Skip to main content

Lawak jenaka tak berapa nak jenaka

Jom santaikan diri petang-petang sambil tunggu buka puasa hehe. Humour humour humour :D

Jokes for today.

Abu: Dean, i'll give you an 'A' in history if you can tell me something about Napoleon.
Dean: He's dead.

Myra J: Hey Zura! Why did you throw the butter out?
Zura : Because I want to see the butter fly.

Teacher Acik: LyndaWawa, take out your grammar book.
LyndaWaWa: Teacher Acik, why would you want my grandma's book? I don't have it here.

Dea: How did IzzatiLiyana do in her history test?
Umie: Not very well. It wasn't her fault, they asked her question that happened before she was born

Ipai: Hans, what do you do when you lose a tooth?
Hans: I paste it with toothpaste.

Alyaesprezzo: Bobo, why are you putting sugar on your pillow?
iMBobo: Because, I want to have sweetdreams.

A doctor tried to say something to strenghten a patient's will.
Doc Najwa: Say, "Even if all the man have died. I'm still alive". You must bear it in your mind.
Alif Haris: Then I must die.
Doc Najwa: Why?
Alif Haris: It is because the one who said this had lunch at the heaven last month!!

H.J: Gary, what will happen if you get RM10 and your brother was given RM11?
Gary: A fight!

Freaky and Keroro was in restaurant.
Waitress: Hello, sir! May I take your order please?
Keroro: Sure. Give me..mm..ABC, please? You Freaky, what you want?
Freaky: Me..err..FGHIJKLMNOPQ......

AmirFX: What are foxgloves?
Ceroi: Foxgloves are gloves that gloves wear.

Bui : Banyak-banyak hero, hero apa pakai seluar dalam di luar?
Wahida: Aku tau !! Mestilah Superman.
Bui: Salahlah...Keluang Man la..
Wahida: Aikkkkk.. *blurrrrr

Far8budakbaik: cuba teka berapa ketul ayam dalam ni? Kalau betul aku bagi dua-dua ketul ayamku
Shandye: erkkkkk?? kau memang budak baik

Tia: kenapa siput babi jalan sgt lambat ??
iLa: sebabnya, semasa berjalan, dia tgh memikir, aku ni sipu.

One day, 3 friends went for a picnic near waterfall. Their names were Fight, Crazy and Brain. Fight go lost an his way. So Crazy and Brain went to the police station.
Crazy: I want to look Fight.
Police: Tou want to lokk Fight?
Crazy: Yes.
Police: Are you crazy?
Crazy: Yes, i'am Crazy.
Police: Do you have a brain?
Crazy: Yes, Brain is out there.

Nama pelakon-pelakon tambahan di atas adalah antara kenalan blogger yang mesra alam. Sila terjah, tak rugi woooo hehe.

*KATA HATI: Jangan merajuk kalau nama siapa takda, next entry pulakk, boleh? hehe. Selamat Berbuka a.k.a bersungkai!!!

Comments

ILA HonEyBuNNy said…
hehe...

lawak la....pas ne nak cuba letak gula la dekat bantal..bagi manis sikit...ehheheh
Freaky said…
wahahaha namaku ada juga :D
My Name is Mar said…
Ho-ho-ho...
Baru nak ngajuk lah derrr...
Tapi yang kes hans dengan keroro tu memang tak boleh blah...
BTW,jemput join segmen..
H.J said…
nak ucap selamat berbukak je la kalo macam tu..haha
H.J said…
nak ucap selamat berbukak je la kalo macam tu...
shandye. said…
ayam goreng!!! (sebut dalam nada high pitch mcm upin & ipin)

hehehe....
iPai said…
adeh2 .. ni cara lain daripada lain yg boleh promote blog orang ni .. hehhe


plg suka joke keroro n freaky tuh .. uhuh
aimie amalina said…
hahahha
comei..
dah macam2 watak ade =p
Yumida said…
sesapa nak molah kek/biskut cubalah petua no 2 di atas..kompom biskut/kek sedap!
AmirFX said…
Best.. Aok.. Foxgloves ya pa benda bah? Nway, selamat bersungkey sutera...
sizuka[Izzati] said…
HAHAHA kelakar kelakar
yatie Awang said…
lawak lawak, petang2 hari ni....ceriakan hari anda hahaha
Selamat berbua puasa :)
adan said…
dialog farid lawak...

memang baik dan bendul gak.. ahahaha
.izzati liyana. said…
@iPai

hahaha. yeah, im very bad in history.

style lah! :D
Jue said…
yg part grammar tu dulu penah blaku time kat skool haha
waktu darjah 2 hihi
merahitujambu said…
ada-ada je awok ni eh cik sutera kasih...tadi buka apa?
alif haris said…
hahahah ..
koleksi lawak ni :D hehehe

thanks tag sy kak :)
Syuxer said…
hahahha kelakar betul jenaka2 diatas tuh..hahahhaha..
Bui Junaidi said…
keluang man..?hahaha..pandey2 jak ktk..kretip kali jak..toce2..*_*
Acik said…
Teacher Acik wants to say tq for d good laugh! Len kali wat lagi k! :)
LiLy Purple said…
suke yg sweet dreams tu.. hehe
iMBobo said…
hehe bobo is here! mcm mana tahu nih?hahahaha
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
hehe comel kan lawak pasal sweetdream tu..nnti letak gula dkt bantal :P
[sutera kasih] said…
@Freaky:
hehe order FGHIJKLMN...
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
hehe jgn majuk..
nnti turn awk plak ekk :)
aahh mcm rmai yg suka part keroo & freaky tu hehe
ada segmen?ok2
[sutera kasih] said…
@H.J:
hehe dah selamat berbuka tadi :P
[sutera kasih] said…
@shandye.:
favourite upin ipin tu ayam goreng :P
[sutera kasih] said…
@iPai:
hehe dah penah gak tu org buat :)

hehe ABCDEFGHIJKLMNO...
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe aimi tau x, akak ambik jokes tu dr majalah al-qudwah :P
[sutera kasih] said…
@Yumida:
hehe..yg pnting jgn guna golden apa ya tek nok dharamkan dh ya
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
hehe..lawak legakan fikiran
[sutera kasih] said…
@adan:
ekekekeke..tggu respon farid
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
hehe jgn amek ati tau dek..gurau2 je..dpt idea td, better tag nama member2 blog, meriah cket :P
[sutera kasih] said…
@Jue:
yaka??hehe
lebih kurang sama jak bunyinya kan
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
hehe gurau manja gitu
tadi berbuka sup daging & telur goreng :P
[sutera kasih] said…
@alif haris:
hehe entahla lawak ka tak :P

sama2 dek :)
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
ni kelakar ikhlas tak ni?hehe
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
hehe keluang man bkn pakey spender d luar juak ka? :P
[sutera kasih] said…
@Acik:
hehe you're welcome teacher acik!
[sutera kasih] said…
@LiLy Purple:
hehe comel kan yg sweetdreams :P
Ardini Humaira said…
ngehehehe... nakal ye dear :D
sweet betul
Umie Artoqiemie said…
HAHAHHA..
jawapan umie yang nang lah super menaaa =P
bunbun said…
eh nama bunbun takde. nak majuk la camni hahahahahhaah. cik syazaaaaa. uhummm jom kita doodle trade ngehnegh *nada mengada ngada* hahaha
Pak Pis said…
Yang paling lawak yang tu ha...

Dea: How did IzzatiLiyana do in her history test?
Umie: Not very well. It wasn't her fault, they asked her question that happened before she was born

wakakakakka
H.J said…
baru perasan ada tag nama gitu..baru lepas edit eh??ehehe
ILA HonEyBuNNy said…
syaza....

malam ne ila nak letak yer...hehe...;-)

tgh geram kucing ksygn ila lak p berak dekat tilam ila..hahahhah
CikMiMiey said…
wahaaaa ... kamu pon mesra alam dear

selalu gak terjah dorang mmg terlebih mesra alam ..hehehe~

banyak tol idea , btw really2 enjoyy bace entry nih , santai jer :)
[sutera kasih] said…
@Ardini Humaira:
hehehe..belajar melawak sambil promosi member :P
iPai said…
cik sutera kasih . kalau add fb boleh kah ?


saya nak tanya hmm referel source link daripada blog saya menyumbang ke blog awak dgn elok x ? brapa ye ?
[sutera kasih] said…
@Umie Artoqiemie:
hehehe..sesuai sik?
ktk kan cool :P
[sutera kasih] said…
@bunbun:
hehe masok awak, dua org dh ajak sy doodle trade..hihi..
sy ni pndai buat wallpaper je..doodle ni kureng cket.tp xpa, utk x menghampakan awk, sy cuba nnti lukis k hihi
[sutera kasih] said…
@Pak Pis:
hehe..pak pis terbaek sbb faham :P
[sutera kasih] said…
@H.J:
ehh dh memang awal pun ada nama HJ lahh huhu :(
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
cer try letak gula ekkk hehe

hahhhhh..nakalnya kucing ila tu..hehe cubit ckettt
[sutera kasih] said…
@CikMiMiey:
hehe yeke?

dorang mesra alam tu..jom terjah ;)

thanks dear, singgahlah selaluu hihi
sergeant keroro said…
haha, banyak betul backlink XD

semua kelakar :P
Nurnajwa said…
Ahahahaha, ade kte la ;D

Jd dktor tu. Hehe, thanks sis comel ;)
wah..nang rajin jak kitak molah semua tok eh..huhu..

kmk gerek PAsha
.izzati liyana. said…
tak marah langsung. memang style.

apesal saya asyik comment yang reply to punye tu je eh. senget dah kot mata. dah la dekat nama orang lain. haha.
[sutera kasih] said…
@sergeant keroro:
hehe masa rajin..ada masa :P

byk yg suka part kerooo kot hehe
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
bakal doctor kan?hihi

sama2 :)
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
hehe ada masa, rajinlah :P


ada lagikknyaa..apuuuuuuuu hahaha
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
hehe...

aaahhh, prasan jgk tu, tp biar je la..komen jgk tu hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
saya jarang aktif FB :)

sy aktif di fanpage & blog je ipai..

boleh tahanlah..minggu ni ada 7 trafik dari blog ipai..
Far8 budak baik said…
pandai gile aku..
hahahahahaha..
hampeh lahhh sutera kurang kasih..
seyes kelaka..hahaha
klo kita semua gathering blogger
mesti gempak kn..
mesti berckp je semua..
haha
Zura said…
nama akak pun ada..hikhik...kreatif...satu cara promote blog member..
Redbloodsnow said…
wahhhh..beridea ktk tok yan. cara utk menyumbang traffic ke belog cdak :)
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
hahaha kurang asam punya budak :P

bah, bila mau gathering?
jmpa d 1B konok hehe
ahhh kalo jmpa nnti malu2 kucing tu smua..
malaslahh :P
[sutera kasih] said…
@Zura:
hehe nanti buat entri lain plak, promote yg lain :)
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow:
sambil2 kmk ngilang boring, beguro2 lah ngn sidak hehe smbil2 share trafikk :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …