Skip to main content

#WW10: Bunga terbesar busuk dan layu

Comments

ILA HonEyBuNNy said…
alamak...

dah jadi warna tu yer sutera...dulu cantik ja kan..ehheh
Amni said…
kamek taukkkkkkkkkkkk... rafflesia... yeahhh.... selalu jumpa kat gunung gading.. hehehe
aimie amalina said…
aigooo
ciannye
mest owg amik boh kat muzium nanti..
hehehe
Bui Junaidi said…
bunga tok,mun dh cukup masa mmg nya pandey layu dikpun nk..lepas ya keluarlah bau busuk nya...
Syuxer said…
yekkk cam mayat berulat je huhu..busuk cam pe tuh hehe
Hanie_Dew said…
sia tidak pernah lagi nampak bunga ni depan mata.. nama sajak sabahan... T___T
Myra Jay said…
Masa hidup ia cantik, bila layu kesian jadi begini...
syiela said…
erk.. bila dh layu buruk sgt no... sma mcm manusia.. kecantikan x kekal
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
bukan senang nk tgk rafflesia depan mata kan hehe

masa sy pegi tu rafflesia byk dh layu, ada pun belum kembang, masih jadi anak hehe
[sutera kasih] said…
@Amni:
yahhhh pintar !!hehe
gunung gading rah cne ya deng?hehe
[sutera kasih] said…
@aimie amalina:
hehe buat pa nk bubuh kt muzium, dh busuk tu :P
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
aok, masa lom layu gik dah busuk hehe
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
hehe cmna awk tau ada ulat?hehe
aahh busuk sgt!
[sutera kasih] said…
@Hanie_Dew:
hehe pegilah tengok..ni di kampung kokob, ranau :)
Yumida said…
blh kelaka swak ka?...
pnh tgga bungga R tok ms molah research dolok..ms ya dlm btk 'bud'..lg tunas kata org..tp mun dh layu nang bau apa jak kedak...kt taman perhutanan sabah..x ingat apa nama tmpt ya..tp nang bez!
Syuxer said…
syuk agak je..hehe..alah benda2 yang mendatangkan busuk,konfirm ada ulat mari singgah heheh
.izzati liyana. said…
sila tengok sini.

http://izzatiliyanasabri.blogspot.com/2011/07/kekemasan-blog-adalah-perisai-utama.html
iPai said…
wah bunga raflexia .. hee, rindu keH ? ke syaza yg rindu .. heheh
Ezad Skytech said…
sy tak pernah lagi tgk bunga ni..hee~
iMBobo said…
first time tgk bunga ni kaler ni..slalu tgk dlm gmbr mesti cantik je..bau busuk mcm mana ek?mesti tak terkata baunye..huhu
Acik said…
alaaa .. dah layu!
[sutera kasih] said…
@Myra Jay:
betul..masa hidup dia gah sbb bunga terbesar..tp bila layu..buruk sungguh huhu
[sutera kasih] said…
@syiela:
yaa dear..blh jd perumpamaan utk kecantikan manusia :)
[sutera kasih] said…
@Yumida:
boleh bah, kaka jak sia hehe
dlm btk bud?kmk ada gmbr ya mun sik silap dlm folder..kelak kmk share :)
taman perhutanan sabaha?oohhh tauk2..
tok kmk pegi kg.kokob d ranau..
[sutera kasih] said…
@Syuxer:
hehe betul tu..kalo busuk, mstila ada ulatkan..tp masa tgk tu, xprasan plak ada ulat ke tak, sbb time tu atas jambatan.
[sutera kasih] said…
@.izzati liyana.:
thanks dear!!
terharu sangat..hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
Rafflesia...hehe
hahaha kelakar la pulak si ipai ni
[sutera kasih] said…
@Ezad Skytech:
tak pernah ekk?sy pun tak pernah tgk bunga ni hidup yg life..masa dah busuk cmtu je penah tgk hehe
[sutera kasih] said…
@iMBobo:
penah tgk rafflesia x?
haaaa..bung tu la tu..tp yg ni dah layu & busuk hehe
iPai said…
@[sutera kasih]
eh gelak2 ye .. (buat2 muka sinis pandang syaza sampai malu2 kucing)
Yumida said…
bez ooo di sbh..byk tmpt leh pg...tp yg x bez...panas.. tepi laut bah..ya panas...
[sutera kasih] said…
@iPai:
haha komen yg sgt membuli :P
[sutera kasih] said…
@Yumida:
aok dear..sitok nang panas, rmh kmk dkt pantei juak bah..nang panas tp nsib bait byk pokok jd rs sejok cketlah :)
Yumida said…
bez nya umah tp pantei..tp mun time gelombang..gelik juak rs..tp org sbh nang puteh2..even sinun pns nk...

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …