Skip to main content

KHAS buat kamu yg diKRITIK dan diKUTUK

KLIK WALLPAPER untuk simpan :)

*KATA HATI: Walau apa pun kritikan orang terhadap kita, tidak kira berkaitan dengan penulisan kita, diri kita, mahupun kecomelan kita hehe..Mesti kuatkan semangat kerana kritikan itu membuat diri kita terus bangkit dan terus berfikir dan berfikir. Jangan putus asa, okey? :)

Selamat bersungkai yeaa..6.28 pm saya bersungkai dulu :D
UPDATE: Bersungkai tu maksudnya Berbuka Puasa heeee..

Comments

Md. Ramos said…
Slmt bersungkai jugak..=)
aimie amalina said…
weeee
betol!
kritikan itu mendownkn kite
or meng upkan kite
sumenye membantu kite utk kuat!
weee
camat buke akak!
terima kasih di atas tunjuk ajarnya. jasamu dikenang!
cIk PikA said…
buat x taw je kalau kritikan tu berbntuk negative.. kalau berbentuk membina.. ubah la diri tu.. :)
bunbun said…
bersungkai tu apa? berbuka ke? adehhh XD macam sungkai perak pulak. bahaha
cik dila said…
hehe,kritikan atas kecomelan tu maknanya org tu tak bersyukur. haha..
thanks for sharing..sama-sama kita bersabar. ;)
H.J said…
tima kasih yer tuan umah..masuk tanpa izin ni.aha
iPai said…
erm .. bersungkai tuh ape ?

hemm, betul laa .. kita kena kuat, walaupun kita dijauhi ..
Jue said…
A'ha sungkai!!kita sekpg!!


Ah kenak ko klaka malay besa ngan ku tok..cubit pp lak br tauk hahaha
Shamsuddin Amin said…
kritikan tu adalah
pencetus kesempurnaan... ^^
Ain said…
bersungkai tu apa ?? :/
[sutera kasih] said…
@Shamsuddin Amin:
kritikan itu adalah inspirasi hidup ^^
[sutera kasih] said…
@Jue:
yerrr...ktk ya pahal kaka malay baku..yahhhh..hihi
Jue said…
Hahaha nang dah lamak klaka camya sbb dr kecik diam di negeri org tok aih hihi

Weh nangis sik nanga ads ya? Ku sik sanggup nanga 2x..alu nangis jak mun nanga
[sutera kasih] said…
@Ain:
berbuka puasa dear hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
berbuka puasa la ipai :)

siapa yg menjauhi ipai ni???
[sutera kasih] said…
@H.J:
sama-sama H.J..
xpa2, blog ni bebas boleh masuk mana2 PATI :P
alif haris said…
kita pndang keritkan itu dari sudut positif,,
pasti kita lebih bersemnagat :)
[sutera kasih] said…
@cik dila:
hehe betul tu dear..nak jgk comel sama :P

org yg bersabar disayangiNYA!!
[sutera kasih] said…
@bunbun:
sungkai perak tu ape plak bunbun?
hahhh sudahh haha

bersungkai tu berbuka puasa :P
[sutera kasih] said…
@cIk PikA:
betul2..tapi kalau org kritik pedas, kita seharusnya bangkit mempertahankan diri so org tak berani nk perlekehkan kita :)
[sutera kasih] said…
@Md. Ramos:
wahhhh md. ramos fahamla hehe
Danial Razak said…
yang penting kita ambil kritikan itu sebagai teguran untuk memperbaiki diri kita ke arah yang lebih baik..=)
iMBobo said…
betul tu, jgn sesekali kte give up, bahkan kita harus terus bangkit dan makan kuih bangkit masa raya nanti hehe..
Yumida said…
tp klo org kritik kaw2 dulu then baru puji..kan bez...ada inisiatif tingkatkan diri..

blh x mek sahur kat KL n bersungkai kt Sabah.. Hahaha...
CikMiMiey said…
mekaseh tuk slt motivate nih . kekadang kritikan tulah yang makin meng up kan dri kita :)
Bro ahmad said…
baru pertama kali dengar sungkai..bahasa sarawak yea..kritikan membina bagus dan bukan niat buruk..
yatie Awang said…
kadang2 kritikan membawa kita kearah positifkan diri, bukan semua kritikan membawa kemusnahan pada kita, yang penting pemikiran kita hendaklah selalu positif
jgn mengutuk org..x bagus aih....meh kembali..hoho
anismelon said…
bersungkai toh ape??
.izzati liyana. said…
ayat yang cukup menyedarkan dan mengetuk pintu hati. saya akan cuba kuatkan semangat. cik syaza pon mcm tulah ye hendaknya. ramai org kritik sebab saya comel ni. boleh tak mcm tu? haha.
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
okey dear..kuatkan semangat tau :)
boleh2..memang comel pon tp jaja lg comel hihi
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
hehe tauk sik pa :P

yahhh selamat kembali..rindu aieee
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
betul tu kak..kena positifkan diri :)
[sutera kasih] said…
@Bro ahmad:
1st time dgr ekk bro ahmad?
kalau bhs srwk, SUNGKEY
SUNGKAI ni..bhs tempatan kat sabah..org brunei pun sebut sungkai jugak..
Far8 budak baik said…
kn..aku suka sgt lahh
org kritik blog aku..
tapi selalu takde ar.
klo perli tu ade..
haha
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
nntiku kritik blog mu, tapi far8 kritik semula blog ku lah, baru adil..baru dpt maju sama2 hehe
[sutera kasih] said…
@CikMiMiey:
yup..kritikan jgk kdg2 membantu kita :)
[sutera kasih] said…
@Yumida:
hehe..ya cara yg bgs mun mok kritik org..kritik2 lok pas ya puji :P

sik boleh..sik boleh haha
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
weiiii bobo ni..tau2 je sy ngidam kueh bangkit haha..
[sutera kasih] said…
@Danial Razak:
betul2..tmbh tension saja kalo kita fikir negatif kalo org kritik kita huhu
.izzati liyana. said…
jaja mmg ah lagi comel. ikut kakak dia jugak. :P

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …