Skip to main content

Delicious: Iphone VS Blackberry

sumber gambar: Kek Cawan Cupcakes
Salam comel my readers :)
Selamat pagi. Ada sesiapa kat sini pengguna iPhone 4? Saja nak mintak pendapat korang pasal Kelebihan dan kekurangan iPhone 4. Pengguna Blackberry Torch? Info pasal BB Torch ni lagi la saya nak tahu hehe. Tapi saya tak minat iPhone sebenarnya sebab saya ala-ala gadis kampung sikit, terkial-kial nak touch di skrin iPhone, nak tekan mesej pun satu jam baru habis taip haha Kalau boleh, nak ada dua-dua function sekali, touch dan manual (keypad). Tapi tunggulah rezeki ada duit sendiri, takkan nak minta duit mak belikan kot? Malulah saya, cukuplah masa study dulu kikis duit mak bapak hehe.

sumber gambar: Kek Cawan Cupcakes
The most affordable iPhone 4 plans are now even more affordable, get more info at HERE

Saja ja awal pagi ni nak tayang kek unik dan lawa ni kat awak semua. Comel tak? Hahhh kek-kek dalam gambar ni kawan saya yang buat. Sesiapa yang tinggal di sekitar Kota Kinabalu tu, kalau berminat nak beli kek macam ni, boleh berhubung dengan owner blog Kek Cawan Cupcakes tu untuk maklumat lanjut, okey? :)

*KATA HATI: Model handphone lambang kemegahan masa kini. Anda setuju atau tidak?
Himpunan 'links' ilmiah
Cara semak senaraihitam PTPTN

Comments

WuMing said…
Dah follow sini
AmirFX said…
Tipon kmk digelar kawan kmk Hang Tuah.. haha..
zella y said…
comel sungguh kek2 tu....

p/s:xmampu nk pkai hp mahal2 sbb dh tau diri ni xreti nk syg2 harta benda..kang jatuh ke ape,hp mahal sesitip hehehehhe
Far8 budak baik said…
NF pakai handphone 3 3 sekupang je..
tak tahu ar...
weh weh..kau org sabah pulakk..
sama kita tau..
aku di sepanggar..kau???
Salwa said…
I pun tengah survey samada nak iphone or samsung galaxy. De orang kate iphon eni demand tinggi. Most of the softwares and applications kena purchase sendiri. Tapi, tak pasti lagi la. I pun belum survey betul2 kat kedai. Tanya2 orang je. Gudluk! ;)
WuMing said…
I phone 4 ini tak tahu lah.. Tapi BlackBerry Curve tu WuMing ada pakai... WuMing ada pakai satu lagi Phone iaitu Nokia... Tapi walaupun agak lama pakai tapi dia ada 3G dan boleh buat Video Call.. BlackBerry memang 3G juga tapi tak boleh buat Video Call pun... tak syok lah..Maaf.. luar tajuk skit...
Bui Junaidi said…
kmk teringin nak meli bb torch...i-phone kmk x minat glak..tp org madah i-phone 4 lah paling bgs setakat tok..tp mun x mampu,jgnlah nyusah dirik..*_*
kreatiippp nye sapa yg wat CC itew...
syg nak maman, cumeiii sgt.. ;p
sarah mohamad said…
same lah. me pun tak pernah guna phone touch2 bagai ni. kalau nak ikutkan gadjet terkini, botak lah kepala tuu. ikut kemampuan sudah hehee
mr_mrs mikko said…
skrg pkai samsung ja laa..
nda mampu mo beli enpon mahal2..
hihi
ztie said…
bb torch kacak tp ada org pdh sik bgs glak. kmk nak uograde ya ria sik jadi. last2 kmk jual jak bb kmk sbb sik berapa pky. iphone best. tp.. hmm.. tyala ngn org iphone tp sidak mesti soh beli. hehe pasal touch ya mun lom biasa ya nang nya tp lamak2 ok. kmk dlk pun nang sik suka touch. nektok ok. touch iphone sensitif bah...
izfanora said…
wah.. sgt comel kek.. knp jauh sgt?? huhu..

sy bkn pengguna kedua2 gadget tersebut..
d_LA said…
hati ni mmg rs nk beli hp baru..huhu..tgkla ade rezeki leh wat raya..x dpt hp baru, beli je kek cap iphone..hee
~AmyLiana8886~ said…
lawanyer kek tu...hehehe..
HonEyBuNNy said…
setuju cakap sutera...

handphone skrg lambang kemegahan seseorg tu...mesti akan tgk dia pakai hp apa dulu...ehhe

ila dlu xminat BB...skrg rasa cam minat lak...bakal beli jugak nanti..ehehh
wahida said…
comelnya kek2 ni....geram jer tgk...kalau dekat, sure aku dah order..
dlu pnah dpt iphone tp kasi kt kakak sbb terkial2 nk pakai ^^
Khairul Antasha said…
syg nak mkn kalo kek mcm tu..hehe..
kalu widad la tak makan agka nyer..simpan jer wat hiasan..heheh..rupa macam sedap..
kalu widad la tak makan agka nyer..simpan jer wat hiasan..heheh..rupa macam sedap..
intan.maisarah said…
comel cupcake tu
macam hp betul betul
[sutera kasih] said…
@WuMing: thanks WuMing :)
keep in touch via blog yeaa!!
[sutera kasih] said…
@AmirFX: kenak digelar cmya?sik fhm kmk hehe
[sutera kasih] said…
@zella y: yup dear, comel kan?smpai tak sggup nk mkn hehe

aahhh dear, hp mahal sensitip..tp ada jgk keinginan nk ada hp cmtu hihi
[sutera kasih] said…
@Far8 budak baik: hp 33 sekupang tu la paling tahan hehe

hehe jd ko pkir aku org mana juak??
sama la bah kita..aku sini papar..oh ndak jauhla kita tu :P
[sutera kasih] said…
@Salwa: oh..thanks ekk share pndpt. sy saja nk tanya pendapat yg dh guna, mana tau nnti da rezeki, blh beli hehe..
[sutera kasih] said…
@WuMing: BB curve?ok jgk ka?
nokia mana ble lawan..my favourite hp tu nokia hehe murah2 pun dpt 3g wooo..xpa2, sy mmg nk tau pndpt awk smua :)
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi: kak bui pun minat bb torch???samala kita kak hehe..
iphone sik brapa gilak kmk minat cz fullu touch..yala tek kak, tggu dirik dh mampu kelak bah hehe
[sutera kasih] said…
@♥Leily|Ummi Alya Husna♥: owhh tu kawan saya yg buat dear..hehe comel kan :)
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: sarah pun sama mcm sy ekk..hehe..skrg ni mcm2 gadget yg canggih2..tu yg teringin walau xmampu hehe insya' Allah, rezeki Allah ni luas..kita rjin usaha, mampula kita nk milikinya :)
[sutera kasih] said…
@mr_mrs mikko: uinaa kak..samsung pun mahal kali ahhh..hehe
[sutera kasih] said…
@ztie: yala tek, bb torch kacak bah..ya kmk ingin hehe yaka?yala bena kata ktk, mun sik biasa, nang cmya..mun dh biasa lamak2 ok la owh..tq kongsi pndpt :)
[sutera kasih] said…
@izfanora: ddk jauh dr sini ek?xpela, try search kt tmpt awk, msti ada tu :)

its ok dear :)
[sutera kasih] said…
@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫: kan kan kan comel kan???hehe skrg ni mcm2 kek ada..muka kita sndiri pun blh buat kek
[sutera kasih] said…
@d_LA: hehe tggu rezeki ada la kan kak..tak pun, beli kek iphone tu je :P
[sutera kasih] said…
@Zharif Zawawi: nak jgk ke?ambeklah hehe
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana8886~: hehe lawa kan amy..nk ke?hihi
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: tu la..xpyh nk dnafikan..kita sndiri bila nmpk org tu pkai iphone or BB, msti akan pndg 'wahhhh...' hehe


ila kena minat BB..sbb BB lawa hihi nnti kita beli sama2 ekk :P
[sutera kasih] said…
@wahida: sy pun geram tgk kak..sy xsure la kalo blh pos ke x kan..
[sutera kasih] said…
@Niena Pengembara Ilahi: lain kali bagi la kt saya hehe
[sutera kasih] said…
@Khairul Antasha: betul2..harus ditatap saja hehe
[sutera kasih] said…
@WidadCutieyGirlZ StorY: hehe kasi frame sekali kan :P
konfem sedap tu hehe
[sutera kasih] said…
@intan.maisarah: bezanya saiz saja besar dr hp sebenar & boleh dmakan hehe
emy hamizah said…
thanks ur entry give a lot idea..nk bg cupcakes kt kawan punye birthday..
[sutera kasih] said…
@emy hamizah: you're welcome dear :) happy birthday to your friedn yeaa..
.m y z. said…
serious comel kek2 ni. nak makan pun tak sampai hati. haha XP ziema tak mampu lagi nak pakai phone2 canggih macam BB tu sume. asalkan boleh call and msg tu kira macam dah cukup lah :)
iPai said…
rasa sayang betul nak makan kek tuh laa ..
[sutera kasih] said…
@.m y z.: hehe byk lagi comel2 dear..nntila share gmbr lagi :)

saya pun tak mampu lg dear..saja survey2 hehe
[sutera kasih] said…
@iPai: jgnla makan, tenung je lama2 hehe
caliph shuriken said…
klau guna kesemua apps dlm iPhone 4 tu mmg berbaloi beli hset ni.. klau stakat sms & col agak buang duit kn ^^
Redbloodsnow said…
mek mun gik hp² tok...x updated gilak mek yan. mek just pakey mana ada jak..hehe. janji ada camera..ya plg penting...hiksss :D

coz hp tok mun ktk cam bertuka ikut updated nya...nang x pat la...coz hp tok eh, mun kinek tok sekian² kecanggihannya...pasya 3, 4 bulan afterward...ada gik yg lbh canggih.

ya mek mls...plus kedekut juak nk ngeluar duit..haha. iPhone hp idaman mek...tp mun nk beli k duit dikpun, kimslm jak la. parkinson..>HAHA
[sutera kasih] said…
@caliph shuriken: betul tu, kalo stkt utk sms & call, bgs guna hp biasa saja hehe
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: hehe samala kita kak..stkt tok, kmk lom perlu hp canggih2 ya cz ddk d rmh jak, ada laptop juak..so sik pelu gilak hp cggih ya hehe

tggu dh keja, rasanya need juak cz mybe akan jrg ngadap lappy, so if ada hp cggih, dpt juak 09 even dmana2 kita berada skalipun, terutamanya mok update blog hehe

bena kata ktk kak, hp cggih always upgrade ngn mcm2 model baru & function..sik rambang mata ntamnya??hihi

haha lawak ktk kak..parkinson gik ya..mun knk berik org gik heaven owhh..mun nk beli dikkpunn yalaaaa susah gilak nk ngeluar duit, lainla mun kita kaya hrta btimbun2 kih2
cik sakdi said…
comelnye kek tu. kite x pkai bb touch atau iphone. hehe sorry. cume abg pakai bb, tp xpernah pon amik tau ok ke x. :D
[sutera kasih] said…
@cik sakdi: owh xpa dear..its okey :) sy nk tahu pndpt yg guna kedua2 gadget tu..kalo bekenan, blh letak dlm wish list :P

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …