Skip to main content

Doodle Trade: Merah itu Jambu & Bunbun Philofobia

Assalamualaikum dan hello my readers :)
Nikmatnya rehat tanpa internet tadi hehe. Sorry, lambat pulak melawat korang semua hari ni. Biasalah kalau patah hatikan haha. Okey, gurau saja. Best jugak baca komen-komen memberi semangat di entri Insan Patah Hati tu. Tapi tak cukup lagilah..nak lagi nak lagi hihi. Komen terbaik, nanti akan dipromosi di entri akan datang khas buat orang-orang yang sedang patah hati tak kira situasi, termasuk juga patah hati sebab tak bangun sahur dan jobless hehe.

Tadi saya meluangkan masa melembutkan jari jemari untuk melukis..syiohhh. Atas ajakan rakan blogger tersayang, Athirah dan Bunbun ajak doodle trade. Untuk tidak mengecewakan mereka, saya cuba juga lukis sendiri walaupun comot hihi. Kira doodle ke jugak tu ekk? Hentam sajala labu..Best jugak melukis, dapat hilangkan kesunyian, cissss lagi-lagi nak kaitkan patah hati kan? Okey, dah.
Hai, nama saya Bunbun Philfobia.
Bunbun ni salah sorang member blogger yang mesra alam jugak. Apa yang saya kenal dia ni suka warna ungu, ungunya cintamu bunbun hehe. Dia cakap dia suka kucing. Bunbun ni pun pandai buat Domo Kun Plushie tau, dari Giveaway Homemade Domo Kun Plushie Bunbun lah saya kenal bunbun hehe. Kretip sungguh si Bunbun ni, dah lah pandai mendoodle jugak hehe. Banyak jugak koleksi doodle bunbun, awak lihat di SINI.
Athirah ni suka merah ke jambu ke merah jambu?hehe. Blog dia pinkish tau, comel hehe. Athirah bukan setakat pandai lukis doodle comel-comel, dia pun pandai buat ribbon button tau, cantik-cantik pulak tu. Kalau korang teringin nak melaram masa raya nanti pakai ribbon button di shawl, korang boleh singgah ke blogshop Athirah di triple A shop.

*KATA HATI: Saya bukan seorang pendoodle tau, kang tak pasal-pasal lepas ni ada yang mintak doodle haha. Saya buat doodle tu untuk menyokong minat member blogger saja :) Hope both of them like it hihi.

Comments

abghani said…
pandai kau melukis...aku bagi markah 8/10
Nurnajwa said…
Ahaha, baru nk mntk doodle :P

Nk doodle, nk doodle, nk doodle ><

*yg pink tu comel gila*
merahitujambu said…
sya nak oder doodle awok.=p....


ala2..comelnyaa..sy amik tau...nnt dh siap doodle sy bg kt awok eh...sukanyaa dpt doodle..geram...love u laa syg...sy suka merah suka yang jambu pink..apa awk ckp tu betul la...

terima kasih promote blog sy..=)
My Name is Mar said…
Sana sini doodle-_-"
bunbun said…
hakhakk. mekasihhhhhhhhhhhhhhh ;D ada kucing lagi tueeeeeeeeeeeeeeee kikiki. suka suka XDD
Maii Yusre said…
cantik :D
maii pun baru belajar buat doodles.. pergi ke page maii.. nama 1st doodle maii, sutera.. pinjam nama tau :D
aimie amalina said…
okeh!
akak nak doodle satuu!
comei2 taw..kiki
iPai said…
wewwiiitt .. doodle tuh .. uhuh ..

tak reti =P
ILA HonEyBuNNy said…
merah itu jambu tu comeiii...

ila suka la sebab dia ada riben..heheheh
♥ Dea ♥ said…
pndey ktk mendoodle.. hehe.. teringin mk plh drik, tp xterpolah2.. hehe
adan said…
anda sunyi?


Taipkan ON SUNYI dan hantar ke belakang rumah aku dengan segera! keh keh keh..


ok la jugak doodle ko tu.. drpd aku langsung tak pandai buat..
AmirFX said…
Hai Bun2.. Hai Athirah.. Hai Syaza!
syahira ariff said…
bunbun tu cikgu pendidikan seni sy
hehe
:P
dah ramai main dodol ni . haha :D
Syuxer said…
sapa reti wat doodle memang power la heheh..
iPai said…
syaza ,selamat bersahur esok !!
Aisyah Aina said…
comel..best la pandai buat sendiri :D
iPai said…
syaza, emel tuh tak dapat pon ..
bunbun said…
@syahira ariff

hahaha bengek mu syaira XD
Jue said…
x slh mcuba =) we can;t make everyone happy but who cares kan..yg ptg kita happy dgn pe kita wat
ok pe doodle tu
usaha lg skit!chayok2!
Farihah Ahmad said…
comel jeee. effort to get the details tu yg menakjubkan XD
mintak doodle eh....!!!!!!!
Hanie_Dew said…
hhmm..not bad. cute!
.izzati liyana. said…
hai cik syaza. sorry lambat sikit jengah. semalam busy. hihi.

rajinnya buat doodle. nanti boleh buatkan saya pulak. hihi. tak reti buat.
Amni said…
kamek sik pandey lukis... dek2 nak melukis macam kitak tok.. nang fail.. hahaha...
d_LA said…
nice try la dear..rajin2 lg mendudel nt lame2 mkn cantik..InsyaAllah
Waaaaa!! O.O
Jom trade gak nak?? hehe^^
.izzati liyana. said…
cik syaza, saya tag awak. jom join segmen ni kalau free.


http://izzatiliyanasabri.blogspot.com/2011/08/jom-join-bloglist-myna.html
CikMiMiey said…
huk3 .. santekk2 .. bru berangan nak mintak doodle free kat sini :P
iMBobo said…
nak say hi kt dorg hehe
[sutera kasih] said…
@abghani:
hehe thanks :P
8/10 tu..kalo tadika boleh dpt 5 stars dah :P
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
haha..tunggu je time sis rajin k :P
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
hehe silakan ambik :P
suka kaler merah jgk ekk..ok2 :P

thanks too dear :)
[sutera kasih] said…
@My Name is Mar:
sana sini buat dodol kan hehe
[sutera kasih] said…
@bunbun:
hehe bunbun kan suka kucing :P
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre:
hehe dah tengok..comel gilerrrr dekkk
sis ambik tuuu :P
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
haha mcmla akak ni pendudel..aimie tu kenakan org la tuuuu :P
[sutera kasih] said…
@iPai:
hehe lelaki nk doodle jgk ke??? :P
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
hehe thanks dear, ila suka reben ekk?
nntu tggu sy free, sy buatkan k :P
cettt tetibe plak jd pendudel :P
[sutera kasih] said…
@♥ Dea ♥:
entam2 jak ya lukis d paint..org smua canggih lukis k photoshop ehh :P
[sutera kasih] said…
@adan:
hehe ndak ku sunyilah..ada kmu semua ndak la ku sunyi..org rugi jak tu terlalu ikutkan perasaan kalo sunyi :P *emo*

elehh..cua ko try lukis..msti lawa tu
[sutera kasih] said…
@syahira ariff:
owhh yeke?hehe
mesti terer jgk ni mcm bunbun :P
[sutera kasih] said…
@tia @ Ini Kisah Tia:
kan nak raya, tu la byk buat dodol :P
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
sy lukis tu bkn doodle..tu namanya dodol hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
selamat bersahur jgk :)
[sutera kasih] said…
@Aisyah Aina:
elehhh..aisyah lukis lg lawa :P
[sutera kasih] said…
@Jue:
hehe betul2..makseh Jue !!
semangat terus mendodol hehe
[sutera kasih] said…
@Farihah Ahmad:
hehe..thanks dear *blushing*
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
ilek bah deng..kelak turn ktk :P
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
takpa dear..sy pun kdg2 busy hgk, tu la lambat reply komen2 huhu

boleh2..nanti2 tau hehe
[sutera kasih] said…
@Amni:
cuba ktk try, lau ketagih ktk kelak..cz ktk rasa mok coba & terus coba sampey dapat :P
[sutera kasih] said…
@d_LA:
Tp xbleh nk lawan awk la dear hehe
[sutera kasih] said…
@AnaAnis.MUsliMah:
hehe.awk minat jgk ke?
tp dodol sy comot cket..hihi
nti kalo sy free, sy lukis k :)
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
thanks dear, dh tunaikan hehe
.izzati liyana. said…
@[sutera kasih]\

hehe. bile2 boleh. kalau free. kalau x, xpe. saje main2. :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …