Skip to main content

saya suka baca blog budak malaysia

Salam awet muda dan senyum lebar semua my readers :)
Kenapa saya suka baca blog budak malaysia? saya maksudkan blog si Asada Ryutaro (bukan nama sebenar, kalau nak tahu nama sebenar, tanya empunya badan haha). Sebab utama, sebab blog dia 'hensem', ehh jangan perasan awak pulak yg hensem hehe sebabnya suka baca entri yg dia kongsi tentang pengalaman dia belajar kat luar negara, Egypt. Mostly entri yg dia selalu membebel menggambarkan yg dia berada di sana hehe. Masa mula-mula tau blog asada ni, dia dah  separuh jalan membebel di blog. I mean, dalam tahun ni kenal blog dia hehe. So, tadi menjahatkan diri, saya pergi view first month entri-entri blog Asada. Boleh tahan jiwang jugak budak malaysia sorang ni. HAHA *gelak jahat*

Saya suka baca blog org yg study di luar negara, yala, tiada peluang nak lanjutkan pelajaran kat luar negara, jadi tengok pengalaman org pun rasanya dah cukup memuaskan hati saya hehe. Suka tengok gambar-gambar student Malaysia yang study kat oversea. Rasa cemburu tu tetap ada, tapi Allah Taala dah tentukan nasib diri kita semua berbeza sebab DIA Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk diri kita, so kita kena bersyukur dengan apa yg telah ditakdirkan untuk kita, syukur alhamdulillah :)
So, jom hari-hari terjah blog Asada http://www.budakmalaysia.com :)


ALERT--> just for my loyal readers
            --> info penting utk para siswazah (Skim Latihan 1Malaysia)

Comments

Zura said…
hehe..br semalam dia masuk blog akak yan..:D...pastue terus follow dia..
ZIPPO MILLER said…
Zippo suke tgk gelagat Budak Malaysia yang dlm youtube tu...belajar kat luar negara tu...lupe lak name die...tapi die mmg best n lawak...ngeh ngeh ngeh..Zippo nak terjah Blog diatas lak
Bui Idzra Ryn said…
bui pun suka baca blog asada ni..lagi2 dier org sarawak mcm bui..hehe

PENCARIAN BLOGLIST
Sunah Sakura said…
ouhhh... baru kenal blog ni, nak pi terjah~ :)
ASaDa RyutaRo said…
hahaha.. tersipu-sipu malu saya membaca entry ini. blog yang hensem atau orangnya hensem? kekeke..

makseh molah review tok. ngeee :D
sizuka[Izzati] said…
retisss asada nih.hehe.
Redbloodsnow said…
nak terjah blog nya lok ehz...hikss
[sutera kasih] said…
@Zura:yaka kak?hehe dia friendly..blog pun best
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: ada ekk dlm youtube?ohh tu mgkin bdk m'sia lain kan?nnti nk search lak nk tgk jgk hehe
[sutera kasih] said…
@Bui Idzra Ryn: ehh bui org srwk juakk ekk?kmk juakk hihi
[sutera kasih] said…
@Sunah Sakura: ok, silakan terjah..happy sbb dpt share blog utk my readers :)
[sutera kasih] said…
@ASaDa RyutaRo: hahaha plz laa..btw, thanks jgk tlg up kan my link blog d entri & bloglist ktk :)
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: terjah jak kak, miak srwk juak ya hehe
Ihsan Jaafar said…
Kui kui, kak banyak sebenarnya blog budak2 mesir malaysia ni. Saya pun belajar mesir ni. huhuhu

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …