Skip to main content

Fifi Fairuz Fuyoo VS Jejaka J

sumber gambar: Facebook
Edisi Khas setiap Selasa, jam 10.00 mlm bersama pengacaranya Fifi Fairuz Fuyoo ! Beliau akan MENGUPAS, MENCARI, MEMBONGKAR, dan MEMAPARKAN kepada anda semua tentang isu-isu semasa!!

Lelaki : Sally..Sally, boleh tak i pegang sweater you yang i beli dari oversea ni?
Sally : Em, boleh..boleh..
Lelaki : Hmmm..lembutnya sweater you sally..Sally..Sally, boleh tak i pegang handbag you yang mahal ni?
Sally : boleh..boleh..
Lelaki : Sally..Sally, boleh tak i pegang tangan you? i tak pernah pegang tangan perempuan chantek macam you.
Sally : *dush dush dush*..Padan muka!! Ambooiii, baru berapa jam kenal, dah nak pegang2..dah bagi betis, nak peha!!
"Dah diberi betis, nak peha..
dah diberi satu, nak dua, dah diberi dua, nak tiga..
lebih baik tak payah bagi haha." -Fifi Fairuz Fuyoo- 

Selamat pagi my readers :)
Kelakar betol lah skrip si Fifi Fairuz Fuyoo dalam Edisi Khas TV3. Kalau dah Johan berlakon jadi ala-ala Karam Singh Walia, pecah perut dibuatnya hehe. Lepas tengok Ana Lu'lu, tengok Edisi Khas. Memang terbaeklah Johan ni. Selain Johan, ada jugak otai pelawak, Saiful Apek, Sharifah Shahirah, Acong Sweetchild, Jepp Sepah, Almy Nadia etc. Lawak yang bersahaja tapi sebenarnya dorang cuba nak sampaikan mesej-mesej berkaitan isu-isu semasa kepada penonton. Ala-ala Edisi Siasat gitu hehe

sumber gambar: Facebook Izara Aishah (Heroin drama Keranamu Laila dan Jejaka J)
"Macam kenal lah suara you, once upon a time, please?" -Johan-

Drama Jejaka J ni pun tak kurang hebat lawaknya haha. Pernah tengok tak? Drama ni boleh jadi  pengubat kerinduan nak tengok Maharaja Lawak hehe. Si johan ala-ala Mat Salleh, si Tauke Jambu pulak ala-ala Pak Arab. Dorang jadi adik beradik yang berebut awek cun yg dilakonkan oleh pelakon baru,  Izara Aishah. Memang kelakar lah haha

*KATA HATI: Jom 'exchange link' ! dan  Jom sokong saya nak dapat free domain

Comments

laskar pelangi said…
aritu ada gak tgk edisi khas..tak puas kot tengok dy owg...nak sejam bru bestkan..lau zizan ada mesti gempak lg =)
Anum said…
anum pun tgk ...
memang terbaik kan
buat anum gelak seorang2 je
Redbloodsnow said…
dah main ka cita tok? adohhh mek terlepas diat la mun gya...cisss :D
ekmal said…
aduhai nya pun adoi!
Bui Junaidi said…
main d tv3 kah..?
maok juak kmk nangga
pakey nyuruh perut senak tetak..hehe
iPai said…
owh ye ke .. best ek .. tak biasa layan tv .. hahaha
ILA HonEyBuNNy said…
hehe...

ila suka jugak tgk edisi khas neh..kelakar la...xpernah miss lagi bila balik rumah..mesti tgknya...


xsabar nak tunggu selasa ne lak..hehe
[sutera kasih] said…
@laskar pelangi:
betul2..kalo tgk sampai sejam baru puas!!!hehe
kalo ada zizan lg gempak!!hehe
[sutera kasih] said…
@Anum:
sis anum pun tgk ke?best kan sis hehe
kelakar terbaekkklahhh!
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow:
udah kak..udah main since awal bln ya tek..
nang best ehh kak..tiap hari selasa jam 10 TV3 hehe
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi:
edisi khas ya TV3
Jejaka J ya astro prima..
nang best ehhh kak bui hehe
[sutera kasih] said…
@iPai:
aahhh ipai..
best hehe
owhh tak layan TV ekk?
bagusla tu :P
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
ila pun tgk jgk?best kan ila hehe
kul bape edisi khas nie? apesal saya tak terperasan eh....erm..
wahida said…
minat giler ngan johan...dia tu mmg klaka la...
btul3...gila suka tgk cita ni..

mggu ni pnya lawak jgk yg kes displin tu..xbleh blah..

adoi punnn
[sutera kasih] said…
@wahida:
betul2..skrg ni minat johan plak hehe
[sutera kasih] said…
@norshila ibrahim:
ahhh kes disiplin tu pun kelakar hehe

adoiiiii pun hehe
adan said…
cam best jak edisi khas ni.. btw cantik pompuan tu..ahaha
syAzAnA said…
suka gak tengok johan dalam dua2 ni. lawak abesss ar! heheeh


Nak dengar lagu terbaru dari Rebecca Black??
GaRy™ said…
hahahaha... mak gary x pernah tido lewat.. tapi sanggup ja berjaga semata-mata maw tunggu edisi khas ni... hehehe~
mimie saie nie said…
best kan cite nie .. mimie suke sgt2 hehehe
AmirFX said…
Lom pernah tgk gik mana2 rancangan sidak...
setiap hari selasa malam mesti tercongok depan tv. memang pecah perut tengok edisi khas ni. gabungan pelawak yang mantap. hebat !!!!

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !
iPai said…
layan sikit2 je .. hehe
sergeant keroro said…
macam best, hehe xD

p/s : jom join segmen :)
shandye. said…
paling menyampah karam singh walia impersonator tu. apentah nama dia...

lawak tak menjadi la...

tukar watak plissss......
sarah mohamad said…
tak sempat lagi tengok citer ni heheh tapi sbb ada johan memang saya dah agak cter ni lawak hehe
NurjiaNaiem said…
aah2.. cte jejaka j pon best, klaka..

haha.. :D

edisi khas tu bkn skdar lawak tp ad jgk msej2 y dismpaikan.. :)
[sutera kasih] said…
@adan:
memang pun best hehe
pompuan tu jgk dipujinya haha
[sutera kasih] said…
@syAzAnA:
johan memang pelawak best hehe
[sutera kasih] said…
@GaRy™:
hehe nahhh tgk tu penangan edisi khas..mak gary pun sggup berjaga mo tgk :P
[sutera kasih] said…
@mimie saie nie:
best best best hehe..
saya pun suka :P
[sutera kasih] said…
@AmirFX:
try la tgk mun ktk boring2 hehe
[sutera kasih] said…
@Miss Y and Her World:
hehe best kan tgk edisi khas ni..gabungan pelawak hebat..kelakar !
[sutera kasih] said…
@sergeant keroro:
memang best hehe

p/s: dah join hihi
[sutera kasih] said…
@shandye.:
tak menjadi ke?johan tu hehe
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad:
kalo dh ada johan konfem la kelakar kan hehe
[sutera kasih] said…
@NurjiaNaiem:
jejaka J pun kelakar gilerr..gabungan dgn si tauke jambu..perghhhh hehe

betul2 tu..edisi khas tu actually ada mesej jgk :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …