Skip to main content

Yahuuu habis suda Safa & Marwah di channel Prima

sumber gambar: KapanLagi
Woahhhhhaaaa..akhirnya tamat jugak sinetron favourite saya hari ini hehe. Yang tak minat sinetron, diam-diam saja hihi. Fuhh memang panjang episod sinetron Safa dan Marwah, lebih kurang 200+ episod. Bayangkan dari tahun lepas saya setia menontonnya, menghayati sungguhkan? hehe. Sebelum ni sinetron Cinta dan Anugerah pun tamat jugak ditonton dari tahun lepas. Sekarang ni sinetron Nikita pulak penggantinya petang-petang hehe. Lepas tu tengok sinetron Cinta Masal yg dilakonkan oleh Agnes Monica. Perghhhh kaki sinetron kan saya? Tak sabar tunggu IndoPek nanti kat Astro, isu naik harga tu? Biarkanlah pihak yg berkaitan selesaikan.

Kagum dengan lakonan pelakon Indonesia yang baru sahaja menerima penghargaan Panasonic Global Awards (PGA) dengan kategori aktris terbaik tahun ini. Dah lah cantik, berbakat pulak tu. Nikita Willy bukan saja pandai berlakon, menyanyi pun dia pandai tau. Pernah dengar tak ada lagu yang mendayu dlm drama Dewa Cinta? Ada tu lagu Nikita, carilah sendiri hihi. Wajah dia iras-iras Lisa Surihani dan Miera Liyana (Miera Tan, adik Seth Tan dlm drama Nora Elena), kan? Ke mata saya saja yang ada masalah?haha

*INFO: Review Sinetron Safa dan Marwah

-Update: Salam Takziah, saya baru dapat tahu berita menyedihkan dari owner blog tu sendiri, AL-FATIHAH buat suami akak blogger yg saya suka singgah dan baca blognya, juga loyal reader blog saya. Semoga akak tabah menghadapi ujian dariNYA. Kak, kuatkan semangat. (Maaf tak dapat kongsi link blog)

Comments

Maii Yusre said…
Dia ni lawakan..abang dia yang dlm cite safa dan marwah tu pun ensem..hehehe :P
ILA HonEyBuNNy said…
wahh..

lamanya sutera layan cita tu eh...ila lau cita lama2 xterlayan la nak tengok..hehe

al-fatihah....blog mana sutera?ila xtahu pun...
Cik Shiqa said…
drama kegemaran mak saya.hehe kalau sy ada kt umah, memang kena kerah memasak sebab dia nk tgok ulangan ke apa yg jam 1pm tuh.hehe
AmirFX said…
Safa dan Marwah dah abis...?! Wahhhh! Melepaslah kmk ritok tek.. Adohh..
Acik said…
Takziah jugak buat keluarga blogger tersebut walaupun x kenal siapa. semoga tabah menghadapinya ....
Dea said…
xngga glak cta tok..xrajin cita indon berat2.. lyn kawen masal jak... hehe
Tea said…
kurang dh nk tgk sinetron ni. huhuhu.
iPai said…
tak layan sinetron ..

n takziah buat keluarga akak tuh
adan said…
semenjak kerja ni dah tak layan cerita sinetron..
(macam la sebelum ni layan sinetron)

btw al-fatihah buat yg telah pergi..
sifu im said…
best ke cite dia??
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre: dia comel hehe amboiii abg safa jgk maii tgk ekk hehe aahhh si ilham tu hensem :P
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy: agak lama la jgk, tapi kdg2 ada gak skip hehe

i PM u :)
[sutera kasih] said…
@Cik Shiqa: hehe ulangan tgh mlm dear..siang2 tu yg betul2 punya sambungan..
[sutera kasih] said…
@AmirFX: aiee ada juak peminat cita ya duhal..ktk !!!hehe ehh ada ulangan tadik jam12 huhu tgk jak d youtube bah :P
[sutera kasih] said…
@Acik: moga akak tu tabah..
[sutera kasih] said…
@Dea:hehe kawen masal owhhh..lucu2 jak
[sutera kasih] said…
@Tea:sy tgk pelakonnya jgk kalo nk layan hehe
[sutera kasih] said…
@iPai: its ok ipai :)

thanks..smga akak tu kuatkan smgt..
[sutera kasih] said…
@Niena Pengembara Ilahi: kenapa dear?huhu sorry kalo tajuk hot tapi entri tak hot T__T
[sutera kasih] said…
@adan: owhh kerja sudaka?syukurla bah tu hehe..

al-fatihah..
[sutera kasih] said…
@sifu im: best la jgk..tp agak byk scene yg memerlukan air mata keluar haha
shandye. said…
suke eh sinetron?

ntahlah... the only sinetron yg aku tengok sampai habis is ku'tlah jatuh cinta.

kira dh berkurun la tak follow sinetron ni. bukan ape... letih dowh follow... dahla byk gle episode, cter berbelit2...

fenin uols!

teehee...
[sutera kasih] said…
@shandye.: suka la jgk hehe

ku t'lah jatuh cinta??fuyohhhh lama dah tuuuu hehe

mmg pun agak letih nk follow, tp oleh sbb sy ni penanam anggur berjaya d rmh, itu jak la sy layan hehe

fenin2 itu mmg bes haha :P

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …