Skip to main content

Tahniah: Qari dan Qariah dari Malaysia

sumber gambar: Mynewshub
Pada Sabtu (23 Julai 2011) lepas, Qari dan Qariah dari Malaysia telah dinobatkan sebagai Johan Qari dan Qariah Majlis Tilawah Al-Quran peringkat Antarabangsa ke-53 yang telah dilangsungkan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). Tahniah kepada Qari dan Qariah Malaysia, Amirrahman Abas dan Suraya Abu Hassan kerana telah berjaya bergelar Johan disamping mengharumkan nama negara :)

Keputusan penuh Majlis Tilawah Al-Quran peringkat Antarabangsa ke-53
  • Johan Qari dan Qariah: Amirrahman Abas dari Malaysia (89.26 peratus) dan Suraya Abu Hassan (88.33 peratus) dari Malaysia.
  • Naib Johan Qari dan Qariah: Saudi M. Gandisa dari Filipina (88.67 peratus) dan Noor Khalidah Kaspul Anwar (88.30 peratus) dari Indonesia.
  • Tempat Ketiga Qari dan Qariah: Abdel Bast Mohamed dari Mesir (87.88 peratus) dan Nur Azizah Sholichin (86.17 peratus) dari Singapura.
Tema majlis tersebut, ‘Persefahaman Asas Perpaduan Ummah’ dan telah berlangsung selama 8 malam sejak 16 Julai 2011 yang lepas.

sumber info: BERNAMA via -Mynewshub-
*KATA HATI: Jom tadarus Al-Quran bulan puasa nanti :) Owh yeahh, thanks Freaky sebab backlink kan my entry semalam (^___-)

Comments

syarifahsidrus said…
qariah tu, simple je..tak nampak pun macam golongan alim2..hee.thumbs up la!
a t i e n :) said…
akak di tag :)
http://atienabern.blogspot.com/2011/07/siapa-nak-doodle-free.html
Bui Junaidi said…
bangga jd rakyat malaysia..haha..org malaysia mmg byk yg pandai baca quran..
syiela said…
tahniah! berbangga jadi warga Malaysia :)
iMBobo said…
Ustaz sya pernah ckp, masa die blajar di Mesir dulu, org2 di sana kata org Melayu kita ni semuanya suara sedap2 bila membaca al-Quran..:)
Shuk_ArChie said…
Shuk pon tengok jugak kat tv mlm tu :)
Memang bangga la Malaysia kerap menang.. qariah tu umum je terus tahan menangis.. siap msg sape tah.. hehe.. Malaysia memang berbakat! Harap program agama diperbanyakkan.. betul kan?
cik springs said…
salam dear..
newbie here..org kch
neway singgah2 lah ke page kmk k..be my follower
Qariah ya nang sederhana tp mmg layak nya d nobat sbgai juara qariah
[sutera kasih] said…
@syarifahsidrus:
muka dia berseri sangat kan..dia byk pengalaman dh ikut pertandingan tilawah Al-Quran..dari kecil lagi dh tanam azam nk wakil peringkat Antarabangsa..alhamdulillah impiannya tercapai :)
wahida said…
mereka mmg deserve utk menang...
iPai said…
wah .. nilah juara tuh ..


saya dah tengok link tuh .. trima kasih .. saya terharu juga ..
Yumida said…
tahniah peserta dr malaysia yg ku cintai... qariah 2 lawa kan...
AmirFX said…
Kmk asa pengadil ya sengaja kali pilih sidak malaysia.. haha.. Nway, tahniah untuk sidak..
tiefazatie said…
ada dh baca nie kat paper..bagus kan..tahniah!
Fad said…
ehem2....suara syaza sedap x kalo ngaji...hehe
[sutera kasih] said…
@wahida:
bacaanya sedap didengar..
[sutera kasih] said…
@iPai:
merekalah juara :)

hahhh sama2lah kita terharu hehe
[sutera kasih] said…
@Yumida:
yup..berseri qariah tu..cun bacaannya cun jgk penampilannya :)
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
pandey2 jak ktk ya haha

tahniah2 utk sidak :)
[sutera kasih] said…
@tiefazatie:
yup...kita pun turut berbangga :)
[sutera kasih] said…
@Fad:
pernah wakil kampung kot time kcik hahaha :P
ILA HonEyBuNNy said…
Tahniah....

sedappp n syahdu ja dengar mereka baca al-quran...alhamdulillah...
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
tahniah dan alhamdulillah :)
tahniah..
malaysia memang hebat !
:D

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …