Skip to main content

Karnival Kerjaya Pemuda BN di Sabah tawar 7ribu Jawatan Kosong, cepat serbu.

"Sebanyak 7,000 jawatan kosong akan ditawarkan oleh 150 syarikat swasta dan syarikat berkaitan kerajaan negeri (SGLC) sepanjang tiga hari berlangsungnya Karnival Kerjaya Pemuda Barisan Nasional (BN) di Pusat Perdagangan Likas yang bermula 29 Julai ini."
"Antara syarikat besar yang menyertai karnival kerjaya yang dibuka dari 10 pagi hingga 8 malam itu katanya ialah Petronas, Tan Chong Group, Labuan Shipyard, Sawit Kinabalu, Bernas, Lembaga Tabung Haji dan Tenaga Nasional Berhad (TNB)".
sumber: BERNAMA
Actually hari ni dah bermula Karnival Kerjaya tu, tapi saya masih duduk di rumah hehe. Mesti ramai orang nanti tu kan? Yerrghhh please lah, you budak masscomm tapi tak suka crowded? Okey itu saya haha. Entahlah dapat pergi ka tidak ni. Dah ajak kawan, maybe esok. So kepada readers yang duduk di Sabah dan bloggers di Sabah yang belum kerja tu, jom kita jumpa di karnival. Aisehhhh sempat lagi mau jumpakah kalau dah sibuk nak interview? haha. Jangan lupa tau bawa resume dan sijil-sijil original. Pakai pakaian macam nak pergi interview lah k :)

*KATA HATI: Adakah temuduga itu memberi priority kepada penduduk rakyat Sabah terlebih dahulu? Aduhh..number tengah IC bukan 12/47/48/49, mesti susah mau dapat kalau gitu uhuksss.

Comments

Dea said…
yaka..beznya..kt kuch bila gik ow??
Anum said…
bestnya
mesti banyak keja2 yg ditawrkan
Nurnajwa said…
Sis nk cari kerja ke? ;) Good Luck eh.
AmirFX said…
Kmk mok juak pergi tengok org yang nak carik keja.. Cuti2 mata kat Sabah pun best juak.. haha..
izaLis™ said…
good luck, yann !!! :)
Redbloodsnow said…
such a good news utk mereka yg lom mendapat pekerjaan tok..hehe
Zura said…
byknye kekosongan...
iPai said…
beli tiket flight g sabah malam ni juga ..

leh cari kerja n jumpa cik syaza =P ...
Hans said…
wah
untung orang sabah
banyak kerja kosong tu

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html
cik hani said…
jauh sangat sabah.. kalu tak, cik hani dah serbu.. haha
adan said…
aku ingatkan no ic tengah kau 12..
cik blogger said…
yan, sdh mula hr ni ka? aduina..mgkn xdpt pg woo..sedihnya!! tapi aku dapat rasa, teda jgk twrn keja kosong berkaitan medical tu..aku sgt2 yakin!.
Afiqa Dayana said…
Alaaa, tak cukup umur lagi nak kerja..
hihi :P
Aisyah Aina said…
siapa yang nak cari kerja tu cepat2....haha
kat sarawak bila?nak pg...
mr_mrs mikko said…
yaaan, nnt ko crita cmana d sana...
kaka pigi ari ahad kali sma urg gila2.
hahaha

adesss, part pkai bju interview tu..
mcm ndaaa siuk! hahahah
GaRy™ said…
adui.. mintak2 la lepas graduate u nanti still ada benda ni... T^T
alif haris said…
bila mau buat kt selangor ? hehehe ^^
ABU said…
yaaa serbu mari... hahahahah
Abang Stalker said…
uish..7K?sabah lg byk kje ek.hrtu kt melaka xde la smpai 7K.

da la booth yg dibuka x byk.kje plk ntah apa2.

semoga spe2 yg prg tu dpt la kje yg sesuai. :)
Yumida said…
mun pg...gdluck k!
abghani said…
jawatan kosong:tukang kemaskini blog
hana sudradjat said…
semoga dapat kerja!buat interview molek-molek ye. :D eh mass comm ye?saya sedang belajar diploma mass comm! :)
iPai said…
hujung mingu mesti cik syaza ni bz2 .. heheh ..

saja singgah2 .. syaza apa kabar ?
merahitujambu said…
waa..ramai memerihakan tempat tu..awok pon join ke??
Aisyah Aina said…
cepat2 kat siapa nak cari kerja tu...hehe :D
Jue said…
Dulu-dulu pernah pergi tapi urm maybe time pergi tu
nasib tak baik..sebab motif karnival tu lain
anyway, wish all the best dear =)
mudah2an sis terus sukses dlm semua bidang yg diceburi ok :))
apik pehe said…
hehehe..cuba dulu baru tahu
Amni said…
biasanya kedak ya la deng... mesti nya soh urang negeri dolok bah... tapi try, jangan sik try... hiks... all the best!


p/s: deng, kamek nak ajak kitak join contest yang mirul polah... jom!

http://mrsamirul.blogspot.com/2011/07/contest-bersama-amir-jahari-tanpamu.html

thanks dear...=)
Acik said…
mau mohon kerja ye? acik doakan semoga u dp apa yg dihajati. Amin!
:)
wahida said…
oooooo....budak masscom rupanya...
baru tau...hehe...
[sutera kasih] said…
@Dea:
Mungkin lps tok kuching la ya..nya berperingkat ya..
[sutera kasih] said…
@Anum:
tak banyak sangat huhu
kwn2 yg pegi ckp, tak byk pun :(
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
memang tengah mencari hehe
thanks dear :)
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
yahhh..ktk pegi mok cuci mata ngga ompoan ka?betuahhhh haha
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow:
betul ya kak..berpusu-pusu g sinun carik keja hehe
[sutera kasih] said…
@Zura:
head news je gempak kak..
[sutera kasih] said…
@iPai:
hahaha lucu2..

ipai buat lawak kah2
[sutera kasih] said…
@Hans:
entahlah hans..sy pun tak pegi..
member yg pegi cakap, indah kabar dari rupa..hmmm
[sutera kasih] said…
@cik hani:
hehe aritu dh buat kan di semenanjung?
[sutera kasih] said…
@adan:
bukan..dulu di bawah 'S'..tapi disebabkan mau memudahkan aku pulang kmpg selalu, aku tukar dah pegi 'K'..
[sutera kasih] said…
@cik blogger:
iya banar tu tini hehe
aku pun teda pegi :P
mostly syarikat GLC..mcm pertanian, petronas..
[sutera kasih] said…
@Afiqa Dayana:
hehe adek pegi blaja sungguh2 je k :P
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
urhm, tanya pemuda BN kt sana hehe
[sutera kasih] said…
@mr_mrs mikko:
ehem, saya ndak pegi pun kak hahaha
[sutera kasih] said…
@GaRy™:
dont worry adek gary hehe
nnti akan dtg lagi byk program..
[sutera kasih] said…
@alif haris:
hehe tak tau la pulak..akan datang kot
[sutera kasih] said…
@Abang Stalker:
entahlah abg stalker..berita dr news bernama yg cakap..
tp member yg pegi cakap, byk booth tak buka pun..hmmm
keja pun yg ntah2 la..
kang byk komen, dicakap memilih kerja pulak kan huhu
[sutera kasih] said…
@hana sudradjat:
yup..hana stdy kt mana?hehe
tp sy sndri pun mcm tak prcaya sy ni bdk masscomm hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
busy la sangat..busy tengok TV haha

kabar baek :)
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
tak pegi pun dear..
xda transport nak pegi..
[sutera kasih] said…
@Jue:
motif karnival tu lain?huhu
sy tak pegi pun..
[sutera kasih] said…
@Rtp Farra Arisha:
thanks arisha..amin ya rabb ! :)
[sutera kasih] said…
@apik pehe:
tak cuba, tak tahu kan apik hehe
[sutera kasih] said…
@Amni:
yala tek..ya nyuruh kmk lemah juak nk pegi hehe

ok2 dear, kelak kmk terjah k?baruk dpt o9 hehe
[sutera kasih] said…
@Acik:
thanks acik...nk hmpir setahun dh sy tanam anggur hehe
[sutera kasih] said…
@wahida:
hehe sy ni pendiam & pemalu kak..tak sesuai ambik masscomm hehe
.izzati liyana. said…
awak dekat sabah ke? orang sana eh?

ramai gila orang. rasa mcm kat pc fair pulak. hehe.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …