Skip to main content

[Sarawak Mita Gift] Butter Cheese Cake is super yummy!


Salam malam wordless wednesday my readers :)
Okey, tutup mulut tu jangan ternganga tengok kotak Sarawak Mita Gift hehe. Dalam tu ada kek Butter Cheese buatan kedai Mita. Perghhhhh sedap hingga menjilat jari bila makan kek ni. "Makseh aunt-aunt ku tersayang di sinun pasal rajin juak melayan karenah kmk di sitok mintak kirim kek Mita indh hehe". Baru-baru ni kan berlangsungnya Majlis Tilawah peringkat Kebangsaan kali ke-54 bagi tahun 2011, yg diadakan di Dewan Kompleks Islam Sarawak, Kuching. So my bapak pergi sana ada kerja sikit, so apa lagi gunakan peluang yg ada untuk berkirim kiriman dengan family kat sana hehe.

Kalau awak awak dan awak berkesempatan pergi ke Kuching, pergilah kedai Mita. Alamat Kedai Mita? Laaa google atau tanya saja kapten 'belon' ke sana hehe. Tapi mostly orang kalau pergi Kuching, mesti nak beli ikan terubok masin dan Kek Lapis Sarawak, kan? Sekali sekala cubalah makan kek Mita ni hehe. Hmmm rindu mahu lepak makan-makan dengan beloved cousin kat sana, pegi Kubah Ria, Planet Sambal, Swee Kang..Ais Jagung Susu please !!! :'(
*Yummmy...sedapnya makan Butter Cheese Cake ni..awak nak rasa?HEHE*

*INFO: Para pemenang Majlis Tilawah Al-Quran kali ke-54 2011;
             QARI       :  Johan- Amirahman Hj. Abas(N.Sembilan)
                                  Naib johan- Anuar Hasin (Perak) 
                                  Tempat Ketiga- Hj. Ahmad Tarmizi Hj. Ali(Terengganu)
              QARIAH:   Johan- Hjh. Suraya Hj. Abu Hassan(Johor)
                                  Naib johan- Hjh. Roziah Hj. Ayub(Sarawak)
                                  Tempat ketiga- Hjh. Nor Azrah Ayub(Johan menunggu)
                                  (hmm apa maksud johan menunggu?huhu)

Comments

emieysandra said…
nak suruh orang Kuching pos je la, ehehe..yummy!
ZIPPO MILLER said…
hujung taun Ni zippo memang nak ke Kuching...rase cam nak g gak..nanti la kot...dlm perancangan lagi..

Zippo suke entri diselitkan dengan Info yang seperti tertera diatas tq :)
wah boleh la call member kat sana..pesan sbg ole2 ...suka kek lapis yg berlapis2 kaler tu...
sarah mohamad said…
nampak yummy, saya tak pernah berkesempatan nak pergi sarawak. tapi kalau kek lapis sarawak tuu pernah try sedaaaap :D
Amni said…
kamek sik sempat pun nangga.. huhu....
EyanaNoorAzlan said…
mok nasi ayam pnyett..
yatie Awang said…
betullah, nampak sedap je...kakak nak buatlah haha..
smiley said…
Butter cheese cake? fuhh..terliur baca...

regards,
Sofia Smiley
Redbloodsnow said…
wahh tok bok promote yg baik punya..hehe
[sutera kasih] said…
@emieysandra: hehe yummy !!! try la k
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: zippo nk ke kuching?hjg taun?bleh la jmpa ni sbb sy plg sana jgk hjg taun hehehe..


*you're welcome zippo :)
[sutera kasih] said…
@[p@kcikLie] : [ mamaDiana]: pkcik ada member kt sana ek?hahh minta pesan dorg ole2 kek mita ni..sedap pkcik hehe
[sutera kasih] said…
@sarah mohamad: insyaAllah, kalo sarah ada kesempatan, try lah carik k :)
[sutera kasih] said…
@Amni: kmk pun sik konsisten gilak ngga..ngga pembuka & penutup jak hehe
[sutera kasih] said…
@yatie Awang: akak try lah buat, sedap kak hehe
[sutera kasih] said…
@smiley: sy yg tgk depan mata pun tergoda habis hehe
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: hehe promote kek srwk :P

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …