Skip to main content

Selamat Pagi Cinta | Tiga Kata paling bermakna

silakan double click wallpaper tu dan save as, ambik lah, saya bagi free hikss

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan aku cinta
Aku cinta kamu
Katakan aku cinta
Aku cinta kamu
Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi mengapa runsing meluahkan perasaan
Mungkin mereka tahu
Andainya hari esok
Kita tidak terpisah

Selamat pagi my readers :)
Sebelum tido semalam dah maafkan semua orang tak? Pagi ni dah ucap selamat pagi cinta to all people who you love so much? Elehh, ucap kat pakwe/makwe saja la tu kan? Tak ucap kat kawan-kawan dan family ke? hehe. Semoga hari ni lebih baik daripada semalam yerr semua. Hargailah orang yang kamu sayang selagi masih punya peluang, especially kat parents, families, friends, suami, isteri dan sewaktu dengannya. Lumrah manusiakan? Bila dah kehilangan, barulah rasa nak rindu dan tercari-cari. Gunakan masa hidup yang ada ini untuk kita tunjukkan rasa menyayangi dan menyintai orang-orang kesayangan di sekeliling kita, hargai mereka. Janganlah EGO sangat nak tunjukkan rasa sayang tu, okey? Love my readers mucho mucho (^__^)

*KATA HATI: Hari ini harijadi mak saya, apa nak buat ekk?

Comments

laskar pelangi said…
hapy bufday untuk mak awak:)
masak yang best best untuk beliau:) heee=)

best lagu KRU yang terbaru tu:)
sergeant keroro said…
betul, jangan ego :)

hee~ <3
aimie amalina said…
1st: camat ari jadi makcik!hehehehe. g beli kek nak dkat2 buka pose..heheh

2nd: syg akakkkkk!
happy bufday makcik!!time buka nanti ajak sutera kasih belanje makan,,lepas tuh hulur sikit dekat saye..hehe
My Name is Mar said…
Lepas baca ni, terus je amek phone...
Huhuhu...
Pak Pis said…
berikan mak anda ciuman dan pelukan...hehehhe untuk tambahan beli lah tudung terkini sesuai untuk ibu..
bunbun said…
laa lirik lagu rupenye hekhek.


hari jadi? masak untuk bukak puasa nanti hekhek
Walk The Talk said…
Good morning kakak sutera~! Ekk, nama kakak apa? boleh pnggl sutera kan?
Anum said…
cantiknya wallpaper.. thanks
EyanaNoorAzlan said…
happy bestday utk mama syaza..=) semoga pnjg umur, murah rezeki n bahagia selalu bsama tsyg..amin.
~AmyLiana86~ said…
masak untuk mak awk yann..mesti dia happy..heheheh
wahida said…
setiap pagi wish kat hubby, siap peluk lagi...kehkeh...
wahida said…
selamat hari lahir makcik, semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik hendaknya...amin..

ko bawak la mak gi mkn, pastu belikan mak barang yg dia suka...ok?
Bui Junaidi said…
kmk ari2 madah i love you ngan laki dan anak2 kmk..besa nya b4 tdo kmk akan kiss2 dak 3 dolok..hehehe..
ABU said…
oo harijadi makcik ya..kim salm dgn makcik..cakap abu ucap selamat hari jadi..
buat la something yang special hehehe
Myra Jay said…
3 ungkapan kata yang sangat bermakna apabila diungkapkan kan.. :)


BTW selaamt hari lahir makcik, moga panjang umur dimurahkan rezeki :)
abghani said…
cinta sesuatu perkara yg indah mengasyikkan tapi cinta juga boleh melukakan kita.............
Shamsuddin Amin said…
jrg di dengar
cuz segan nak cakap... loL
[sutera kasih] said…
@laskar pelangi:
thanks dear :)
masak telur goreng, ok la tu kan :P

aahhh, best lagu ni..layannn hehe
[sutera kasih] said…
@sergeant keroro:
betulkan alien keroo, tak boleh ego2 :)
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe kena beli kek ekk?soalan tak betul :P

syg aimie jgk :)
[sutera kasih] said…
@! ❤ PINKaholicx ❤ !:
hehe thanks dear..

aduhh, saya belanja tp guna duit mak, boleh?asi tak?asiiiii lah :P
[sutera kasih] said…
@Pak Pis:
Insya'Allah..hehe
Pak Pis kasi adiah apa? :P
[sutera kasih] said…
@bunbun:
lagu terbaru KRU..wiwiwittt :P

masak?boleh..masak megi hihi
[sutera kasih] said…
@EyanaNoorAzlan:
thanks yana :)

amin ya rabb..
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
hehehe sy tak pandai masak sgt :P
[sutera kasih] said…
@wahida:
wiwiwiwittt...romantiknya..awww!! :)

thanks kak..amin ya rabb..tq atas doanya :)

ok jgk tu..tp kena tggu bapak plg keja hehe
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
syiohhh..sweet ktk ehh kak..i like hehe bagus yaa..teruskan amalan ya k..
[sutera kasih] said…
@ABU:
thanks abu :)

something ya special..okey2 hehe
[sutera kasih] said…
@Myra Jay:
yup2..betul2..tp jarang diucapkan terutamanya buat pasangan yg dh hmpir senja umur..jgn malu ungkapkan :)
iPai said…
wah .. mood berpuisi i .. nice2 .. cantik2 .. dah lama tak jiwang cam ni



aku cinta .................. makanan !!
wah...xda org madah i love u kat km pun....=(
.izzati liyana. said…
rajin betul cik syaza buat wallpapers kan. comel-comel jeh. hehe.

bagi mak rest. cik syaza buat sume benda. buka nanti mak relax jeh. hehe.
sentiasa ucapkan pada family...
[sutera kasih] said…
@iPai:
bukan puisila tu..lagu KRU kott haha
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
sy buat minggu lepas..sy buat byk2 utk stock hehe hari tu kan xdpt o9..jd edit gambo laa :P

tgh relax la ni smua hehe
Amni said…
deng, kitak serius pakey bb torch ka? okey sik? aiee... kmk tok teringin lalu nak makey bb torch.. tapi urang rami padah sik bagus.. hemmm...


happy birthday mak kitak... moga menjadi mak yang bahagia dunia akhirat,,, amin...
Nurnajwa said…
Selamat tengahari cinta sis ;D Kikikiki

*btol la dh takde baru cari2, hmm*
[sutera kasih] said…
@Amni:
yahhh ktk org keduak nanyak huhu..kmk sik pakey bb torch dear..aduhh malu2 :P

tp kmk admire ngan bb torch ya..yala tek rami mdh mcm sik brp bgs..haiyaa

thanks dear :)
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
tengahari?
petang dh ni dekk hehe
baru balek sekolah ke dek? :P
ILA HonEyBuNNy said…
ha...

kita kena hargai semua org2 yg berada di sekeliling kita kan syaza..

bukan i lap2 u dekat pakwe makwe ja..family pun kena i lap2 you sokmo...hehe
adan said…
klu aku cakap wo ai ni ngan mak aku.. agak2 dia cakap apa ar?

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …