Skip to main content

Queen of Unduk Ngadau 2011

[Winner Unduk Ngadau 2011: Miss Bo Tiza Arthur]

Unduk Ngadau History
The Unduk Ngadau beauty contest was started to pay respect to Huminodun, the sacrificed daughter of the Kadazandusun spirits Kinorohingan and Suminodun. It is believed that she was the one who taught the priestesses, known as locally as Bobohizans their ritual mantras which exist today. (source: Blog Malaysia-Asia)

  • Winner: Miss Bo Tiza Arthur S. Disimon from Penampang
  • 1st Runner Up - Jovenea Jim Lajim (Tamparuli)
  • 2nd Runner Up - Caroline Anthony (Tuaran)
  • 3rd Runner Up - Sophie Angela Kutam (Ranau)
[Winner Unduk Ngadau 2010: Crystel Eve Huminodun -center-]

more beautiful contestant at Facebook:


*KATA HATI: Unduk Ngadau merupakan pertandingan kecantikan yang diadakan setiap kali Hari Kaamatan di Sabah yang disambut pada 30 dan 31 Mei setiap tahun. Cantik-cantik kan gadis Sabah? (^__^) Welcome JUNE ,please be sweet with me!! 

Comments

~AmyLiana8886~ said…
klik to comment pun nk mcm gini jgk r..leh x? hehehe..

pahtu kalau blh amy nk warna tmplate sama dgn yg tulis blog sutera kasih yg atas tu.hihihi
wow.. thats's cool.. there's a lot of culture in Malaysia. (come, and follow my blog.. :) )
nadia ada kenal seorang adik ni, memang rapat la, org sabah... and yg paling suka, kulit org sabah memang cantik.....
HonEyBuNNy said…
betul tu..

gadis2 n orang2 sabah cantik la...putih2 lak tu n kulit licin...masa ila g sabah...suka tgk gurl2 sana...

sebab cantik sgt..heheh
[sutera kasih] said…
@~AmyLiana8886~: ok beres...hehe sabar yaa..makan masa sikit hihi
[sutera kasih] said…
@Muhamad Syafiq Maula: yup..we 're lucky being the Malaysian ~

okey, i will..thanks!
[sutera kasih] said…
@nadia ar-rumaisha: owhh..org area mana adik nadia tu..kot2 kenal hehe..yup, mostly org kadazan dusun lah yg cantik2..putih2!!
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: tp sy kureng cantik pun??hahaha..

yup..kwn2 saya kat sini smua cantik2..

ila penah pg sini ekk?bila?
[sutera kasih] said…
@Dr Love: sama2 dr.Love..entri yg menarik mata sy utk membaca :)
Redbloodsnow said…
baca entry tok mek jd teringat dgn time mek join fair & lovely beauty pagent masa mek umur 18 dolok..hehehe

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …