Skip to main content

Happy Birthday Mak: Zaiton Hj.Awang

comelkan comotkan saya?terima kasih HAHA.

Hari ini 4hb Ogos 2011.
Hari ini harijadi mak saya.
Hari ini umur mak saya genap 46 tahun.
Hari ini mak saya masak sedap-sedap kot.
(ayat original sendiri punya)

Selamat Hari Lahir,
Iringan doa kuhulur,
Bersyukur kepada-Nya,
Atas nikmat usia
(pinjam lagu Saujana-Selamat Hari Lahir)

Terima kasih ya Allah kerana mengurniakan
menganugerahkan kami adik beradik
seorang mak macam mak
tiada yang dapat ganti posisi mak
(ayat sendiri original dari hati)

Mak, sempena hari lahir hari ini
Kami doakan umur mak panjang
dan sentiasa dimurahkan rezeki
boleh belanja kami macam-macam
(ayat sendiri ikhlas dari hati)

Semoga sihat tubuh badan sentiasa
Sentiasa dalam redhaNYA
kurniaan umur yang penuh keberkatan
Sentiasa sabar sebab kami semuanya degil
(ayat sendiri bukan ciplak)

Terima kasih sebab jaga kami dari kecil
Mak memang paling hebat supermak
kalah supermak yang Nasha Aziz berlakon dlm drama tu
Sebab mak memang mak paling AWESOME.
(ayat asli bukan copy paste)

*KATA HATI: Korang jangan gelakkan sajak puisi saya yg sangat puitis tu. Kalau nak pinjam, boleh saja asalkan jangan bagitau sumber tu dari blog ni haha. HAPPY BIRTHDAY mak!! :)

Comments

AmirFX said…
Selamat Hari Jadi Makcik... Comel lah anak makcik tok...
mak baca blog nih tak? hehe..suruh dia baca tau..

Happy birthday kat mak! :)
Anum said…
hapy b'day for ur mom
mr_mrs mikko said…
yaaan, siap ada ayat original lagi ah yaaan.
hahahaha..

happy bday sma mama ko yan...
bpa aku bday kemarin, tp nda ku tebuat entry. kasiaaaa.
hihi
hana sudradjat said…
UCAPAN SELAMAT HARI LAHIR KEPADA MAK KAMU DARI SAYA :)

mak saya 18 ogos nanti. :D(masa saya exam final =.=")
Dea said…
selamat hari jadi to mak ktk!..hehe
aimie amalina said…
wawawawa..
karangan khas dari hati nih!
makcik, mai baca ini karangan dari anak makcik!
weeee
supeeee nice!
iPai said…
awwww suweet ye .. heheh ..

hepi bday mak cik ...


mak syaza cantik loh ...

p/S: a ah tak abes balas blogwalking lagi .. adeh2 .. nak nanges pon ada ni .. hahaha
happy birthday mak mentua...ops..kmk ompuan juak.hehheehe
.izzati liyana. said…
mak saya 45. hehe.

happy birtday makcik! semoga panjang umur dan murah rezki. :)
Hans said…
selamat hari lahir pada yang berkenaan
:-)
Syuxer said…
hepi birthday to ur mother..:)..seoga dia sihat sejahtera selalu dan terus menjadi supermak heheh
haha, puisi rojak ni. Anyway, a good puisi must comes from our heart.
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
maksehhhh hehe
nya nang comel bahh haha
[sutera kasih] said…
@mr_mrs mikko:
bkn senang mau dpt ayat original tu kak hihi

thanks kak..nahh kemarin bapa kkak?
nahh happy belated birthday :)
sizuka[Izzati] said…
selamat tambah umur untuk mak kamu.semoga sentiasa dilindungi & diberkati Allah :)
[sutera kasih] said…
@hana sudradjat:
thanks hana :)

18 ogos? birthday kazen saya hehe
awk exm ekk time tu..good luck!
[sutera kasih] said…
@Dea:
maksehhh dea comel hehe
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
kalo cikgu BM tgk ni,
konfem nangis hahahaha
[sutera kasih] said…
@iPai:
thanks yeee pakcik hehe

kalo mak dh cantik, apatah lg anak lohh kah2

tu la sapa suruh byk peminat, selamat berblogwalking yerrr pakcik hihihi
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
mak awk muda setahun hehe

thanks dear :)
[sutera kasih] said…
@Hans:
terima kasih hans hensem :)
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
thanks syuxer :)
amin ya rabb atas doanya hehe supermakkkk tuuu
[sutera kasih] said…
@Ariffin Khomeini:
tau xpe..tu pun pening jugak kepala susun ayat puisi rojak ni hehe

betul tu..must comes fr our heart :)
Bui Junaidi said…
selamat hari jadi pada mak ktk..semoga mak ktk selalu dlm lindungan Allah..beli ktk ciskek secret resipi ngan nya..pasya bagik ngan kmk juak..hahahaha..
maszmadi said…
salam kenal,

happy birthday mak..... cik

moga makcik semakin cun selalu...... ameen
ILA HonEyBuNNy said…
selamat hari lahir mak...
comel syaza kecik2 dulu...

semoga mak di panjgkan umur dan di murahkan rezeki...amin..

bagi mak syaza baca puisi syaza tau..mesti terharu..hehe
yatie Awang said…
puisi ikhlas tu...

semoga mak panjang umur, murah rezeki dan yg pasti kena sabar ngan anak2 yg degil tu macam syaza hihi
merahitujambu said…
moga panjang umur di murahkan rezeki ya mak...hee...
Nurnajwa said…
Alahai puisi dia ;D Semua ikhlas eh? Hehehe

*Happy birthday aunty, untung dpt ank yg cantik+baik mcm sis yann ni ;)*
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
makseh kak bui atas doanya :)
syiohhh nya nang suka kek SR..blh geng la ktk duak kak hehe
[sutera kasih] said…
@maszmadi:
thanks a lot..makin cun tu utk anaknya hehe
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
comel ke comot?hehehe

thanks ila ats doanya..amin ya rabb..

jgn la mak baca..malu hahahahaha
[sutera kasih] said…
@yatie Awang:
heee.. *blushing*

amin ya rabb..thanks kak ats adoanya :)

aahhh..degil sungguh si syaza tu hihi
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
hehe amin ya rabb..thanks dear :)
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
ikhlas ikhlas hehe :P

wahhhhh dah2..jgn puji adoiii hehe
[sutera kasih] said…
@sizuka[Izzati]:
thanks dear..amin ya rabb :)
Jue said…
happy birthday makcik!
kim slm ngan anak makcik yg comot ya har..hihi
Redbloodsnow said…
happy bufday, makcik! :) Btw, cute da jak ktk gk kecik
[sutera kasih] said…
@Jue:
thanks dear :)
waalaikumsalam hihi
Queen F said…
happy birthday makcik :) untungg la ada anak camni.. :D
Yumida said…
slmt ulang tahun ya makcik zaiton... moga Allah sntiasa merahmati makcik sekoga..amin..

"tiup lilinnya..tiup lilinnya..
tiup lilinnya sekrg jg..skrg jg..skrg juga...."...yeyeyeye....
n3scaf3_ais said…
selamat Hari Jadi Mak Awak...hehehe
[sutera kasih] said…
gadisnikon:kalau nk tgk macam mana rupa wife kita bila dh tua tgklh maknya... haha... btl x yann??? haha... happy birthday aunty...
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow:
hehe thanks kak..kecik jak cute..dh besar tok comot :P
[sutera kasih] said…
@Yumida:
hehe thanks nyanyi birthday songs ya..sweet kali jak hehe..
[sutera kasih] said…
@Queen F:
thanks dear hehe
mak awk pun untung jgk ada anak mcm awk :)
[sutera kasih] said…
@GADIS NIKON AMYpandey ko ya mi haha nang ngegeh :P
alif haris said…
HB macik :) semoga pnjang umo murah rezeki hendaknye ^^
adan said…
selamat hari lahir MAK....cik..

anak MAK...cik.. comel la..
dhiera said…
comel ye kamu...selamat hari lahir makcik (wish terlambat sehari)..hiks

salam perkenalan~
Zura said…
heppy bday tuk mak yan...
[sutera kasih] said…
@alif haris:
thanks alif..amin ya rabb :)
[sutera kasih] said…
@dhiera:
dulu je comel, skrg dh comot hehe
takpa lmbt, thanks yeaa :)

salam perkenalan jgk dear (^_^)
Abang Stalker said…
hapy belated besday mak!


eh silap..:D makcik~hehe


bgs tul dpt ank cmni,mmg sume ikhlas dr hati dia.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …