Skip to main content

Himpunan 'link' ilmiah menarik utk awak yg suka membaca

sumber gambar hiasan: carian google
Salam ukhuwahfillah my readers :)
Rasa macam tak percaya, hari ini hari Isnin. Rasa macam baru semalam tengok Juvana episod 10, alaaaa yang si Daim ngan member2 menang perbahasan tu hehe. Perasan tak, sekarang ni masa sangat pantas berlalu? Ruang-ruang kekosongan yang ada telah buat saya banyak berfikir, mengenang dosa silam, teringat peristiwa bodoh yang pernah dilakukan, rindu kenangan zaman kanak-kanak, mengingat semula amalan ibadat dan kewajipan yang tidak terkira pernah ditinggalkan, dan lain-lain perkara lagi.


Nasi sudah menjadi bubur kan? Sekarang ni, jom kita belajar dari kesilapan lalu, beri peluang pada diri kita untuk memperbaiki apa yang patut dan beristiqamah :). Jom baca isu-isu yg dikupas di bawah ni. Ini antara link-link ilmiah yang saya dah baca semalam, memang sangat terkesan di hati. Ada banyak lagi, tapi tak baca lagi, nanti kalau dah baca, saya kongsi-kongsi 'link' lagi okey?hehe. Kalau rajin, bacalah yeaa double klik saja k..tak rugi pun, betul, tak tipu :')
Soal Jawab:
2.Ustaz Zaharuddin http://www.zaharuddin.net/
3.Ummu Husna http://www.ummuhusna99.blogspot.com/
“ Menatap foto-foto indah mu, terbit persoalan dihatiku: Sudah semakin pudarkah kecemburuan seorang suami terhadap isteri, telah sirnakah kecemburuan ibu bapa terhadap anak dan telah hilangkah kepedulian sahabat dan teman? Beruntunglah andai suami menegur, bertuahlah andai ibubapa menasihati, bersyukurlah andai teman menegur silap diri, itu tanda masih ada cemburu pada mereka, kerana cemburu itu tanda mereka sangat menyintai dan menyayangi anda.”-Ummu Husna-

“Wahai pemilik cinta yang hakiki, pandulah kami..bimbinglah kami. Jangan biarkan kami sendiri melayari kehidupan ini. Biarlah kesakitan yang ENGKAU berikan sebagai kaffarah dosa dan silap kami. Sakit yang nampak di mata, jua sakit yang menyelinap ke dalam jiwa. Bantulah kami untuk mensucikan ruh dan hati. Izinkan kami menyintai dengan Cinta dan Kasih yang suci dari-Mu..sesungguhnya cinta, kasih dan sayang kami hanya kerana-Mu, Ya Rabbi.”-Ummu Husna-
“ALLAH SWT tidak memberikan semua yang kita inginkan, 
tetapi DIA memberi apa yang kita perlukan..”

*KATA HATI: terima kasih atas segalanya..mungkin mendiamkan diri antara jalan terbaik buat masa ini, kerana perasaan ini terlalu segan untuk 'bersuara' lagi.

Comments

d_LA said…
thanx dear share, leh la ngusyar2 link tu pasni..
yatie Awang said…
blog ustaz love kakak dah biasa masuk, InsyaAllah lg dua blog kakak akan singgah
Redbloodsnow said…
bagus ktk up kan entry soal jwp dgn ustaz n ustazah tok yunk. exspecially yg soal jwp yg 1st ya ^_-
Bui Idzra Ryn said…
wah,header baru eh..kenak ayat last ya,bunyi mcm org jaik ati jak koh..^_^
Shamsuddin Amin said…
thanks share...
best ni bace2 ...^^
wahida said…
bagus link2 yg ko bg ni..aku nak klik semua tu...

thanks sharing...
[sutera kasih] said…
@d_LA: sama2 dear..kalo ada masa, usyar2 la k, tambah ilmu :)
[sutera kasih] said…
@yatie Awang: sy 1st time masuk blog ustaz love tu, lps google2 smlm, tjumpa blog tu, bgus kan blog tu kak..byk ilmu..
Aemy Shamy said…
Thx for sharing the sites..they're great! ^^ Btw, I just followed u..hope you'll kindly follow me too :)
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana8886~: thanks amy hehe spread it :)
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: mksud ktk up ya cmney kak?sticky post ka?ok2, kelak kmk sticky post entri tok..hope dpt berik manfaat utk readers my blog :)
[sutera kasih] said…
@Bui Idzra Ryn: aok kak bui, tukar mood header gik, coba lukis doodle dirik mpun..bejaya juak hihi


*ya kmk syg ktk kak bui..sgt memahami :')
[sutera kasih] said…
@Shamsuddin Amin: sama2 deen..if ada masa, luangkan masa utk membaca info ilmiah :)
[sutera kasih] said…
@wahida: ok kak..klik je utk info ilmiah :)

sama2 kak wahida (^__^)
[sutera kasih] said…
@Aemy Shamy: thanks dear..sudi luangkan masa membaca, hope dpt bg manfaat :)

thanks follow my blog..will follow u after this :)
emieysandra said…
dh bookmark page ni..nti nk bukak link2 tu..kata2 kt bawah tu dr ummu husna sgt menarik!..thnks for sharing ;)
Aisyah Aina said…
info yang sangat berguna :D
shandye. said…
thanks for sharing. ngee...
HonEyBuNNy said…
salam sutera...

bestnya semua link2 neh....ila nak baca la...thanks sharing...;-)

ila setuju tu....skrg mmg cepat betol msa berlalu....cepat sgt2..
[sutera kasih] said…
@Hans: semoga memberi manfaat kpd pembaca :)
[sutera kasih] said…
@emieysandra: thanks dear, nnti ada masa, bacalah k :)

yup, suka bc blog ummu husna..kata2nya lembut & bermakna..
[sutera kasih] said…
@shandye.: sama-sama shandye :)
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: salam ila..yahuuu ila dh kembali hehe

sama2 ila, sy share apa yg sy baca, so hope dpt bagi manfaat :)

tu la, cptkan masa berlalu skrg ni huhu
Sunah Sakura said…
thanks dear kongsi link2 ni... :)
nunama said…
emm link yg bagus. :)

btw, betul2. diamkan dahulu perasaan itu. minta petunjuk kat Allah. Allah knows better. All the best dik! ^_^
[sutera kasih] said…
@nunama: Insya' Allah..hpoe dpt memberi manfaat :)

thanks dear..i hope so hehe
intan.maisarah said…
terima kasih ye atas perkongsian

bertambah sumber pembacaan saya
:)
[sutera kasih] said…
@intan.maisarah: sama-sama kasih :)

suka membaca ekk?nnti sy kongsi link yg lain lg k :)
bunbun said…
ummu husna tu je belum pernah degr. hihi















thx share :)
wahh..thanks 4 sharing :D
[sutera kasih] said…
@bunbun: try lah singgah blog ummu husna..bagus blog tu :)
[sutera kasih] said…
@niena shopping2u: sama-sama kasih hehe selamat membaca :)
sarah mohamad said…
semuanya info yg bergunaa :D ps: miasara yg cooomel hehe
ZIPPO MILLER said…
Bagus Entri ni...Tq sebb Share
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: yup..bacalah sarah hehe


miasara memang comel..ehh samala plak nama korang kan :P
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: thanks..selamat membaca :)
Zura said…
berguna link nie yan...
[sutera kasih] said…
@Zura:selamat membaca kak :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …