Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

#WW 22: Tak tau bila malaysia merdeka

nahhh jawapannya, malas nak buat pencari wordless: Aku Anak Malaysia Merdeka
*KATA HATI: Tak sangka pulak, Malaysia dah mencapai kemerdekaan ke 54, tahun 2011 pun masih ada yang tak tau bila Malaysia merdeka -_-"


*UPDATE: Ramai yg kata, mungkin yg mencarinya bukan warga Malaysia..or mungkin ada yg tak yakin dgn tarikh yg diketahui so nak pastikan, google lah..tak mustahil jgk kan hehe..okey2, berprasangka positif bahh kan ^_^
Koleksi Gambar Unik Wordless WednesdaySetiap backlinks dibayar RM0.02 klik untuk detail Denaihati :)
Kisah sedih di pagi raya
Tips Nuffnang: Faktor blog dapat iklan CPM (Buffered Earning)Mia Sara dan Mat Lutfhi mengucapkan..6 Blogs recommend to Nuffnang

Buat KAMU yg menasihati aku bahawa POST aku berbaur FITNAH dan BERDOSA BESAR

Tak ku sangka ada insan yang membaca blog aku ini dalam diam..terima kasih kerana memberi komen. Aku tahu siapa kamu. Kalau benar apa yang aku cakap itu adalah salah, kenapa kamu tidak pernah CUBA untuk memperbaiki keadaan? Kenapa kamu terus terusan mendiamkan diri dan membiarkan masalah itu berlarutan? Kamu persoalkan pasal FITNAH? Kalau apa yang ku dengar selama ini adalah fitnah, dan kebohongan belaka, kenapa kamu tidak cuba untuk membetulkan keadaan? Kenapa? Kenapa? Jangan persoalkan masalah tendang menendang. Jangan diungkit masalah silam kepada kami anak kecil. Aku tahu kamu orang yang beriman. Aku tahu keluargaku kurang dari segi pengetahuan keagamaan dari kamu. Selama ini keluarga jadi porak peranda semua disebabkan MULUT. Faham?
Kenapa harus KAMU terasa dengan apa yang aku TULIS? Adakah itu KAMU?
Buruk mana pun orang tua aku, jahat mana pun orang tua aku, kejam mana pun orang tua aku, aku sebagai anak tidak akan membencinya. Aku kenal siapa mereka. Walaupun ada kalanya kelakuan…

Jangan Lupa Namaku | Backlink E-kad Selamat Hari Raya

Walau aku tidak bersamamu Jangan engkau lupakan diriku Walau aku tiada di sisimu Jangan engkau lupakan namaku Kerana... Aku mengingati mu Kerana... Aku men’cintaimu... Andai aku bisa bertemumu Dengan seyum ku tadah syukurku Andai aku bisa menyentuhmu Air mata pasti deras gugur Kerana... Aku merindui mu Kerana aku sentiasa Menyintaimu oh sepenuh hati Walau kamu jauh di mataku Jangan aku hilang dalam kalbu Saat kamu samar mengingati Jangan aku terus kau lupakan Kerana aku Sentiasa mengingatimu Kerana aku Sentiasa menyayangimu oh sepenuh hati... Andai aku bisa memelukmu Pasrah aku tabah diujimu Andai aku bisa dicintai Dengan rela menyerahkan hati Kerana... Aku merindui mu Hmmm...Kerana aku sentiasa menyintaimuuu.. Artist: POMPA BENSIN Song: Jangan Lupa Namaku (OST-Ramadhan Terakhir)
Lirik Lagu Jangan Lupa Namaku
Info berkaitan Pompa Bensin: http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/08/info-tentang-pompa-bensin.html
Okey, baru lepas feeling tengok drama Ramadhan Terakhir. Terfeeling pulak tengok Akhie, lakonan Jaslin Puasa h…

Koleksi E-kad Raya: Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011

Salam sayang my readers :) Semangat raya pulak kan?hehe. Mungkin ini entri terakhir untuk bulan ini, mungkin saja tau. Sebab mak dah warning tadi, udah-udahla online tu, kemas rumah lagi hehe. So saya edit kad raya laju-laju banyak-banyak nak bagi untuk korang semua my beloved member blog. Boleh pilih mana-mana yang korang suka. Ambil dan klik saja gambar-gambar tu, free download e-kad raya untuk korang hehe. Korang gelak-gelak ekk tengok kad raya tadi pagi? Tau la comel orang lidi tu hihi.
Akhir kata, semua ucapan raya saya dah semadikan dalam kad-kad raya ni hehe. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, maaf zahir dan batin. Jangan risau, saya tetap blogwalking mcm biasa cuma tak dapat nak menghasilkan entri buat masa yang terdekat ni. Bai bai semua (^__^) Cuba teka blogger mana yang ada kaitan dengan seposen? hehe. Saya tak sempat join segmen ucapan selamat hari rayaBro Ahmad, jadi saya ucap untuk semua di entri ni hehe. Syukran Jazilan to empunya doodleBunbun dan MerahItuJambu serta Pantun Hari …

Aku Anak Malaysia Merdeka

Klik banner Aku anak Malaysia Merdeka
Assalamualaikum dan salam sejahtera my readers :) Aku Anak Malaysia Merdeka. Sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia pada tahun 2011 merupakan sambutan yang ke-54 dan bertemakan "1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera". Kebiasaannya Hari Kemerdekaan Malaysia disambut pada 31 Ogos, tapi pada tahun ini kita bakal menyambut Hari Kemerdekaan serentak dengan Hari Malaysia. Awak tahu tak bila Hari Malaysia? Aku Anak Malaysia Merdeka semestinya tahu bila Hari Malaysia iaitu pada 16 September (sumber: MyNewsHub).
Aku Anak Malaysia Merdeka seharusnya tahu bagaimana rentetan sejarah kemerdekaan berlaku. Awak tahu tak bagaimana susah payahnya para pejuang dan tokoh kemerdekaan negara kita sanggup bergadai nyawa semata-mata untuk menuntut kemerdekaan demi generasi akan datang iaitu kita semua. Awak pernah dengar istilah Malayan Union? Majlis Raja-Raja? Perjanjian Persekutuan? Aku anak Malaysia Merdeka telah belajar sejarah semenjak di bangku sek…

#WW 21: Kad raya untuk kamu

*KATA HATI: Okey, jgn gelak haha. Nanti terjah korang ekk, nak jalan kejap..bye2 ^__^
UPDATE: Korang gelak orang lidi saya ekkk..hehe
tunggu kad raya yang betul2 punya okey :P Kalau sudi, vote la blog ini di Facebook 1Komuniti.comJom join Contest 1Kampus.com Saya mahu duit raya! Yeah!Tips Nuffnang: Faktor blog dapat iklan CPM (Buffered Earning)Jom 'exchange link' dan bannerLawak sesama Rakan Blogger

KHAS buat kamu yg diKRITIK dan diKUTUK

KLIK WALLPAPER untuk simpan :)
*KATA HATI: Walau apa pun kritikan orang terhadap kita, tidak kira berkaitan dengan penulisan kita, diri kita, mahupun kecomelan kita hehe..Mesti kuatkan semangat kerana kritikan itu membuat diri kita terus bangkit dan terus berfikir dan berfikir. Jangan putus asa, okey? :)
Selamat bersungkai yeaa..6.28 pm saya bersungkai dulu :D UPDATE: Bersungkai tu maksudnya Berbuka Puasa heeee.. Kalau sudi, vote la blog ini di Facebook 1Komuniti.comJom join Contest 1Kampus.com Saya mahu duit raya! Yeah!Tips Nuffnang: Faktor blog dapat iklan CPM (Buffered Earning)Jom 'exchange link' dan bannerLawak sesama Rakan Blogger

Tutorial: Cara pasang jalur gemilang bergerak-gerak di blog

Salam ceria my readers :) Hai, baru online ni. Jalan kejap tadi. Hanya nak kongsi simple tutorial, ada kawan blogger tanya, bagaimana cara nak pasang bendera Jalur Gemilang di sidebar blog? Jomlah pasang bendera ramai-ramai, mood merdeka raya kan?hehe. Actually, bendera yang berkibar di sidebar tu, bukan saya yang punya. Saya dapat dari album photobucket. Okey jom tengok langkah-langkah pemasangan bendera :
1. Pergi Dashboard > Create Post > Add Images > From URL > Highlight dan tekan Ctrl+C dan Ctrl+V (Paste) URL di bawah dalam kotak tu
http://i305.photobucket.com/albums/nn221/sharil311_2008/malaysia.gifBila dah keluar image bendera tu, klik Add Selected.


2. Klik HTML, tengok gambar di bawah. Saya ada bagi dua sampel code untuk imej bendera tu. Yang nombor satu, code gambar yang beserta URL image. Yang nombor dua, saya dah buang code beserta URL image tu. Boleh pilih mana awak nak. Kalau tiada URL, orang tak dapat double click. Trick tak nak orang curi gambar saja tu, padahal…

Geng Mengaji: Usama & Yeyeh sangat COMEL !!

Pelakon Geng Mengaji: Tuki, Ariz, Paie, Usama, Yeyeh, Jimmy, Diana, Surtik
Salam ceria di petang Ramadhan my readers :) Wahhh...tergendala kerja blogwalking sebab khusyuk tengok Geng Mengaji tadi diAstro Prima hehe. Siapa tengok drama tu? Memang kelakar la cerita tu, dengan telatah comel budak-budak mengaji tu hehe. Tahun lepas Geng Surau, tahun ni Geng Mengaji. Tahun depan Geng apa pulak? Yeyeh tu payah sangat mak ayah dia nak hantar pergi mengaji. Siap melekat di kaki ayah dia lgi depan surau hehe. 
Hahhh..inilah Tok Imam Hashim yang dilakonkan oleh Razak Ahmad. Kelakar ustaz ni. macam-macam gelagat, setiap dialognya memang punya mesej walaupun kelakar hehe. Antara dialog Tok Imam dengan mak ayah Yeyeh: "Ini bergantung kepada nasib dan juga JIN (gen) keturunan mak bapak budak ni jugak sebenarnya. Yela, kalau dah mak bapaknye tu bendul ataupun bahalul, takkan la anaknya jadi super genius pulak kan?" Budak ni sangat-sangat comel !!! Mungkin pesaing Mia Sara Nasuha kot hehe. Nama …

Tips Jiwang: Renungan buat saya dan kamu

Hello my readers :) Awak sihat? Kita tutup buku lama yaa..lupakan kesedihan minggu lepas blog ini hehe. Tersentuh hati saya, bila ada seorang hamba Allah ni, rasanya baru kenal, tapi dia tinggalkan link entri untuk saya baca dan renungi. Lepas saya baca, rasanya macam baru tersedar dari mimpi buruk. Artikel di bawah ni dia dapat dari perkongsian nota di Muka Buku Fatin Liyana Izzati. Jom kita baca sama-sama, tak rugi kot kalau baca walaupun panjang berjela-jela.
"Untuk para Adam yang pernah mengecewakan hati perempuan secara sengaja ataupun tidak sengaja.  Juga-juga kepada perempuan yang telah berjaya bangkit kembali.  Juga buat perempuan-perempuan yang masih terluka..."
Jasad yang kamu pandang itu kini adalah perempuan itu. Seorang perempuan yang dahulunya engkau biarkan, seorang perempuan yang dulu, hatinya engkau permainkan, seorang perempuan yang engkau pernah taburi banyak janji yang tidak engkau tepati, seorang perempuan yang engkau pandang sebelah mata, seorang perempuan ya…

Puasa Ramadhan mendidik diri kita untuk?

KLIK WALLPAPER UNTUK SIMPAN :)
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi, kita masih diberi nikmat hidup, masih dapat menghirup udara oksigen yang tidak perlu dibayar setiap bulan, jantung masih mampu mengepam darah yang tidak perlu dibayar kos pengepaman setiap minggu. Mata masih dapat melihat pelbagai kejadian di sekeliling diri kita tanpa perlu membayar kos setiap kerdipan mata untuk melihat. Mata masih mampu untuk melihat Facebook, Twitter, Blogger, Google,Yahoo dan Angry Bird. Mulut masih boleh bertutur dan melontar kata-kata yang kadangkala mengikut emosi tanpa perlu kusut untuk memikirkan cara mencari duit untuk membayar sewa mulut.
Syukur, diberi nikmat pendengaran, telinga masih berfungsi dengan baik untuk mendengar perkara-perkara kebaikan tanpa perlu membayar kos pemasangan telinga. Telinga masih mampu untuk mendengar lagu-lagu nasyid Maher Zain, Saujana feat Sixth Sense..errrkk. Jari jemari yang tak runcing ni masih mampu untuk menaip setiap baris kata untuk awak semua baca :).

Octove lagi best berbanding facebook?

Salam ceria di hujung minggu my readers :) Nampaknya hari ni blog agak sunyi dari kujungan rakan blogger, mesti ada yang tengah shopping sakan beli barang raya hehe. Owhh yeahh, tadi saya terjumpa satu laman web social network yang bagi saya agak menarik. Lebih kurang macam Facebook tapi ini special sikit. Selain kita berinteraksi dengan rakan-rakan, kita boleh kumpul mata (earn points), kemudian mata yang dikumpul tu boleh ditebus dengan pelbagai barang best!!. Saya dalam proses godek-godek laman web tu hehe. Kawan pun tiada lagi. So apakata, korang jadi my member dalam Octove.com hehe. point saya baru 100 wuwuwuw kliklahhttp://octove.com/signup?ref=7330, bagi saya tambah point. jujur kan saya haha

Apa itu Octove? Based in Malaysia, Octove is a secure & dynamic online social community. Octove is more than a simple social network, it is also a professional networking site for musicians, dancers, actors, engineers, job seekers and businesses. (reff: http://blog.octove.com/)
Bagaimana na…

Kalau join segmen, buat cara join segmen, faham?

klik wallpaper untuk simpan ^__^
Assalamualaikum dan salam sejahtera my readers :) Hallu...saya ada komitmen nak ditunaikan awal pagi ni hehe. Insya'Allah, saya nak habiskan kunjungan di Senarai Tanya Blog Gua Berat Tak? sebab saya dah join Segmen Blog Gua Berat Tak by Tia. Masih sempat lagi siapa nak join, jam 2 petang ni tutup. Kalau dah join segmen, kena mainkan peranan tau. Jangan senang-senang goyang kaki join tapi diri sendiri tak bergerak, nak harap orang saja nak singgah. Mana boleh camtu. Tak baek tau. 
Semalam saya ada terbaca kat blog rakan blogger, kesian dia penat-penat anjur segmen dengan niat baik tapi ada yang tak bagi kerjasama. Janganlah camtu. Kalau busy or tak dapat online, mungkin boleh dimaafkan, tapi kalau blog tu sentiasa update tapi tak pedulikan pemberitahuan orang, haiii susahlah mcm tu huhu (kecuali autopublish). Kalau saya, lambat atau cepat, saya akan berusaha singgah ke blog yang join, kadang2 dah tamat tempoh pun saya singgah je hehe. (Maaf kalau ada y…

Koleksi resepi biskut raya paling simple

Assalamualaikum dan salam sejahtera my readers :) Urmm..macam ramai tak percaya kan entriINI danINI adalah biskut dan cookies yang betul-betul punya. Betul la tu cookies. Awak dan awak, saya godek kat Google, betul tak tipu hehe. Ada sorangSIFU ni cakap saya tak reti buat biskut uwaaaaaaaaa. Sabo je la. Konfemla tu dia tak baca habis entri Biskut Arab saya. Tak nak kawan sifu dah (T___T).
Ada orang ni request minta buatkan biskut bentuk mukanya. Siapa tu, cepat mengaku. Ada pulak orang tu nak saya bagi dia biskut bentuk Love. Amboiiii haha. Korang dah mula buat biskut tak? Ke biskut tunjuk? Kalau yang busy kerja tu takpa dimaafkan, yang menganggur macam saya ni pulak, tak nak buat ke?hehe. Saya jujur, saya reti buat biskut simple saja. Ada jugak yang cari resepi paling simple di blog saya ni, saya tengok kat stat blog. Nasib baik memang saya dah kongsi resepi biskut paling simple dalam blog ni, mesti orang yang mencari tu senang hati hehe. Okey, sekali lagi saya kongsi resepi biskut pal…