eCha said…
alhamdullilah jangan katakan nak molah "ketupat" molah ketupat pun kmk x pande hehehehe...
.izzati liyana. said…
maksud tajuk? aduh. kenapa saya slow sangat ni. tak dapat tangkap. :|
H.J said…
tak nak buat..nak makan je..ahaha
Hans said…
walawehhh
siap ada langkah2 tu
best2
merahitujambu said…
percaya atau tidak...dua2 saya reti....=)
merahitujambu said…
dan setiap tahu mesti ada dua2 ketupat itu
Syuxer said…
kenapa x boleh wat ketupat time bulan puasa hehe??..
sergeant keroro said…
tak reti buat ketupat ni, hehe :P
Umie Artoqiemie said…
x reti nak wat.. T__T
ketupat (makanan) sedapppp ;)
iPai said…
hee .. suka ketupat palas !!!! my fav !!!!


cik syaza .. saya ada hantar emel untuk bertanyakan sumtin, mengharapkan reply ..
Redbloodsnow said…
wahhh sgt berguna tok yan. utk kmk yg x pandey nyanyam ketupat :P
alif haris said…
hahahaha .. ketupat ni boleh buat,tak dosa hehe

eh kak ..kak ade tanya pasal button back to top tak kt sy ?? kalau ade ni link tutonya ..

//www.allblogtools.com/tricks-and-hacks/add-back-to-top-button-to-your-blogger-blog-19-different-styles-and-more/
Acik said…
masa kecik2 dulu, acik reti wat ni sb nenek ajar. selalu wat ngan nenek. tp sejak nenek pergi, makan ketupat beli jer. :(
alFatihah untuk arwah nenek.
Nurnajwa said…
Kte tak reti buat ni T^T
iMBobo said…
pandai anyam ketupat ke cik syaza?hehe
merahitujambu said…
awok ada eh buat..bg url dia..mungkin sy lepas pandang kot...huk..maafkan saya ya...awk bg url kt sy eh..
bunbun said…
ni suh org buat ketupat ke tak ni? hahahaha <-- saje buat2 tak paham
merahitujambu said…
dear..sy amik ye...terima kasih..awok baik
mykhalis said…
tgk gmbr cm sng je
cik sakdi said…
xreti anyam ketupat walaupon dah belajar. huhu
LiLy Purple said…
jgn wat ketupat di bulan pose.. wat ketupat bile nak raye saje.. :) jom anyam ketupat.. :)
Acik said…
windu ketupat! nak ketupat! :(
yatie Awang said…
akak dulu pandai juga buat ketupat, bukan ketupat yg dapat dosa tu, hihih
sekarang dah tank ingat dah, boleh cuba balik ni
CikMiMiey said…
betol betol 'ketupat' tuh boleh bawa dosa .. tapi buat ketupat tuk makan di hara xape ..hehe . boleyh mkn ngan serunding .. ermmm ..sedappp!!
KimiCnoL said…
setiap kali raya mesti belajar buat ketupat..then tahun depan sure dah lupa..haha
disebalik rusuhan london?
kmk beli ketupat dalam peket jak....huhu..


PASHA IS MINE...hehehe..
terima kasih sangat. lalu, bagaimana cara membuatnya?

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …