Skip to main content

Alhamdulillah: Raja Farah dan Fazura

"Sudah dua bulan saya memakai tudung dan ini telefilem pertama saya dengan imej baru. Ia adalah penghijrahan kekal saya sebagai isteri orang. Saya beralih arah memakai tudung atas kehendak sendiri dan sudah tiba masanya untuk saya berubah demi kebaikan. Syukur suami juga memberikan sokongan dengan hasrat saya untuk berubah penampilan. Apapun, saya memang sudah menyimpan hasrat hendak memakai tudung sejak belum berkahwin lagi. Malah, saya mulakan dengan berselendang dulu". -Raja Farah via Harian Metro- (BeautifulNara)
Fazura Berhasrat Kekal Bertudung Selepas Drama Tahajjud Cinta
"Apabila memakai jubah dan purdah semasa di Jordan untuk beberapa babak dalam Tahajjud Cinta, saya berasa sangat selesa walaupun pada hakikatnya cuaca di sana tidak seperti di Malaysia. Pada mulanya agak janggal juga mengenakan pakaian Muslimah itu, namun semua itu dapat diatasi dengan bantuan pengarah dan rakan lain dan tiada sebarang masalah sepanjang tempoh penggambaran.Mungkin itu hikmahnya, untuk saya bertudung selepas ini walaupun hanya ringkas saja. Insya-Allah"-FAZURA- (sorry, terlupa copy sumber huhu)
Alhamdulillah..mesti rasa gembira kalau saudara seagama dah mula bertudung dan punya hasrat bertudung. Tahniah Raja Farah atas perubahan yg baik tu. Step by step dan Insya'Allah lama-lama Farah dapat istiqamah :) Juga buat pelakon utama Tahajjud Cinta yang tengah popular sekarang, Fazura yg berhasrat untuk mengekalkan imej bertudung. Insya' Allah, siapa yg berhasrat baik akan dipermudahkan utk melakukannya..Amin (^__^)

*KATA HATI: Suka tengok lakonan Raja Farah dan Fazura..antara my favourite public figure/actress. Thats why  i up entry about both of them :)
 Jom 'exchange link' !

Comments

Freaky said…
uik bagus la untuk fazura dan raja farah
Khairul Antasha said…
kmk suka fazura..! :D
J.Syazwana said…
doakan saya jugak
:')
Bui Junaidi said…
alhamdulillah..kin byk artis malaysia yg bertudung..

pstt:kacak background baru eh..rasa di alam lain..siap ada taik bintang gugok..best...*_*
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana: always dear..Insya' Allah one day it will your turn :)
[sutera kasih] said…
@Bui Junaidi: yala tek kak..tp ada juak mulut busuk nganok sidak..sidak bknnya riak..just madah bnda yg baik utk peminat sidak :)

bena ka?lam tadik konfius kmk nk pilih bacjground baru hehe..thanks :)
merahitujambu said…
cantikkan diorg pakai tudung.comel sgt
wahida said…
suka fazura sbb dia cantik dan dia share besday ngan aku...yeeehaaa!!
shandye. said…
fazura sangat santek bila bertudung. suka lakonan super-mantap beliau dalam tahajjud cinta.

teehee..
shandye. said…
fazura sangat santek bila bertudung. suka lakonan super-mantap beliau dalam tahajjud cinta.

teehee..
nurul diana said…
alhamdulillah baguslah mcm tu, btw follow u sys :)
nelly said…
alhamdulillah ..terbuka hatinya ~
:)
izyan yasmin said…
Fazura and raja farah , cantik sgt pakai tudung :)
Hans said…
moga lebih ramai artis malaysia bertudung lepas nih
amin
ILA HonEyBuNNy said…
ohhh..

cantikkan kalau artis bertudung...alhamdulillah...

ramai dah artis2 kita bertudung...
Maii Yusre said…
Alhamdulillah! Bagus la kalau camtu..makin lawa :D
kacak duak org ya bertudung eyh,,,,,
[sutera kasih] said…
@merahitujambu:
aaahhh dear..cantikk dan comel :)
[sutera kasih] said…
@wahida:
yaka kak??whoaaa blh sambut bestday sama2 la hehe
[sutera kasih] said…
@shandye.:
betul2..fazura memang sgt berbakat dlm lakonan..i like hehe
[sutera kasih] said…
@nurul diana:
alhamdulillah kan dek hehe
ehh thanks dear..tq again cz mention it :)
[sutera kasih] said…
@izyan yasmin: yup2..bertambah cantik bila pakai tudung kan :)
[sutera kasih] said…
@Hans:
Insya' Allah..kita doakan yg terbaik buat saudara2 kita..amin
[sutera kasih] said…
@ILA HonEyBuNNy:
aahhh ila..betul tu..
disamping tu, dorang jd ikon peminat mereka..Insya' Allah blh jd cth yg baik :)
[sutera kasih] said…
@Maii Yusre:
alhamdulillah..berseri-seri :)
[sutera kasih] said…
@ciK LyndaWawa igUana:
aok..kacak & sweet jak rupanya :)
Nurnajwa said…
Syukurla klau diorg dh pkai tdung :]
iPai said…
kenapa ada tutup2 hitam tuh ..
[sutera kasih] said…
@Nurnajwa:
syukur alhamdulillah :)
[sutera kasih] said…
@iPai:
owhh..tu nama username twitter peminat dia..knapa?
mana boleh tayang tnpa kebenaran hoho
sergeant keroro said…
bagus lah :)

dua-dua lagi lawa kot bertudung XD

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …