Skip to main content

Grapvine DiGi for my readers. Jom ambik, share & earn :)

Salam sejahtera my readers :)
Mesti tak ramai peminat Liverpool main blog sekarang ni kan? Sekarang perlawanan siaran langsung Malaysia VS Liverpool di Astro Arena hehe. Ok sebelum saya nak layan dorang tu kejar bole sebijik, ni saya nak bagitau kat awak semua. Di sebelah kiri sidebar blog saya dah ada tiga grapvine dari DiGi. So, awak jangan lupa ambil dan share url grapvine awak tu k? Share lah kat social network awak semua sambil2 itambah duit  poket hehe. Grapvine paling latest yang ada di blog saya, Digi Sony Ericsson W8 Grapvine. So rajin2lah singgah eaaa :D
UPDATE: Cara daftar Grapvine dan Apa tu Grapvine?
Apa yang dimaksudkan dengan Grapvine? saya dah pernah explain kat SINI
  1. Nampak gambar paling atas? Tengok Step 1, nampak tak anak panah tu? Klik kat situ, nanti akan pop-up URL link untuk awak kongsi di Facebook, Twitter, Blog dan laman sosial yg lain.
  2. Lihat Step 2, masukkan alamat email awak untuk tujuan pengesahan dan redeem earnings daripada URL yang awak kongsi di laman sosial tersebut. Setiap nilai URL tu bergantung kepada tawaran pengiklan. Biasanya RM0.20 per klik.
  3. Lepas dah submit email, cek email sebab pihak churp-churp akan hantar email pengesahan dan awak kena klik link berkaitan dalam email yg dihantar. Ikut arahan dlm email tu selanjutnya, okey?hehe
*KATA HATI: update, Malaysia VS Liverpool 3-6 hihi Jom 'exchange link' !
update terbaru: Wohaaa ruginya daku selama ini..kongsi2 link tapi tak letak email..ingatkan sekali je letak email, rupa2nya, setiap kali share kena isi email yg kita guna first time register tu..huhu So, korang kena alert hal ni okey?jangan jadi mcm saya haha :P

Comments

Bui Junaidi said…
iklan ya kta klik atau org klik..?x faham glak kmk..huhu..

laki kmk tgh rilek2 nangga liverpool lawan malaysia..nya nyokong Malaysia pa tek peminat M.U..hahaha
alif haris said…
dah exchange link :)
d_LA said…
ttp sokong harimau malaya walaupun klh..hehe..
dla x fhm sgt dgn grapevine ni..huhu
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi: iklan ya mun org klik baruk kita earning money..then redeem if dh dpt cash out

cmtok kak bui, mun ktk nemu grapvine ya d blog org, or blog ktk mpun, ambik kan URL ya, then share lah d FB ka Twitter ka, dlm blog ka..make sure simpan lah URL ya..sik ilang hehe

kmk dh update info kt atas ya, hope ktk fhm :)

kmk layan ya juak tek, ya bok dpt ngga blog tok hehe..syohhhhh nyaman kali jak org puteh ya ngentam harimau m'sia hihi
[sutera kasih] said…
@d_LA: hehe mestilahh..tp kalo piala dunia, sokong lain la hihi :P

sy dh update info kt atas tu, hope blh membantu utk sis faham :)
Bui Junaidi said…
owh..mcm ya rupanya
hihi..mun cmya x salah lah mun kmk klik rah blog kmk mpun nak owh..*_*
Meck said…
ktk org swak ka. hai!
Hans said…
walawehhh
sekali 3 terus
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi: aok kak hehe
sik salah bah hehe tp kmk sik sure lah mun kita klik link kita mpun ya dkira sik earning ya..sbb kmk lom pernah cek gik acc churp churp hehe mls kmk cek...
[sutera kasih] said…
@Meck: aok, knk?hehe half srwk half sabah bah :P

HAI :)
[sutera kasih] said…
@Hans:alhamdulillah :)
rajin2lah singgah hehe
sarah mohamad said…
saya baru sekali je keluar grapevine. tak tahu nak buat apa, terkebil2 je tengok heheh now dah tahuuu! hehe


Malaysia vs Liverpool, not bad at all. lawan dengan team besar tuu. dapat 3 pun dah kira umpppphhhh!
ILA HonEyBuNNy said…
sutera...ila pun xfaham sangat sal nuff2 neh...

ila ne pakai letak ja..heheh...
Aisyah Aina said…
untunglah dapat 3 sekaligus :D
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: now dh tau kan?hehe ok grab it !!! :)

tu la pasal..i like liverpool..dorg tak tunjukkan sengat sgt tu kemarin, dorg just main utk bagi pglmn utk team M'sia..kalo dorg main betul2..xda gol tu hoho
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy: sy pun faham cket2..mana yg xfhm tu, sy tanya kt nuff hehe
Far8 budak baik said…
aku pun baru dftr grapvine ni..
baru je dpt 60 sen..
hahahahaha...
iPai said…
owh macam gitu kah ? alamak .. tak pernah nak pergi amik peluang utk amik link tuh banyak2 .. hahaha
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik:
ok la tu..drp sy?
40 sen hihi
[sutera kasih] said…
@iPai: iya..mcm gitulah hehe
takpalah, boleh ambik puas2 lepas ni kalo tejumpa d mana2 blog k :)
iPai said…
owh boleh amik mana2 blog ek .. thank u ..
[sutera kasih] said…
@iPai:
yup, boleh amik kalo tejumpa kt blog yg lain..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …