Skip to main content

Lelaki kata, kalau perempuan..

klik wallpaper kalau nak simpan :)

Lelaki kata:

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

Betul ke???anda fikirkan semua ini....
sumber: Note Facebook

*KATA HATI: Wahai kaum sejenisku, mahalkanlah dirimu. Jaga dirimu dari pandangan zina. Jangan kita ulangi kesilapan yang pernah kita buat di masa silam. Errkk macam tak sesuai pulak nasihat saya tu dengan entri kan? heee. Apa-apa sajalah janji sedap. Masih mood ke laut ni..mood muhasabah diri masih berlangsung heee. Artikel di atas tu tiada kaitan dengan yang hidup ataupun sudah meninggal dunia. Kalau terasa, kamulah tu hehe.

Comments

aiman said…
ehe.. laki ckp camtu eh? baru sedar.. paras rupa xpenting..yg penting hati..org tak tau tp Allah tau..
hana sudradjat said…
ada betul ke benda ni?hehehe

mungkin ada yg betul.yg pasal perempuan tak cantik kahwin lelaki handsome tu,rasanya bukan laki je yg ckp mesti si suami tu kena bomoh.perempuan sendiri pun ada cakap macam tu.
Umie Artoqiemie said…
bena ya.. semua nak jaik, berik ngan ompuan sik kacak..
H.J said…
saya tak pernah dabel standard..haha
hehe..sblm ni baca perempuan kata,bkn lelaki kata.hehe
adan said…
kesiannya perempuan tak cantik.. bertuahnya perempuan cantik..

jahat sungguh lelaki itu..
Alia Ramley said…
bias enough rite??
asnizaziz said…
kesian pmpuan yg xcantik mcm sy..hehe..btw kalo rupa cantik, tapi perangai x cantik x guna juga kan..kalo boleh biarlah rupa n perangai tu seiring..huhu..panjang lak bebel XD
ILA HonEyBuNNy said…
sutera....

sabar ya...memang ila nak buat entry untuk org sedang terluka...sebab kawan ila pun ada patah hati neh..

ila perasan dah semua entry sutera lain macam ja...tunggu malam ne eh...ada ayat2 untuk sutera n kwn2 ila y lain...
Freaky said…
menarik sangat perkongsian ini :)
bunbun said…
hahah betul! <-- confirm je



bunbun salu kene double standard gini uhuk uhukkkk
wahida said…
nasib baik aku cun..haha!!

matila statement..

larikkkkk.....
.izzati liyana. said…
hahaha. agaklah. memang realiti mcm ni. tapi tak semua gak org berfikiran mcm ni. kalau org yang berpendidikan, mereka tahu menjaga kata-kata. :)

saya nak cantik dari segenap segi! tamak kan? tapi yang penting akal dan hati. saya tak suka org pndg saya sebab paras rupa. serious rasa diri terhina.

dulu before saya pakai tudung cmni, memang ramai mengaku, tengok muka lah apelah. nafsu kan. tah, malas nak mengimbau kenangan lalu.. eceeehh. haha.now pun ada jugak. tak pahamlah. org pakai tdg, hormatlah sikit. haish. sakit hati. harap semua celik hati jangan buta hati.
echaRierie said…
hahaha..ada btlnya..
tp sy suka lelaki sederhana,bersih,sopan dan terima sy dgn adanya..

uiseh..tiba2 ni taip cmni..hahaha :)
hanyzham hadny said…
dah bnykbuat kajian terhadap dialog lelaki...boleh bagi kat penulis skrip untuk buat skrip drama...
iPai said…
dasat ye kamu ni ke laut syaza .. takpe2 .. rilex2 cool je ..
iPai said…
tapi kata2 di atas ni ada unsur2 macam tuduh pun ada .. hhehe

ade je kan lelaki jenis macam tuh ..

kepada lelaki di luar sana, beringat jangan judge macam .. judge laa dengan adil .. hehe
Zul Fattah said…
erm..semua tuhan sudah tentukan..
alif haris said…
ish xde la sampai kutuk cmtu ..
tak baik ..hehe ..

kita semua ni kan sesama manusia :)
anismelon said…
kesian pompan tak cantik cam anis nie..heee..dulu anis bace sal lelaki ensem ngn tak ensem..heee
HAZWAN17 said…
bukan semua lelaki macam ni tau hehe
Far8 budak baik said…
tu lahh kn..jgn jual murah murahh..
jual mahal kann..baru ar..
huh..amin main..harap aku
pun x jadi cam gitu..huh
~AmyLiana86~ said…
lelaki tetap lelaki..tp xsemua lelaki cmtu...kadang sb lelaki cmtu jd kita nk buat smthing jd takut..hhuhu.
yanyan said…
conclusion, manuasia tak pernah nak puas dgn apa yg ada betol tak? huhu
Syuxer said…
eh dulu pernah baca yang versi perempuan heheh..;p..

saya bukan laki camtuh hehe..:)..baik hati dan hormat orang tua dah cukup..kalau rupa paras manis dan sedap memandang itu bonus..
iMBobo said…
bagus ni! kita perlu layan semua dgn adil, xbest lah klau dibeza2 kn? cik syaza semua org ditegur kan?hehe
My Name is Mar said…
Tapi itulah satu HAKIKAT dan REALITI nya..
Macam yang kita tahu..
1st impression kita pada seseorang adalah dari gaya fizikal..
Tapi kita tak tahu yang sebenarnya kita telah ditipu luaran seseorang..

Actually pompuan pun macam tu gak..
Bila lelaki handsome tegur 'Nak pergi mana tu?'
Pompuan jawab sambil berkata dalam hati 'peramah rupanya dia ni'
Bila lelaki tak handsome tegur 'Nak pergi mana tu?'
Pompuan BUAT TAK TAU.. Siap kata "Bajet Hensem lah tu nak tegur-tegur orang"

Kan? Kan?
Ho-ho-ho!
LiLy Purple said…
lelaki mmg camtu.. 1st tmpression mmg rupe.. perangai no 2... kesian perempuan yg kurang cantik mcm i.. auwwww... **sediy tetibe** hehe
[sutera kasih] said…
@LiLy Purple:
memang ada masalah penglihatan la kalo lelaki kata lily tak cantik..awwwww :P
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
yup..itulah realitinya manusia
sukakan pada luaran dulu
biasala 1st impression

artikel kt atas tu boleh tukar jgk posisi lelaki dan perempuan tu..so sama saja sebenarnya..

kalau lelaki hensem tegur, mestila suka hahaha..tp kalo tak hensem, senyum je la :P
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
wahhh..bobo semangat hehe
sy tegur semua org..org je tak jarang nk tegur sy :P
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
okey la tu kalo syux tak camtu..hehe

yg versi perempuan ada ekkk?hehe lupa dh cmna..
[sutera kasih] said…
@yanyan:
betul betul..sentiasa tamak huhu
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
yup..tak semua lelaki camtu..aduhhhh
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
yeahhh..jangan jual murahhh huhu
ndak bah tu..ko baek dekk :)
[sutera kasih] said…
@HAZWAN17:
ehhh mestila...tak semua camtu hehe
[sutera kasih] said…
@anismelon:
nis cantiklah :)

ooo..takpa, sekali sekala tukar watak pulak hehe
[sutera kasih] said…
@alif haris:
hehe takdala dek..
itu kiasan saja :P

kita semua sama :)
[sutera kasih] said…
@Zul Fattah:
yup..semenjak di Luh Mahfuz..
[sutera kasih] said…
@iPai:
tak tuduh tau..takkan terasa kot?kalau terasa, mcm penah buat je tu ipai hehe

alaa..tak ke laut dah..entri2 ni kan autopublish..buat masa mood ke laut..hehe
[sutera kasih] said…
@hanyzham hadny:
penulis skrip mana la yg sudi nk ambik hoho
[sutera kasih] said…
@echaRierie:
hehe tp ada jgk xmau ngaku ni :P

uisehh..sy pun suka lelaki camtu haha
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
betul..kalo org ada budi bahasa dan ilmu di dada, takkan ckp cmtu..

tak tamak, sebab sy pun nak jgk haha
lagi suka kalo org suka saya sebab akal fikiran..

eleh..klise je tu kalo ckp tak pandang rupa segala huhu..bahaya tu kalo buta hati..
[sutera kasih] said…
@wahida:
akak memang cun pun hehe
[sutera kasih] said…
@bunbun:
hehe kelakar bunbun ni :P
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
thanks ila :)

kdgkala, nak jugak meroyan dlm blog hehe..tp dont worry, sy okey..dh besar dh ni..boleh kawal emosi :)
[sutera kasih] said…
@asnizaziz:
kalau boleh, biarlah selari..muka cantek, perangai pun kena cantek :)
[sutera kasih] said…
@adan:
jahatnya kamu hehe
dh mcm lagu stacy..telabih sudah
[sutera kasih] said…
@amri lawak kelakar:
hehe..kita tukar2 posisi sekali sekala
[sutera kasih] said…
@Umie Artoqiemie:
yala..kesian ompoan sik kacak mcm kita..ehhhh silap..kita kacakkk haha
[sutera kasih] said…
@hana sudradjat:
aaahhh..yg pasal bomoh2 tu org pompoan sndir yg slalu ckp hehe..apa2 ntah fikiran manusia ni kan..
[sutera kasih] said…
@aiman:
tak semua lelaki cakap camtu..segelintir saja kot hee
yatie Awang said…
entahlah sya, mungkin ada sesetengah lelaki cakap macam tu kut, tapi satu pesan kakak, walau kita mencintai seseorang itu dengan sepenuh hati, mahalkan diri kita...jangan terlalu menurut kata hati yang boleh membawa kita kearah nafsu
Myra Jay said…
Jadi sama2 lah kita berusaha menjadi Wanita Solehah... :)
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
okey kak..sy akan ingat nasihat akak..pasni akan jaga diri lebih baik dr sebelumnya..kesilapan lalu byk mematangkan saya ~
[sutera kasih] said…
@Myra Jay:
sama2 kita berusaha perbaiki diri menjadi lebih baik :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …