Skip to main content

Koleksi rupa bentuk biskut comel-comel (Part 1)

Salam petang ramadhan mubarak :)
Rasa-rasanya petang-petang sabtu camni, memang tak ramai dah duduk depan PC kan? Semua dah mula bergerak pergi ke bazaar hehe. Okey, saya nak kongsi gambar-gambar biskut yang comel-comel belaka. Nak bagi awak inspirasi dan idea decorate biskut-biskut raya nanti. Saya belum mula lagi buat biskut, tunggu dua minggu nak raya, baru buat hehe. Kalau saya dah start buat biskut, komitmen kat blog mungkin akan tergendala seketika ahaksss. Jom layan gambar di bawah yang kebanyakkannya saya jumpa di Google dan 2dayblogger.com, kemudian saya cantumkan.
gambar seterusnya akan bersambung di Part 2.

*KATA HATI: Kalau nak tengok koleksi resepi yang saya pernah kongsikan, boleh lihat di Resepiku Warisanku. Errr tak banyak pun, kurang dari 10, okeyla tu hehe.

Comments

Aisyah Aina said…
comel..tak sampai hati nak makan :D
EyanaNoorAzlan said…
Ngeee...syg mok mkan..kacak gilak
Bro ahmad said…
tak macam biskut..mcm mainan hmmmm
~AmyLiana86~ said…
bestnyer..nk mkan pun syg...
Shamsuddin Amin said…
cumillll...
tapi x elok tuk kesihatan...
contains artifac coloring... =P
ANN ismail said…
Comey lah beskut ni! cute :)
sizuka[Izzati] said…
wah kalo kuih raya comel cengginih.org dtg beraya bukan amek masuk perut, amek masuk poket bwk balik.teeeheee :P
iMBobo said…
comel2 semua :) ni nk bg org makan ke nk makan sendiri?rugi lah bg org mkn hahaha..gurau2~ :)
aimie amalina said…
adoiiii
apakah iniiii
aseee cam nak boh dalam frame sumenyeee

kikiki
kedak brooch jak...tet..

pasha gerek kmk..xpat pasha carik gerek kedak muka pasha nang best la ko......ko.....hehe


pos jak video ya..versi kitak...
ngehngehngeh,,
lupak padah..kmk x suka adira dan fina.....GEDIKSS...huhu
RepublicAku said…
boleh di makan ke ni...macam tipu jer kan...keh3
Farihah Ahmad said…
masalah sikit la biskut comel2 nih. jadi syg nk mkn :p
ArulchelseA said…
pelik je kan..kih kih
Bigdaddyz said…
cantik betul biskut2 ni....ada jual kat sini ke ...ni..
H.J said…
boleh tak buat biskut yang macam rerama tu..pastu post sebagai GA..?ahaha
RJ Beena said…
ahai cute bangat .... tak sanggup nak makan....
LiLy Purple said…
kalo wat camtu nti takde org nak mkn plak.. :)
ILA HonEyBuNNy said…
alamak...
comeiinya semua biskut neh...komfom xmau makan...

nak sinpam ja...warna warni lak tu..
alif haris said…
comel2 .. buat raya ni mesti best hehee :)
.izzati liyana. said…
every year buat kuih raya ye cik syaza? kalau sy, takde maknenye nak comel-comel ni. budak pemalas lah katakan.
Far8 budak baik said…
wehhh kuih raya ker kuih hiasan..
seyes lawa kot..mmg tak
sampai hati lah nk telann..
hahahahahahaha...
perghhh nnti post laju kat kau k..
n gakk..grrrrrrrr
yatie Awang said…
syaz, kakak kalau biskut yg begini rupa, tak pandailah nak buat...hahaha
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
aahhh..actually, org puteh paanggil benda ni cookies kot..
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana86~:
penah dulu kecik2, pegi beraya d rmh besar2, biskut dorg cmnilahh comel2
[sutera kasih] said…
@Shamsuddin Amin:
hehe pandainya..
betul la tuuu
byk bahan pewarna kan
[sutera kasih] said…
@ANN ismail:
hehe..gigih sy google biskut comel nk share kt blog
[sutera kasih] said…
@sizuka[Izzati]:
mcm kitorg kecik2 dulu la tu..pegi beraya, pantang jumpa biskut comel2, masuk dlm poket haha
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
hehe untuk hiasan saja bobo :P
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe..kasi frame sajala dek :P
lawa kan..x sanggup nk makan
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
tettttt..siktauk, kmk google, nya madah ya cookies hihi

syiohhh..cne kmk nk cari gerek mcm pasha..sekda :P

aok2, kelak kmk post hehe
[sutera kasih] said…
This comment has been removed by the author.
[sutera kasih] said…
@RepublicAku:
hehe tak tau la..
rasanya tak tipu, sbb skrg cuppycake pun dh canggih :P
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
hehe tp kmk suka adira, nya comel :P
nk sorang ya, sik brapa gilak..ewww
[sutera kasih] said…
@Farihah Ahmad:
hehe tau xpa, kalo blh, nk kasi frame :P
[sutera kasih] said…
@Bigdaddyz:
ehh takdala uncle..
sy google je ni gmbr2 hehe
bg idea decorate biskut raya :P
[sutera kasih] said…
@H.J:
hahhh??
agaklahh..hehe
kalo HJ yg terpilih, pastu jaoh bebeno nk post kt mesir :P
[sutera kasih] said…
@RJ Beena:
hehe cute smpai sggup nk mkn
[sutera kasih] said…
@LiLy Purple:
kek & cuppycake pun dh ada hiasan 3D..lawa tau hehe
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
sy pun xsmpai hati nk makan hehe

mostly ni cookies over the sea :P
[sutera kasih] said…
@alif haris:
hehe cuba alif try buat biskut camtu
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
aahhh..kek mak buat, biskut buat sama2 hehe
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
kuih raya omputeh kot hehe
nk post laju kt sy ke????:P
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
hehe sy teringin nk try..
tp kena sabar & kretip hihi
KimiCnoL said…
kalau kuih raya gini comel,saya simpan je tak nak makan smpai tahun depan..hahaha
kimicnol.com??
Umie Artoqiemie said…
comeynye.
tapi yang comey ni lah payah nak buat. HAHA.
umie nak add blog anda kat bloglist,
sila melompat keriangan sekarang HAHA.
AmirFX said…
Kiut2 juak upa biskut ya.. Mintak sikit lok.. haha.. Nway, ktk kenak tag.. Sila terjah entry terbaru kmk...
Shaherah said…
wah... serius semua uh cantik2.. comel.. sayang nak makan.. hehe
My Name is Mar said…
Adoyaiii cik syaza....
Sangat kiut kuih itu..
Saya yang GANAS ni pun cair..
[sutera kasih] said…
@KimiCnoL:
hehe..simpanlah kasi frame sekali :P
[sutera kasih] said…
@Umie Artoqiemie:
hehe betul..sebab comel sgt :P
dah melompat keriangan tadi lgi hihi
thanks umie !
Yumida said…
eeee...comelnya! cmne nya pande mlh sekacak ya ooo... mun kmk mlh biskut..kompom tebik menebik..
.izzati liyana. said…
@[sutera kasih]

hantar lah siket kat sini. ehehe. :P
d_LA said…
mmg x smpai nk mkn sbb comel sgt2
Walk The Talk said…
Cutenyaaaa :D Boleh jdkan magnet dgn eraser owh terus.. haha..
Nurnajwa said…
Nak nak nak nak!!!! ><

Klau pg raya rumah orgkn, tak jmpe pon kuih mcm ni T^T
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
hehe kiut cookies ya owhh
ok thanks :)
[sutera kasih] said…
@Shaherah:
hehe sayang nak gigit kan?
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
Mar ganas ke?hehe
tggu part 2 pulak k, konfem cair terusss
[sutera kasih] said…
@Yumida:
pakey tepong fondent kali..tepong khas k bentuk design ya..

kmk pun, konfem ngelepet haha
[sutera kasih] said…
@d_LA:
hehe comel smpai x sampai hati nk telan
[sutera kasih] said…
@Walk The Talk:
haha eraser?
aduhh..habis berkerumun semut :p
Munna said…
mak ai...syg nak mkn mcm ni =)
CikMiMiey said…
alahaiiii ..awat cumil sgt sekut raye nih , jadik tak sampai hati nak masok mulot .. kikiki
iPai said…
mak ai .. bukan ke kalau comey2 gini rasa cam sayang nak makan ke .. hehe
♥ Dea ♥ said…
nyaman upa.. tp jrg jumpa ow.. hehe...
mr_mrs mikko said…
yaaaaaaaaan,
buat banyak2 mcm ani..
dpt juga kunu kaka mintapuji pigi beraya di rumahmu. hihi
Hanie_Dew said…
alolo..tak sanggup nak makan

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …