Skip to main content

#WW12: Deruan ombak yang mengasyikkan

*KATA HATI: Selamat Pagi Cinta. Rindu deruan ombak di pantai itu.Cuba teka di mana? (^__^)
----> Update, jawapannya: Pantai Sematan di Sarawak..hehe

Comments

AmirFX said…
Subhanallah.. Indahnya ciptaan Allah...
aimie amalina said…
wee
cantikknya~
weee
kat ne eyh?
of cosla kat sabah an..hahhaa
papar?
mentg2 la kaka dok sana kan..kiki
iPai said…
cantiknya ombak ... besar2 plak tuh .. takleh mandi kan ? macam bahaya je kalau nak mandi ...


nak teka ....... ombak ni di pantai laa !!!!!!!!!!

heheheh
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
Cantik kan ciptaan-NYA
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
mana bley kasitau dulu hehe
tggu org lain teka pulak :P
bukan..salah2 haha
Nurnajwa said…
Kalau lepak pepagi best ni ;D

Semua pantai same, tak dpt teka T^T
[sutera kasih] said…
@iPai:
aahhh..masa ni ombak besar..main kt tepi2 saja..

hahahaha pandainyaaa ipai..lokasinya??? :P
Far8 budak baik said…
haha mira garang ahh
tak payah lah suka dy..
hahaha..wehhh pantai mane entah..
pantai kat melaka lahh tu..
ade kayu bagai..
hak3..aku suka kot pantai..
mandi je tak suka..
masin..haha
adan said…
aku tau di mana ni.. aku tau.. aku tau...excited mau jawab ni.. sebab tahu sgt tpt ni..










gambar ni di tepi laut kan..kan.. ngee :P
sarah mohamad said…
kalau tensen ni pastu dengar ombak, sure hati rasa tenang kan :D
ajumohit said…
ombak besar yang mmpu menghanyutkan kebahagiaan, eh ala2 puitis pulak hehehe
sergeant keroro said…
kat pantai pekopon, haha XD
EyanaNoorAzlan said…
mesti kat cnun...pantai damai @ sematan beach..=p
Bui Junaidi said…
tenang jak rasa ati nangga laut..
kat pantai puteri kah..?hehe
Shamsuddin Amin said…
bestnya tepi pantai pagi2...
di mana ni
sabah kha...???
~AmyLiana8886~ said…
aduh..sutera kasih yann la pulak..yann ke shaza nie? hhuhu...
abghani said…
aku suka dengan bunyian alam semula jadi...mengasyikkan
yatie Awang said…
tak tahulah...tapikan kakak tak dengar pun deruan ombak tuuu...hihihi
ABU said…
lawa, nyaman tapi mcm menakutkan huhuhu
ni kalau bukan di karambunai, msti di sutera harbor atau tuarn beach resort ..hehe..
iPai said…
lokasinya di ....................

tepi laut !!!!! wakakaka
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
betul2..angin pantai sejuk :)

hehe semua pantai sama kan..tp cuba try tgk background..
Acik said…
rindu pantai gak!
ni mesti kat terengganu! :)
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
mira comel lahhh hehe
nak jgk suka mira :P

melaka?jaohnyaa...bukan2 hehe
eeeee best la mandi pantai :P
[sutera kasih] said…
@adan:
betul adan sgt betul tepi pantai..hehe tp apa namanya?? :P
[sutera kasih] said…
@ajumohit:
hehe berpuitis disilakan kak
[sutera kasih] said…
@EyanaNoorAzlan:
sinun ya cney?anda pasti?haha
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
mun gelisah, ngga pantey nyaman jak asa kak bui ohh..
pantai puteri?bkn ehh
pantey ya kacak gik ya puteri ya hehe
belog|amiyo said…
rindunya nak lepak tepi pantai di Msia.
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana8886~:ikut amy la nk pggil apa..dh explain kan aritu :)
[sutera kasih] said…
@abghani:
bunyi cengkerik pun okey jgk
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
alamak..kena cari bunyi ombakla lps ni utk kakak hehe
[sutera kasih] said…
@ABU:
ombak tu yg menakutkan abu kan..
bukan bu bukan...pantai karambunai nnti sy share gambarnya hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
wakakakaka ipai buat lawak :P
.izzati liyana. said…
xtaw nak teka kat mana. huhu. tapi sabah dengan sarawak laut mmg cantik2 la.

dulu saya kecik2 takut dengan ombak. rasa cm pening2 kalau diri kat gigi air tu tengok ombak. rasa mcm nak jatuh pon ade.

ombak mmg cantik. tapi juga berbahaya. kalau dah terperangkap, susah nak lepaskan diri.
Syuxer said…
ni pantai cahaya bulan neh hahah..teka je..
Ini Kisah Tia said…
heheh .. di pantai :D
asamasin said…
tenangnye.... :D
Redbloodsnow said…
lamak mek sik ke pantai eh..huhu
EyanaNoorAzlan said…
Cnun ya kat Sarawak lahh..mna sik? =p
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.
nnti sy bagi jawapan dlm etri ni..nnti sy update hehe

izzati takut ombak ekk dulu?sy pun takut jgk nk dekat..time mandi di pulau, ada ombak je sy cepat2 lari hehe
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
tak penah lg smpai di situ hehe
jauh tuuu
[sutera kasih] said…
@asamasin:
air yg tenang jgn disangka takda buaya..hihi
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow:
ada masa, pegila ke pantai kak tenangkan fikiran..ktk mesti lelah mala ngga akaun huhu
ILA HonEyBuNNy said…
ila suka tgk ombak n angin pantai...

tenang ja...;-)
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
yup..cuba ambik kerang besar tu, dengar, ada bunyi ombak hehe
iPai said…
hehhe .. gelak puas2 k ..

owh pantai semantan namanya ..
[sutera kasih] said…
@iPai:
pantai sematan la hehe
alif haris said…
tia pegi pantai ke ??
bestnye hehe ..
alif tawu ,pantai sematan kan namanya :) hehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …