Skip to main content

Tahniah Zahiril Adzim (Bogel Menuju Tuhan)


Salam ceria di hujung minggu :)
TAHNIAH Zahiril Adzim sebab berjaya melahirkan sebuah buku hasil nukilan awak sendiri. First time saya kenal Zahiril sebelum dia famous amos di kaca TV adalah melalui blognya, siapa tak kenal blog Zahiril kan? hehe I salute his buah fikiran. Tak tahu nak describe macam mana, awak tengok lah sendiri di blog Zahiril Adzim. Saya suka gaya penulisan Zahiril. Idea dan tutur katanya dalam blog sangat 'berbunga-bunga' tapi penuh makna. Saya suka penggunaan bahasa dan kata-kata simbolik yg dia pernah tulis di dalam blog. Akhirnya, Zahiril berjaya mengumpul kesemua coretan yang pernah dia luahkan di blog dan membukukannya (Antologi Puisi dan Catatan Zahiril Adzim). I wish i can buy it but sekarang ni i have no money in my acc bank HAHA. Cepat-cepatlah pasarkan di MPH yekk, confirm saya beli cash :D

Maklumat Buku Bogel Menuju Tuhan
  • Harga: RM30 (tak termasuk kos penghantaran)
  • Penerbit & Penyunting : Faisal Mustaffa
  • Penulis & Rekabentuk Kulit : Zahiril Adzim
  • Blurbs : Ana Raffali
  • Prakata oleh Nora Murat. Sultanmuzaffar, Hanis Zalikha
  • Halaman:108
  • ISBN: 978-967-10126-3-5
  • Tahun: 2011
Sinopsis buku: "BOGEL MENUJU TUHAN adalah satu tajuk catatan yang aku tulis di blog satu masa dahulu. Ia merupakan satu keadaan yang aku gambarkan dalam setiap perjalanan kehidupan manusia yang percaya akan dugaan Tuhan. Tidak ada manusia yang terlepas dari dugaanNya. Maka, tidak adalah manusia yang tidak akan menempuh satu tempoh kesakitan, penuh perit dan pedih dalam hidupnya.

Aku simpulkan, buku ini adalah antologi catatan dan puisi sewaktu aku dalam hari-hari tidk berwarna, sebelum Jingga" -Zahiril Adzim-
Cara nak beli buku Zahiril Adzim? sila rujuk di SINI.

*KATA HATI: Untuk kawan-kawan yang kita suka - Blog Zahiril Adzim- Teruskan berkarya Bob!! Undilah Daim dalam Juvana TV3 hehe

Comments

Anisa Hang Tuah said…
dah la die ni hensemm
makin jatuh hati padanyeeeeee
[sutera kasih] said…
@Anisa Hang Tuah: yup..bertuah syera ayob !! :)
Misz-sakura said…
Aah, minat gile sy citer juvan tuh. Eh, btw thanks for the links, ad blog rupanya si zahiril neh.. ^^
sarah mohamad said…
Daim dah majuuu! buat buku pulak. hiks
HonEyBuNNy said…
macam best ja buku neh...

itulah kehidupan..pelbagai dugaan yang bakal di tempuhi n hadapi...
izaLis™ said…
I love him.. start from watch him in KAMI !!! hehehe... serius..suka la sama dia.. n buku ni akan ku beli..:)
[sutera kasih] said…
@Misz-sakura: best kan si daim tu hehe yup, lama dh dia ni ada blog..di blog lah dia kongsikan karya nya before ada buku ni :)
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: aahhh daim dh maju cket hehe
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: yup..kalo ila penah ikuti blog ZA dr awal, itulah yg dia bukukan..mgkin ada tmbh2 cket kot..hehe
[sutera kasih] said…
@izaLis™: hehe buku KAMI pun ko beli kan dulu..kalo ko jmpa ZA d sana, kirim salam :P
ZIPPO MILLER said…
zippo kenal die ni time cite hantu kat wayag tu...senjakala...wahh best oo
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: yup. cite tu dia berganding dgn Liyana Jasmay kan?hehe
nik rosmawati said…
suka jugak baca blog dia.kata2 dlm blog dia best2 kan.
Zura said…
berbakat dlm penulisan dia nie..
ZIPPO MILLER said…
ha ah.. betul2...kire ok die belakon...dan Zippo x berape tau la info die ni...adekah die ni sebelom keluar kat wayang cerite senjakala tu memang dah ade penglibatan menghasilkan buku ke?
[sutera kasih] said…
@Zura: aaahhh sgt berbakat..
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: actually, byk jgk filem dh dia berlakon, first filem KAMI..drama pun byk jgk..dia suka berteater..

urm, yg sy tau, dia baru publish 1st buku dia mggu lps..before ni dia aktif blogging je :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …