Skip to main content

Octove lagi best berbanding facebook?

Salam ceria di hujung minggu my readers :)
Nampaknya hari ni blog agak sunyi dari kujungan rakan blogger, mesti ada yang tengah shopping sakan beli barang raya hehe. Owhh yeahh, tadi saya terjumpa satu laman web social network yang bagi saya agak menarik. Lebih kurang macam Facebook tapi ini special sikit. Selain kita berinteraksi dengan rakan-rakan, kita boleh kumpul mata (earn points), kemudian mata yang dikumpul tu boleh ditebus dengan pelbagai barang best!!. Saya dalam proses godek-godek laman web tu hehe. Kawan pun tiada lagi. So apakata, korang jadi my member dalam Octove.com hehe.
point saya baru 100 wuwuwuw
kliklah http://octove.com/signup?ref=7330, bagi saya tambah point. jujur kan saya haha


Apa itu Octove?
Based in Malaysia, Octove is a secure & dynamic online social community. Octove is more than a simple social network, it is also a professional networking site for musicians, dancers, actors, engineers, job seekers and businesses. (reff: http://blog.octove.com/)

Bagaimana nak dapatkan mata (Earning Points)?
Dengan mengikuti pelbagai aktiviti di laman web Octove seperti 'like referring friends', memuat turun gambar profile, menubuhkan kumpulan (creating groups) dan lain-lain aktiviti lagi. Awak boleh kumpul mata juga dengan menyertai apa-apa sahaja tawaran pihak Octove.

Aktiviti apa yang boleh bagi saya mata (reward me with points)?
Pelbagai aktiviti yang akan bagi awak 'reward points', contohnya: Invite friends, Refer friends (actual signup), Adding a friend, Sending a message to other member, Updating status, Login to site (requires logout), Getting tagged, Updating a profile photo, Posting an attachment, Joining a network, Liking something, Adding a Song, Upload an album, Create a poll, page_create dan macam-macam lagilah yang masing-masing aktiviti tu punya nilai point tersendiri.

Bayangkanlah, update status, bagi komen video dan gambar pun dapat point. Tak macam social network lain, kan? Dapat tambah kenalan pun dapat point. Lepas dah banyak kumpul point, boleh redeem macam-macam barang contohnya Angry Bird stuff..wahhhh hehe.

Bagaimana nak tebus 'point'?
Boleh lihat 'point shop' yang boleh membantu pelbagai cara menebus mata terkumpul.

So tunggu apa lagi? Kalau social network orang puteh korang boleh support, takkan social network simple yang boleh bagi hadiah tak boleh nak support? hehe. Ayat macam memaksa la pulak kan? hihi. Sekarang diorang tengah buat promosi, menangi iPhone 4 secara percuma dengan dengan hanya menjemput rakan-rakan join Octove. Kalau yang tak suka tu, takpalah, kalau yang suka-suka nak isi masa lapang tu, bolehlah join hehe.

Sign Up HERE and earn more points to redeem your favourite stuffs :)

*KATA HATI: Saya memang suka explore benda baru hehe. Sambil-sambil promote blog heee. Siapa dah daftar tu, jangan lupa add octove saya ^__^. Dah macam budak2 la pulak masih gila nak main benda2 camni hiksss. sumber info dari Octove.com.

Comments

iPai said…
latest komen syaza sangat buat saya tersipu ok .. adeh2 .. malu dah ni ..

ala syaza, saya fb n blog pon tak terlayan .. karang tak layan plak benda ni .. uhuhuh ..
Jue said…
bila free nanti br buat account hihihi
FB pun dah jarang login now days =P
[efy.EIRA] said…
sys, octove sys nme pe?
H.J said…
octove?haha..macam2 plak skang ni..haha
aimie amalina said…
hehehe
akak
saya ritu buat jek
tap x tawu ape
ingat octopus
kikiki
Md. Ramos said…
amboi jd promoter dia..
♥ Dea ♥ said…
mk plh jwk la.. hehe
Freaky said…
penah dengar sal ovtove ni tp malas nak ada akaun banyak.. twitter pun x bukak da :D
Ezad Skytech said…
hee..pernah dengar jugak sejak akhir2 ni pasal octove ni..
ABU said…
eh baru tahu ada laman sosial mcm ni..
.izzati liyana. said…
setuju dgn encik ipai. dua2 tu pon tak terlayan. tapi mcm best je octove ni. sebab cik syaza yang promote kan, nanti2 lah saya try explore. kalau rajin la. hihi. dah nak naik sem, kemalasan semakin melanda. ;)
My Name is Mar said…
Macam BEST jek... Insya-ALLAH akan dipertimbangkan..
Apa pun, dah bookmarked sign up atas link cik SYAZA!
ILA HonEyBuNNy said…
ila tak pernah dengar la syaza....

lagi ulu ila..baru tahu neh...ngeh3..
Bui Junaidi said…
mcm best jak tok
tp malas nak main benda2 camtok..
fesbuk gk x teragak..hihihi
Myra Jay said…
Wahhh macam menarik je..

Sekarang nie MJ dah jarang2 update FB..
mama@eCha said…
syaza :: kmk dlm proses mok melayan benda tok k..eheheh FB nang dh x terlayan sbb x berapa nak best glk layan ms tok..mode puasa kali ahh..
kmk lum join octove eh,,

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …