Skip to main content

Mia Sara & Mat Lutfhi mengucapkan...

Hi semua. Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin. 
Drive safely ok. Mia sayang semua :) -Fanpage Mia Sara Nasuha-

Salam sayang my readers :)
Berakhirnya Ramadhan..menjelangnya Syawal dan 31 Ogos. Member-member blog pun dah mula sibuk dengan persediaan raya. Sebab macam dah tak nampak batang hidung korang lalu lalang hehe *rindu*. So sempena Merdeka Raya special tahun ni, jom sama-sama tengok video Mia Sara Nasuha dan video MatLutfhi di bawah ni:


Video Mia Sara, Yusri KRU dan Lisa Surihani 

Hello saya Miaingin mengucapkan.....tengok video sendiri hehe. Oleh sebab saya peminat setia adik Mia dan statistik pencarian info serta gambar Mia Sara Nasuha dalam blog ini sangat tinggi, saya kongsikan video Mia Sara bersama Yusri KRU dan Lisa Surihani mengucapkan Selamat Hari Raya kat korang semua hehe.



Video made by Malaysians (MatLutfhi90)
http://youtu.be/BsDm9ERmgCU

Mat Cina..mat cina..Lutfhi cina..Lutfhi cina..Saya bangsa cina, bangsa saya suka makan limauuuuuu hehe. Kelakar pulak vlog dia ni. Patutlah dia ni agak terkenal dah macam Ini Anwar Hadi yang menang awards Woww DiGi, famous amous dengan  vlog IniAnwarHadi. Tengoklah video ni, Lutfhi dah complete kan video made by Malaysians. Kalau video ni jadi iklan public social for Independent Day di TV pun okey gak ni. Memang terbaeklah bro. Oh yeaa, Umie peminat kipas susah mati Lutfhi hihi. 

Antara rumusan respon:
"Walaupun kita hidup dalam pelbagai bangsa dan agama, tapi kita masih mampu untuk hidup dalam aman damai dan harmoni .Agama saya mengajar saya supaya menghormati agama lain dan tidak mengajar saya untuk tidak bersifat perkauman. Agama kami mengajar untuk saling bermaafan antara satu sama lain. Agama saya mengajar saya untuk tidak menyebarkan fitnah. I'am Muslim first, I'am Malay second, that does not make me less Malaysian. Bangsa kami mengajar supaya menghormati antara satu sama lain..Wo Ai Malaysia !!"
sumber: Facebook (banyak2 gambar, gambar ni jgk aku pilih, pelik haha)

dan bukankah fitrah manusia itu bersih dari prejudis dan penindasan (MatLutfhi).

 Aku Anak Malaysia Merdeka. Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia :)

*KATA HATI: Berulang kali tengok video made by Malaysian ni..hehe. Cuba teka saya kaum dan bangsa apa? :D
*UPDATE: Salam 1 Syawal 1432H..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA RAKAN BLOGGER..MAAF ZAHIR DAN BATIN..korang dah dapat duit raya? Saya dah, jangan jeles :P Tak dapat nak update dulu, so menyelit kat entri semalam je k hehe..Jom beraya (^__^)

Comments

Maii Yusre said…
Selamat hari raya kak :D
Mat lutfhi ni hebat kan.. boleh cakap tanpa henti dgn laju XD
abghani said…
segalanya selamat..selamat hari raya 2u
al-ya'kub said…
slamat ary raya kak..nice sharing
Freaky said…
wow first time tgk video mat luthfi :D
Zul Fattah said…
salam.. layan je.
slmat har raya.huhu
[sutera kasih] said…
@Freaky:
samala..sy pon 1st time..b4 ni dgr desas desus je hehe
[sutera kasih] said…
@al-ya'kub:
selaamt hari raya jgk dek ^^
[sutera kasih] said…
@abghani:
selamat semuanya..selamat hari raya ^^
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre:
selamat hari raya jgk dekk :)

aahh..1st time tgk vid dia ni hehe
mcm xda noktah dia becakap :P
Amni said…
kiut eh gambar nya 3.. kamek sik pat view video pakey PC opis.. tedahhh.... =p


selamat hari raya, maaf zahir batin dear..=)
CikBulat said…
ahaks, ingatkan adik mia dengan mat lutfi dalam satu vdeo XDDD , oh ye.. selamat hari raya jughak, lagu : Muhasabah Cinta, Edcoustic
Bro ahmad said…
suka kt miya sara tu...selamat hari raya yea sutera kasih
Anum said…
anu suka sangat tgk miya
sangat2 cerdik dan comel
cik dila said…
dah mcm 1 family je lisa+yusri=mia..haha..
Elie Lily said…
owh men! i love mat luthfi!
sume video dia superb la..
da merantau jauh pun, still ingat Malaysia! bangga-bangga! :D

selamat hari raya sutera kasih! maaf zahir dan batin ya? :)
AmirFX said…
Duak2 kmk sik minat.. hahahaa.. Nway, salam lebaran yang bakal tiba.. Mok kueh Arab..
amna said…
mat lutfi mat lutfi ! bestnya video ni :)
merahitujambu said…
lis tu sesuai je kan dgn mia...dear..selaamt hari raya tau..salah komen ke apa ke maaf tau
Yanyan said…
ohhh abang matlullufi ku!!!(mat lutfi) hahaha. yanyan mang ag suka mat lutfi dri anwar hadi. he's rock! eh eh, ke situ plakk! kikiki

anyway, happy eid mubarak to youuu! maaf zahir dan batin ye awakk :)
My Name is Mar said…
Kadazandusun.. Takpun, bawean..
Ngeh3..
apik pehe said…
hehehe..salam aidilfitri yer
My Name is Mar said…
Salah??
Then tatau ar..
Takkan NEGRO kottt...
Ho-ho-ho!
KAlau kaum yang pelik-pelik tuh, memang tatau..
Wa just tau iban, melanau, kadazandusun, suluk,..
Tu je lah kottt...
Buta sejarah lah..
Hehehe...
dah tengok . wow ! betul tu :)
alif haris said…
hehe matlutfi best !! :D hehehe

err kaum iban ? hehe
Ezad Skytech said…
hee..suka pulak tengok video yg mia sara tu..(^^,)

sy mmg da lama layan video2 mat luthfi ni..kelakar kot..:)
iPai said…
pergh .. menyelit je .. dah dapat duit raya plak tuh .. tak aci .. uhuhuh

kenal mia sarah je, tak kenal matlufthi ni .. uhuh
anismelon said…
tok leh na tengok vdo nye..pakai berokband..lembab cam jue siput..heeee..
Aisyah Aina said…
kenapa mesti ada yusry dlam vid tu....hahaha...mia comel...
Hanie_Dew said…
mat luthfi tu memang kelakar dan video nya sume ada 'isi' yang hendak disampaikan.

selamat hari untuk awak jugak. dah habis beraya ke belum..
selama tk kmk tertanyak2 lah sutera kasih tk siapa. duhal org sarawak juak ka.. ?? :")

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …