Skip to main content

Tips Kesihatan: Khusus buat si gadis

Salam Jumaat yg penuh berkat my readers :)
Hari ini kita sudah melangkah ke bulan Julai, bulan Sya'ban bakal menjelang tiba, bulan Ramadhan akan mendekati kita. Cuba soal diri sendiri, apa perubahan pada diri kita pada setiap hari ke depan? Tak kira perubahan dari segi mental, fizikal, tingkah laku, amal ibadat, tabiat, perangai, azam, kesihatan, kecantikan oppsss hehe. Adakah perubahan tu lebih ke arah kebaikan atau keburukan? Kita sama-sama muhasabah diri dan renung hari ini kebaikan apa yang telah kita lakukan? Dosa apa yang telah kita lakukan? Adakah awak dan kamu sudah memaafkan insan yang pernah melukai? Maafkan saya sekiranya saya pernah melukai :')

Dah siap muhasabah diri? Jom isikan info, pengetahuan, ilmu berkaitan Kesihatan dan Seks Wanita di dada dan otak awak, khususnya buat kaum Hawa. Info dan tips di bawah ini penting untuk kita tahu, sebab awak seorang wanita, isteri, ibu, suami, ayah, kakak, abang, adik dan malah siapa pun awak, kena tahu jugakk (^__<)

  • Sayangi vagina anda (khusus untuk perempuan sahaja)
  • Kegatalan Vagina: Oops Jangan Tergaru-garu!!
  • Bagaimana cara untuk mengesan jangkitan vagina?
  • (Kanser Serviks) Pentingnya Pap Smear
  • INFO: wanita perlu tahu info kaitan HAID & KESIHATAN
  • free download e-book Tentang Gadis

semua maklumat tersebut boleh didapati di------>  INFO KOTEX MALAYSIA

*Mia pesan kat abang2, jangan PONTENG solat Jumaat okey?*

Comments

HaFiz said…
OK mia abng solat jumaat 19 thn mis sbb ade friends..get relax on my blog
smiley said…
hurmm..yela...bile masuk bab2 perempuan haid n pregnancy semua memang kene sentiasa kne checkup..takut jd kes tetibe dapt kanser la mcm2..hish..minta dijauhkan semua penyakit...

regards,
Sofia Smiley
Amni said…
Harus tok tauk semua sis.. nang penting.... =)
EyanaNoorAzlan said…
bagus punya info..tq..hehe
Bui Idzra Ryn said…
bgs lah info tok..harus baca..dhlah gambar si Mia ya bukan main kiut..geram eh
Pojiekyra said…
pompuan kena jaga dri hehehe
Maii Yusre said…
selamat hari julai XD
Shawn Razaleigh said…
breast self examine penting,

apahal gua komen kat entry wanita ni. boleh ke? haha
Ain Zulaikha said…
wow, nice sharing! thanks ya :)
Hans said…
laki pun kena belajar juga
nanti jadi apa2 tak adalah sampai tak tahu apa langsung kan?
:-)

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis
J.Syazwana said…
bagus2.
yang nombor dua tuh selalu jugak kene lagi2 tem lepas period.
huhu
Myra Jay said…
Nasihat yang saaangat berguna to gurlz including myself :)
TQ sharing..
raihana said…
bende2 mcm nie kena wajib tahu bg kaum hawa..
d_LA said…
dah msk sya'ban dah arini..lg sebulan nak pose..sm2 jg kesihatan yer^^
NuSaNa NoSa 91 said…
baik dik, akak jaga..

hargailah masa sihat sblm sakit.. ^_^
[sutera kasih] said…
@HaFiz: bagus2 hehe

will relax on your blog
[sutera kasih] said…
@smiley: betul tu kak sofia..kita org perempuan kena ambil berat kesihatan..mencegah lebih baik drpd mengubati :)
[sutera kasih] said…
@Amni: betul ya amni..ria ktk ada share kan psl tual wanita ya..bgus juak ya
[sutera kasih] said…
@EyanaNoorAzlan: yup..sharing is caring hehe
[sutera kasih] said…
@Bui Idzra Ryn: gmbr mia ya pemangkin entry hehe supaya smgt membaca :P
[sutera kasih] said…
@Pojiekyra: betul2..hehe take care yeaa
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre: selamat hari julai jgk hehe
[sutera kasih] said…
@Shawn Razaleigh: hehe tiada diskriminasi dlm memberi komen yeaa hehe boleh je :P
[sutera kasih] said…
@Hans: betul tu..lelaki pun perlu tahu info ni :)
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana: betul tu dear..jgn pandang ringan mslh tu kan..
[sutera kasih] said…
@Myra Jay: hehe yup betul tu dear..thanks luangkan masa membaca :)
[sutera kasih] said…
@raihana: betul tu..jadi kita kena kongsi sesama rakan blogger..
[sutera kasih] said…
@d_LA: aaahh..sya'ban dh kak hehe..sama2 jaga kesihatan supaya dpt menjalankan ibadat :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …