Skip to main content

Komuniti 1 Kampus.com: Jom sertai !!

Salam satu Malaysia kepada semua pembaca :)
Hari ini saya nak kongsi satu laman web yang menarik untuk menghimpunkan semua golongan khususnya para pelajar sekolah mahupun pelajar di peringkat universiti. Secara jujurnya, saya baru tahu kewujudan komuniti ini, dan saya rasa ianya perlu dihebah kepada orang ramai khususnya kepada para penuntut di sekolah-sekolah menengah, kolej-kolej, Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS).

Ini kerana, komuniti ini mempunyai satu platform yang baik untuk menghimpunkan para belia yang masih belajar tidak kira di institusi mahupun yang sudah tamat belajar. Mereka boleh berinteraksi sesama mereka di komuniti yang disediakan dengan bertukar pendapat dan idea, bertukar maklumat, berkongsi ilmu yang dipelajari, serta membantu antara satu sama lain sekiranya ada masalah dalam pelajaran.
Komuniti yang saya maksudkan itu adalah laman web Komuniti 1Kampus.com. Pernah dengar tak sebelum ni? Sebelum ini, laman web tersebut telah diasaskan dari laman web myfwen.com semenjak tahun 2007. Namun, disebabkan beberapa masalah teknikal, ianya telah dibangunkan semula pada akhir tahun 2009 digantikan dengan nama Komuniti 1 Kampus. Selepas beberapa bulan, Komuniti 1 Kampus terpaksa ditutup disebabkan ada masalah dengan kos server. Kemudian pada Disember 2010 hingga kini, Komuniti 1 Kampus terus bangkit semula untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada semua golongan.
Komuniti ini juga boleh diakses dengan 'connect with Facebook'. Memandangkan sekarang 'trend' facebook, hampir semua peringkat umur ada akaun facebook. So, komuniti ini sememangnya memudahkan ahli-ahlinya untuk berkomunikasi sesama mereka melalui pelbagai 'social network'. Selain berinteraksi di forum laman web komuniti, digalakkan juga untuk menyertai pautan Facebook dan Twitter. Sekarang semuanya di hujung jari anda hehe.

Jomlah ajak kawan-kawan awak semua untuk menyertai 1Komuniti 1Kampus 1Malaysia di http://1kampus.com/ !!! Kita jumpa di sana..di sana..di sanaaaaaa :)

Awak suka dengan entri ini tak? Awak sayang blog ini tak? Jangan lupa klik 'LIKE' entri ini di http://facebook.com/1kampus Thank you sebab sayang blog ini (^__^)

Jomlah kita join ramai-ramai contest "1Kampus.com Saya mahu duit raya! Yeah!".
Tuah ayam nampak di kaki, tuah saya, siapa yang tahu? hehe. Syarat-syarat dan senarai hadiah menarik untuk contest ini, awak boleh lihat di SINI. Good luck kepada yang join, jom bersaing secara sihat :)

Comments

aimie amalina said…
weeee
sukeee!
1 kampus 1 msia =)
iPai said…
tak mau !!! nak pakai blog juga !! hehe
iPai said…
lamanya syaza ke laut ni ..
lilypelangi said…
wee~

cm best jer ! haa :D
KimiCnoL said…
1kampus!!haha..macam2 1 sekarang nie..
iMBobo said…
wah byk btol info cik syaza ni hehe
AmirFX said…
Macam2 jak ada nektok.. haha..
.izzati liyana. said…
setuju dengan encik ipai. lame cik syaza pergi laut ni. hihi.

ngn kimi pon setuju jugak. semua nak satu sekarang ni. :)
Umie Artoqiemie said…
semua SATU
1 CAMPUS
1 MALAYSIA..
anismelon said…
mcm menarik je nie..heee
bunbun said…
perghh siap ada echo tu di sana sanaaaaaaa. hahaha
ILA HonEyBuNNy said…
bagus la komuniti macam neh...

1 Malaysia gitu kan...
My Name is Mar said…
Da rupa promoter da cik Syaza ni..
Ho-ho-ho!
Bes ke? Urm.... *Masih lagi ragu-ragu*
alif haris said…
huhu b4 ni ta pernah dgr ..
hehe thanks sbb dah mmperkenalkannya ^^
H.J said…
tak larat dah nk join..haha
Bigdaddyz said…
erk! boleh join jugak ke...hehe
Pak Pis said…
Tetapi pak pis telah pun melepasi zaman itu...ala sedih :(
anismelon said…
salam..ade join contest "anis kami nak duit raya" kan..anis nak alamat and nama penuh..nak bg kad raya..

email kan..anis_melon89@yahoo.com

dah email nanti inform anis kat blog erk..tq..:)
HAZWAN17 said…
myfwen tu penah dengar dulu..yang 1kampus ni baru tau
wahida said…
silalah percaya bahawa aku takde fesbuk...
kalau bukan student masih boleh join jugak tak? huhuuu ..

psst : blog ni tak berat .. masalah berukband lah tu .. jangan risau , Tia masuk sini pun smooth aje :D
Acik said…
aikk
macam pernah dapat email tentang ni ... :)
Syuxer said…
best bila satu komuniti diwujudkan..:).barula meningkat semangat perpaduan antara kaum hehe
dwaty said…
confirm tak leh join coz saya dah terkeluar dari golongan pelajar... hehehehe
hani apandi said…
boleh join tok!

YA mek suka blog ktk.nang tauk byk benda mek akan tauk.haha.TQ!
Far8 budak baik said…
uwaaaaa.nk like jugakkk..
seyes nk join.dah ar aku
ni masaalah gile nk bljr ni..
huh huh
Yumida said…
oic....jom org ramai kita join sm2!
mykhalis said…
saya dah tua.. huuu
aien said…
nice blog n entry

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …