Skip to main content

SEGMEN TAK KENAL MAKA TAK CINTA : DIARI ANAK SENI

sumber gambar: carian google

Salam manis semua :)
Entri kali ini saya nak tolong promosi blog Amir Jahari. Segmen ini untuk mewar-warkan blog baru Amir, dalam blog tu dia akan berkongsi perkembangan terkini dan hasil karyanya. Disamping dapat mendekatkan diri bersama peminatnya. Walaupun sekarang ni public figure lebih menggunakan laman sosial Twitter or Facebook untuk 'keep in touch' with mereka punya fans, tapi kat situ agak terhad infonya sebab kadang2 ada 'status' dan gambar or video terkini sahaja. Peminat semestinya akan search kat google untuk tahu lebih lanjut tentang apa-apa sahaja berkaitan dengan public figure kesukaan mereka, betul tak?hehe

Jarang dan agak terhad nak jumpa public figure khususnya artis nak berceloteh kat dalam blog disebabkan aktiviti mereka yang sentiasa padat..so untuk lebih cepat dan mengisi kekosongan masa tengah2 makan ke, on the way pergi shooting ke, mereka curi masa yang ada dengan tweet-tweet untuk berinteraksi bersama peminat mereka tanda menghargai sokongan peminat mereka. Artis yang saya tahu kadang-kadang rajin blogging adalah Kamal Adli, tu pun kadang-kadang PA dia kot tolong update bagitau perkembangan semasa Kamal Adli. Itu salah satu langkah yang bijak untuk keep in touch dengan peminatnya yang kaki blogging hehe

So, Amir Jahari atau lebih dikenali sebagai Amir AF9 juga mengambil langkah yang bijak dengan menghidupkan kembali blognya, untuk pengetahuan awak semua, sebelum beliau dikenali di kaca televisyen, beliau sudah pun berada di dunia blogging. Saya kenal beliau pun dari blog tunangnya Cik Amni (kmk tolong promote blog ktk sekali amni hehe), blog mereka berdua sememangnya sudah ada pengikut tersendiri kerana blog mereka mempunyai daya tarikan tersendiri dan 'main point' paling penting digemari ramai sebab mengisahkan 'love story' dan Amir selalu mendedikasikan lagu ciptaannya sendiri untuk insan yang dia sayangi. I think mostly pembaca adalah terdiri di kalangan kaum hawa kot hehe.

Suara yang merdu dan bakat mencipta lagu yang ada pada Amir, memang mengkagumkan pelbagai pihak. Walaupun di usia muda, dia sentiasa punya idea untuk mencipta lagu. Bila tengok Amir ni, saya memang terbayang Aizat, sebab mempunyai bakat mencipta lagu dan suara pun lain dari yang lain. Anak kelahiran Sarawak ini masih belajar di ASWARA. So, kalau awak awak awak dan awak peminat Amir, bolehlah mengikuti perkembangan beliau di blog Amir Jahari Diary sebab dia akan kongsi lagu-lagu hasil ciptaannya kat situ, so rugi kalau tak dengar hehe

Biodata ringkas Amir Jahari (Amir AF9)
  • Nama: Mohamad Amirullah Bin Jahari
  • Tarikh Lahir: 31 mei 1992
  • Tempat Lahir: Kuching, Sarawak
Rakan blogger yang kena tag utk segmen ini: J.Syazwana , My Cousin, Sarah Mohamad (Jom lah join sebab hadiah best hehe, syarat dan details about the segmen boleh view kat SINI)

KATA HATI: siapa peminat rancangan realiti Mentor 2011? mesti perasan kan Amir pernah mencuba nasib di ujibakat Mentor dan telah disenarai pendek di bawah Noh Hujan. Tapi dia takda rezeki di Mentor, so rezeki dia kat AF9..itu sudah cukup membuktikan yang dia sememangya berbakat..Congratz Amir!! Jom terjah blog di --->Amir Jahari Diary

Comments

HonEyBuNNy said…
muda lagi amir tu...

sama umur adik ila tue....hehe...

nak terjah blog amir kejap la...hehe
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: yup ila..lebih kurang umo adik kmk juak hehe sila2kan terjah :)
Amni said…
deng, kitak reply komen ila ya dalam bhsa swk ka? Ekekekeke.... Thanks a lot dear! Terharu kmk.. Antara peserta paling awal! Yerseyhh! Hikss.. All the best.
ASaDa RyutaRo said…
bok tauk tok tunang si amni ya tek.. lambat kamek tok. hahaha..
J.Syazwana said…
errr kita tak kenal lah peserta2 AF ni. huhuhu
[sutera kasih] said…
@Amni:yala tek amni, baruk kmk perasan, alu besaruk2 dh bahasa kmk tok haha penin jak si ila baca komen kmk ya :P

sama2 deng!!teruskan menyokong industri seni tanah air kita..cewahhh :P
[sutera kasih] said…
@ASaDa RyutaRo: sik lambat bah asada, ktk kan busy study nun jauh di sana..ecececehhh haha
M Fizan said…
tenkiu2..nak terjah nie :)
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana: owh..takpa2..tak perlu buat kalo tak nak k dear :)
meaw said…
mak aiiiiiii,mudanya amir tu...tak perasan pulak si amir ni,sebab tengok mentor pon dah nak abis :D



p/s: terima kasih komen tau,really apreaciate it....luff u :D
d_LA said…
nanti nak terjah blog2 dorang ni...beza tol umur amir ngan dla ni rupanya..hehe
kotak bulat said…
tak kenal dia ni.. :P
[sutera kasih] said…
@d_LA: yup..adek kita je tu umur amir hehe
[sutera kasih] said…
@meaw: hehe yup..masih study kan, muda lg la tu :)

*sama2 dear :)
[sutera kasih] said…
@kotak bulat: kalo tak kenal, kenal2 lah hehe
zarulfarhana said…
xsangka dia muda lg
[sutera kasih] said…
@zarulfarhana; yup..he is still young but have a big talent
Andrik McVean said…
hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers
hehe. tak kenal sebab tak pernah tengok AF since AF3.

tapi muda lagi ye budak ni.
[sutera kasih] said…
@Andrik McVean: thanks yeaa..i will visit your blog later..see you there :)
[sutera kasih] said…
@Miss Y and Her World: kalo tak kenal, saya tolong kenalkan hehe
yup..still young..
diana said…
ada blog ye??
boleh terjah ni..:P
ABU said…
oh ye ke? nak terjah la sat lgi..:)
ammboi.blogspot said…
ammboi singgah pg juga d sini.. ooo.. mekasih...
lilypelangi said…
ouh ! ta sangka amir tu dak blogger . huuu~

sebaya lily lar amir nie :D
lilypelangi said…
mne shoutbox awk?
[sutera kasih] said…
@diana: yup ada blog..silakan terjah :)
[sutera kasih] said…
@ABU:yup...terjah jgn tak terjah abu :)
[sutera kasih] said…
@lilypelangi: yup..dia blogger jgk :)
sebaya ekk korg?hehe
[sutera kasih] said…
@lilypelangi: maaf..takda dah..terpaksa remove ats sbb2 tertentu..sorry dear
syaza kelyza said…
kalau tak kerana AF takkan kenal amir ni :)
[sutera kasih] said…
@syaza kelyza: AF sbgai platform, selebihnya usaha :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …