Skip to main content

Lelaki Cantik dan Perempuan Gagah

Hero Ketika Cinta Bertasbih (sumber gambar: Carian Google)
Lelaki yang CANTIK adalah:
  • Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan. (mengingati sesuatu)
  • Lelaki yang sedia menerima teguran.
  • Lelaki yang tenang dan lapang dada.
  • Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.
  • Lelaki yang tidak pernah berputus asa.
Heroin Ketika Cinta Bertasbih (sumber gambar: Carian Google)
Perempuan yang GAGAH adalah:
  • Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.
  • Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.
  • Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.
  • Perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginannya.

Untuk bacaan penuh tentang Lelaki Cantik dan Perempuan Gagah, sila ke blog penulis entri yang asal: Kak Yatie Awang. Saya suka singgah dan baca blog kak Yatie. Dia seorang kakak blogger yang baik. Dia layan kita semua macam adik dia sendiri. Dia suka bagi nasihat, saya suka cara dia bagi nasihat. Nampak lembut walaupun saya tak nampak dia bercakap, tapi melalui penulisannya, saya dapat rasa keikhlasan seorang kakak kepada adik-adiknya. Saya anak sulung, jadi  tiada kakak, so terasa ada kakak bila dapat berkomunikasi melalui blog dengan Kak Yatie, Thanks kak sudi layan karenah kitorang hehe :) Pssstt...kenal Kak Bui? *nya pun friendly juak, kakak sempoiiiii hehe kak bui oh?Kak bui betol sik?hihi*


*KATA HATI: Aku teringin jadi perempuan GAGAH itu, bukan Lady Gaga (=__=)
-Himpunan 'links' ilmiah
-just for my loyal readers
-Cara semak senaraihitam PTPTN
-Jom 'exchange link' !

Comments

HonEyBuNNy said…
jom jadi wanita yang gagah....;-)

nak terjah la blog akak tu..;-)
mahu jadi seperti prempuan gagah itu,
yang gigih melawan hawa nafsu
emieysandra said…
nk jadi perempuan gagah~
Raji and Yeen said…
owh agak2nya ak lelaki yg cantik ke tak eh =.="
Anum said…
sangat2 setuju
wahida said…
bukan mudah nak jadi perempuan segagah itu...

tapi kita boleh usaha lagi ke arah tu...
Maii Yusre said…
Sapa laa yg nak jadi lady gagah tu..keluar rumah nanti, org kate gile :D
Nurnajwa said…
Kte nk jd pmpuan gagah :]
wanita gagah ni hatinya cekal.blh berdikari dan berdikari
Muhd Aizie said…
Salam. Cantik dan simple blog awak ni. Saya suka ;)

nak tanya, ada buat tempahan edit blog tak?
Ana Momon said…
hai, suke nyer dengan entri akak, :)btw, follow back ye http://diarihodohku.blogspot.com
yatie Awang said…
thanks dear...ooo...anak sulung ek, nak tahu kenapa kakak suka manjakan adik2 blogger ni, sebab kalau syaxa anak sulung kakak anak bongsu
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: Insya'Allah..kita boleh!!hehe silakan terjah :P
[sutera kasih] said…
@A retarded kitty: kita mesti berusaha gigih melawan hawa nafsu..cayokkk
[sutera kasih] said…
@emieysandra: sama2 kita jadi perempaun 'gagah' itu :)
[sutera kasih] said…
@Raji and Yeen: tak tahu la pulak, Insya' Allah boleh tu :)
[sutera kasih] said…
@wahida: betul tu kak..usaha itu penting :)
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre: hehe tak nak jadi lady gagagagaga :P
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa: Insya' Allah boleh tu :)
[sutera kasih] said…
@Lydia Miza(Aidyl Azim): betul tu dear..bukan mudah nak jadi wanita gagah..
[sutera kasih] said…
@Muhd Aizie: thanks Muhd Aizie :)

saya tak dpt view profile awak la, awk private ekk?

maaf, saya tak ambik tempahan..tp sy boleh tolong edit yg simple2 saja kalau awk nak :)
[sutera kasih] said…
@Ana Momon: thanks dek..dah singgah tadi kt blog awak :)
[sutera kasih] said…
@yatie Awang: laaa..akak anak bongsu ekk..serba melengkapi la kita hehe
HonEyBuNNy said…
aaah sutera...

jom join tau...ila tag sutera dah neh...hehe..
ramainye akak2 baek dalam blog nieh...
hehehe...
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: ok, nnti saya buat, hehe thanks ila :)
[sutera kasih] said…
@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫: hehe best jgk blogging ni sbb leh kenal akak2 baek :)
zarulfarhana said…
nk gak jd wanita yg gagah..
[sutera kasih] said…
@zarulfarhana: semoga awak jadi wanita gagah :)
h A n Y S said…
berharap agar dapat menjadi wanita gagah~insyaallah.. ;)
[sutera kasih] said…
@h A n Y S: Insya' Allah..boleh tu :) kena usaha k hehe
mr_mrs mikko said…
eeeiii, knal ku gmbar tu yaaaan. hihi
[sutera kasih] said…
@mr_mrs mikko: saya lagi kenal kak hihihi

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …