Skip to main content

#WW14: Bunga Raya besar yang pernah ku lihat

*KATA HATI: Minggu lepas kongsi gambar bunga terbesar yang layu dan busuk. Minggu ni kongsi bunga kebangsaan paling besar, asli ke ni?hehe..maaf lah entri hari ni sekadar gambar yang melambak-lambak. Kita semua masing-masing punya cara tersendirikan? Saling menghormati cara masing-masing, bukankah lagi molek? Hari ni saya luangkan masa untuk beraya ke blog-blog awak semua..sebab tu entri saya tak berkualiti sangat hari ni hehe PEACE
-----> Update, jawapannya di area pelabuhan  Jesselton, Bandaraya Kota Kinabalu, Sabah :)

Comments

Nurnajwa said…
Besar btol nihh, hehe ;)

*tak kisah sis letak pic byk2 ;D*
merahitujambu said…
kt mana??besarnyaa..tapi syg..ianya x ori..=p
AmirFX said…
Haha.. Kmk mok tgk ktk bergambar d sia leh sik? haha...
NM02 said…
lama tak jengah sini. pe kabo?
GaDis BuTtErFLy said…
hahha, syaza.. mmg gempak bunga raya tue :) salam ramadhan buat syaza sekeluarga :)
abghani said…
mak aii bosar nyo..bungo ini
dwaty said…
macam ku kenal tempat itu... wah... gi kk ker??? tu bunga tiruan semata tapi cantik... ikan besar dah tengok???
adan said…
wallaweh.. mmg besar wooo.. ahahaha
.izzati liyana. said…
besar betul tuh. ori ke palsu? confuse. -__-
YOUsoF said…
Besarrrrr punya!! (dengan muka minta penampar) ;D
GaRy™ said…
serius semat... bunga raya yang diambil dari angle bawah, tambah lagi ngan plane d atas bangunan tuh... mantap!! XD
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
hehe...besar kan?
dulu pernah kena remove ni sbb dgr cerita ada org eksiden laggar bunga tu..pastu kena letak semula hehe
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
kat bandaraya KK..hehe
aahhh tak ori tu :P
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
hahaha..kmk bkn pelancong nk begambar di sia..heran org lam kereta ngga kmk bediri di tgh2 ya haha
[sutera kasih] said…
@NM02:
kabo baik kak hehe
thanks singgah akak comel :)
[sutera kasih] said…
@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫:
besar sangat sbb tak ori hehe
bunga batu
[sutera kasih] said…
@GaDis BuTtErFLy:
hihihi..just nak share keadaan rupa bandaraya KK..

salam ramadhan jgk :)
[sutera kasih] said…
@abghani:
bunga raya batu simen ni hehe
kalo nk tgk real, jom dtg sabah :P
[sutera kasih] said…
@dwaty:
saya kan tinggal sini..kalo pegi KK, mesti limpas2 hehe

ikan besar tu lagi blum dtangkap gambarnya dear :P
[sutera kasih] said…
@adan:
hahahaha ko msti tau d mana kan
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
bukan ori dear..bunga simen, terletak do tengah jalan round aboard dekat pelabuhan Jesselton, KK sabah :)
[sutera kasih] said…
@YOUsoF:
hehe tak nak tampar :P
[sutera kasih] said…
@GaRy™:
gambar ni sy dpt dr lappy bapak..dia kali snap hehe
eVa said…
besar da jak eyh..
cx's said…
dtg sini dari blog Mar tgk org yg da ade iC. hehhe
[sutera kasih] said…
@eVa:
besar owhh hehe
sikpat dicabut :P
[sutera kasih] said…
@cx's:
iC? Mar buatkan sy ke?wahhh nk pegi terjah lah hehe
J.Syazwana said…
adik kite suka tanya bunga raya ada berapa kaler semua sekali. huhuhu
ILA HonEyBuNNy said…
betul tu syaza...

ila g sabah ritu ila dah tengok...mmg besar...hehe
iPai said…
takleh bawa balik ke ?
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana:
banyak kaler kan bunga raya?
putih, pink
paling femes merah :)
[sutera kasih] said…
@iPai:
bawalah balik kalo teringin hehe
bunbun said…
besanye! takpe, suka hatilah nak post ape pon. cume post at own risk la kan. hihi. btui dak?
alif haris said…
hohoho .. memang besau punye !!
Myra Jay said…
Bunga yang besar kebanggan kita rakyat Malaysia ;)
[sutera kasih] said…
@bunbun:
betui betui betui hehe
thanks dear cz memahami :)
[sutera kasih] said…
@Myra Jay:
bunga kebangsaan kebanggaan kita :)
.izzati liyana. said…
hek eleh. ingat betul2 haha.
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
kira betul2 la jgk, cobaaannn hehe
Yumida said…
beznya mun dpt begambar dgn view bunga raya yg bsr gedabak ya....

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …