Skip to main content

Hilang seminggu ke BSB

Salam sayang semuanya :)
Ingat lagi tak dengan entri yang INI? Kena bacalah dulu baru faham entri yang sekarang HEHE. Memaksa sungguhkan saya, harus untuk menjadi seorang memahami storyline (^__^). Cuti sekolah yang lepas, pergi habiskan masa cuti di BSB bersama family, kecuali bapa dan adik tak ikut sebab kerja. Makanya, my aunt with her princess datang untuk shopping kat sini sambil-sambil tu angkut kami semua bawa pulang ke BSB hehe. Lama dah saya tak ke sana sebab dulu busy dengan komitmen study. So saya selalu ditinggalkan kalau family pergi bercuti sambil lawat family kat sana. Sadiskan saya haha. Okey jom tengok antara gambar yang sempat saya snap ---->

My beloved Aunt and Uncle yg datang jugak dari Kuching sebab nak honeymoon hihi (Lokasi: depan Istana di BSB)

Nampak kuda tu? Macam kuda Maharaja Lawak kan? hehe. Takpa layan je gambar orang tengah honeymoon, so banyaklah fotografer tak berbayar haha (Lokasi: Jerudong Park, Brunei Darussalam)

Cuba teka tu tangan & kepala siapa? Adik bongsu saya lah, hehe Tak perlu tayang muka dia, bukan #retis pun hihi 
(Lokasi: Playground Jerudong Park, Brunei Darussalam)

Teringin nak main benda tu, tapi takda dolar lah, hehe. Sempat main bumper car saja malam tu, thanks Alisa my beloved cuzzie belanja main game tu hehe (Lokasi: Jerudong Park, BSB)


Cuba korang teka apa tu? Kat dalam bahagian atas tu ada apa? Tekalah tekalah hehe (Lokasi: depan Playground Jerudong Park)

Itulah Alisa hehe

Okey, selamat tinggal BSB. Masa ni dalam kereta dah nak pulang. Kena naik feri tu nak seberang masuk semula kawasan M'sia. (Lokasi: Saya lupa..Lawas atau Limbang)

Tempat ni namanya Pos Kawalan Imigresen Daerah Temburong, BSB. Mesti singgah untuk cop pasport. Dengar-dengar mulai bulan 8, tak perlu cop-cop pasport lagi dah, betul ke?

*KATA HATI: Happy sebab dapat jumpa my cuzzie and got surprise from them, thanks girls, i love you. Sempat jugak pergi Miri masa tu sebab hantar orang honeymoon pulang hehe. Sangat seronok memborong makanan di sana sebab murah HAHA. Suka beli Chocolatos, Cheezylatos dan Zipper Keju. Coklat? harga coklat di Labuan lagi murah :)


----> Thank you Gadis Nikon!!

Comments

Aisyah Aina said…
seronok la dapat jalan2 :D
Afiq Anwar said…
http://afiq-anwar.blogspot.com/


jom singgah blog fotografi afiq pulakk :)
[sutera kasih] said…
@Afiq Anwar: ok afiq..thanks singgah :)
pergi jalan2 tak ajak saya.
sampai hati.

kekeke
[sutera kasih] said…
@A retarded kitty: ehhh terlupa nak ajak hehe :P
hani apandi said…
lama dah kmk sefamili sik ke brunei.insyaALLAH, ada rezekilah.bolehla oliday sinun.kmk byk juak family sia.sidak jak salu pegi sitok.kmk org nang sikda masa ke sinun.huhu
[sutera kasih] said…
@hani apandi: ktk diam area dkt BSB ka hani?tggu cuti jak la, pat ktk agak sinun gik owhh..family ktk byk area ney?
ZIPPO MILLER said…
ala...teringin la nak g sane
[sutera kasih] said…
@ZIPPO MILLER: kalau cuti, pergila sana :)

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …