Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

SEKALI LAGI..cinta itu milik kita

Salam comel my readers :) Sekejap masa berlalu kan? Hari ini hari terakhir bulan Jun. Bulan depan kita berjumpa di Julai pulak okey? Padahal esok je pun hehe. Btw, Sekali lagi David Teo berkongsi filem untuk para peminat filem tempatan, khususnya buat peminat-peminat setia adik Mia Sara Nasuha hehe. Filem Sekali Lagi menggandingkan Pelakon Terbaik Wanita dan Lelaki Terbaik Festival Filem Malaysia (FFM) ke-23, iaitu Lisa Surihani dan Bront Palarae serta Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik FFM23, iaitu Shaheizy Sam, bersama Pelakon Terbaik Kanak-kanak kesayangan ramai rakyat Malaysia, Mia Sara Nasuha!! hehe Hari ini dah mula ditayangkan serentak di seluruh pawagam tanah air.
Berduyun-duyunlah adik, kakak, abang, ibu bapa, pakcik, makcik, atuk, nenek ke pawagam berdekatan yeaaa hehe..Mana-mana pasangan yg belum ada hubungan atau ikatansah tu, sila duduk jauh-jauh yeaaa..gelap tu dalam pawagam..faham-faham sendirilah yeaa..jangan marah kalau terasa, sekadar mengingatkan hehe. Eh, siapa dah teng…

"CONTEST DESIGN T-SHIRT EMPAYAR BINTANG TIGA"

*Klik banner untuk direct ke blog Empayar Bintang Tiga* Salam comel my readers :)
Jom join contest yang dianjurkan oleh Mirul dan Solehah dalam blog Empayar Bintang Tiga. Hadiah menarik tau HEHE. So jangan lupa VOTE my simple design (^___^)
Syarat penyertaan:
Buat satu entry yang bertajuk "CONTEST DESIGN T-SHIRT EMPAYAR BINTANG TIGA" dalam entry tu ade pic kat atas tu ..xyah letak kat sidebar (nak letak pun xpe..hehe)pastu link kan terus kat sini..DONEFollow lah blog empayar bintang tiga nie..snang nak tau pengumuman atau update ape2 (nak follow blog mirul n solehah skali pn x pe ). DONEApe yang perlu korang buat? korang design ikut kreativiti korang masing2... design 2 korang perlu buat berdasarkan ape yang korang pham tentang blog nie...yang penting ori dari korang..no google2 ok... kalau nk google2 jgk ok..tpi kne edit btol2 la yer :) letak design korang...dalam entry korang tu...pas 2..kiteorang akan letak kat wall facebook EBT..(untuk ke fb ebt ..tgk button kat atas yer ) p…

#WW5: jejaka idaman, apa khabar kamu di sana?

pemilik gambar: Syazwana Doodle (mendapat keizinan owner utk kongsi doodle owner di sini hehe)
ALERT--> just for my loyal readers & Cara semak senaraihitam PTPTN

#WW4: reply me, please?

Doodle with Hijab: A guide to proper hijab for ladies by OSM !!

*KATA HATI: Sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah. Urmm, program USTAZAH PILIHAN lah pulak nanti kan? Oh yeaa, kagum dengan websiteOwhSoMuslim. Cara dakwahnya yang menarik dan kreatif. Penggunaan doodle berhijab yg comel.  Sumber gambar dan info di atas milik http://www.owhsomuslim.com
ALERT--> just for my loyal readers & Cara semak senaraihitam PTPTN

Promosi hebat utk para lelaki macho yg teringin nak jadi lelaki maskulin

RM65 instead of RM940 for a Derma Detox Facial  plus Body Toning Treatment at Masculine, 18 Locations [93% OFF] *click gambar untuk tahu lebih lanjut* Tawaran yg diberi:
-Derma Detox Facial
-Body Toning Treatment
-Pre and Post-Treatment body measurement and consultation
Info berkaitan:
-Redeemable at Masculine's 18 locations
-Derma Detox Facial includes extraction, face pressure point massage and relaxing back neck massage
-Treatment and products helps tone the tummy in just 3 simple steps: 1) Electropolysis Toning Treatment, 2) Tummy Wrap and 3) Infra Ray Heat Blanket


Awak awak dan awak, para blogger dan lelaki-lelaki macho menjadi pembaca setia blog saya, jangan lepaskan tawaran hebat ini. Tak teringin nak jadi lelaki maskulin?hehe Sekiranya awak berminat dan nak tahu syarat-syarat, cara perolehi rawatan
|
| | V sila klikSINI
(you can BUY as GIFT) *iklan berbayar


ALERT-->just for my loyal readers
Proton Inspira danSamsung Galaxy

Hilang seminggu ke BSB

Salam sayang semuanya :) Ingat lagi tak dengan entri yang INI? Kena bacalah dulu baru faham entri yang sekarang HEHE. Memaksa sungguhkan saya, harus untuk menjadi seorang memahami storyline (^__^). Cuti sekolah yang lepas, pergi habiskan masa cuti di BSB bersama family, kecuali bapa dan adik tak ikut sebab kerja. Makanya, my aunt with her princess datang untuk shopping kat sini sambil-sambil tu angkut kami semua bawa pulang ke BSB hehe. Lama dah saya tak ke sana sebab dulu busy dengan komitmen study. So saya selalu ditinggalkan kalau family pergi bercuti sambil lawat family kat sana. Sadiskan saya haha. Okey jom tengok antara gambar yang sempat saya snap ---->
My beloved Aunt and Uncle yg datang jugak dari Kuching sebab nak honeymoon hihi (Lokasi: depan Istana di BSB)
Nampak kuda tu? Macam kuda Maharaja Lawak kan? hehe. Takpa layan je gambar orang tengah honeymoon, so banyaklah fotografer tak berbayar haha (Lokasi: Jerudong Park, Brunei Darussalam)
Cuba teka tu tangan & kepala siap…

Cara nak semak peminjam PTPTN yg disenaraiHitamkan.

*Awak yg meminjam tu, dah semak ke belum?*
Salam ceria di pagi hari my readers :) Adakah anda semua masih di mood 'Monday Blues'? hehe. Atau anda masih bersedih di atas kekalahan pelawak kesayangan korang? (klik untuk tahu Keputusan Final MaharajaLawak). Sudah-sudahlah tu yaa, baik awak fikirkan hutang keliling pinggang yangg belum mampu nak dibayar lagi huhu kalau tak sempat nak bayar, menyusahkan keluarga lah pulak kan, risau-risau. Semalam mengisi masa lapang dengan 'internet walking' cari vacancy, hantar application jobresume, apply itu ini..berdebar-debar juga sikit-sikit tunggu keputusan interviewINI. Kalau dapat, syukur alhamdulillah tapi takut juga sebab rasa macam tak layak nak mendidik huhu. Kalau tak dapat pun alhamdulillah juga sebab pasti ada yg lagi terbaik untuk saya di luar sana, insya Allah :) 
So, masa tengah singgah di laman web Tabung Haji, terpandang satu kolum, 'Semakan Senarai Hitam PTPTN/Imigresen.  Makanya, dengan rasa bersalahnya saya pun cub…

Thank You So Much GadisNikon

*kan kantoi dah tu nama owner blog ni hahacreated byGadisNikon*
Salam pagi buta khususnya my readers yg belum sleeping beauty :)
Entri #ringanringan saja nak bebel di pagi hari ketika orang tengah nyaman dibuai mimpi HEHE. Maaf kalau tiada input atau info dalam entri ni untuk awak awak dan kamu. Hanya nak menunjukkan tanda terima kasih dan menghargai pemberian insan kesayangan saya,GadisNikon. She is my beloved cousin. Dah anggap dia macam my sister. "Kamek duak nang kaki poret mun ada masa haha everything we share together, i miss you mucho mucho". Kalau awak nak kenal dia, boleh tegur dia kat SINI. Jangan hairan sebab dia berkongsi akaun blogger dengan saya, tapi dia handle sendiri blog tu. She loves photography damn much. So dalam blog dia banyak koleksi gambar, check it out !
sumber gambar: blog jual perfume victoria's secret

Sarawakian mode: 'Makseh amy berik aku hadiah tok, nyaman ehh baunya. Aku suka. HAHA. Sori bab ku sik apat uplot gamba perfume diberik kau ya p…

Encantadia (Synopsis.Characters.Plot.Actress)

Salam sayang my readers :) Hari ni nak kongsi entri yang santai-santai saja hehe. Hari sabtu kan, mungkin ramai blogger keluar jalan-jalan sehari suntuk. Terutamanya yg berada di bandar Kota Kinabalu, confirm berpusu-pusu pergi Karnival Jom Heboh 2011 hehe. Okey, ada sesiapa sini layan drama tagalog? Mehh boleh geng with me hehe. Setiap malam jam 11 mesti dah sedia duduk depan TV nak tengok drama Filipino, Encantadia. Walaupun umur dah sweet 16 (perasan), saya masih suka cerita fantasi yg mengarut-ngarut hehe. Perghhh bila saya godek-godek info Encantadia, wahhh banyak episod dan siri rupanya. Ada Encantadia: The Second Saga jugak, macam Twilight lah pulak hehe.
Dalam cerita Encantadia ni, mengisahkan tentang dunia bidadari dengan dunia manusia. Dunia biadadari diperintah oleh seorang Ratu Bidadari. Ratu tak boleh kawen, tapi boleh ada anak. pelik sungguh hehe dunia bidadari yg dikenali sebagai Encantadia bergantung dengan kekuatan empat biji permata yg sangat berkuasa, iaitu kuasa api,…

Tips Kecantikan : Jaga kulit secantik Lisa Surihani

Lisa Surihani bertudung, cantik :) Cantik itu subjektif. Jangan jadikan alasan subjektif tu sampai malas jaga kulit muka dan badan. Nanti diri sendiri juga menyesal. Biarlah tak glamour mana pun, janji kulit lembut halus mulus dan bersih hehe. So entri kali ni saya nak kongsi tips penjagaan kulit. Kulit muka saya tak putih gebu halus mulus pun, tapi apa salahnya kongsi tips. Eleh mentang-mentang saya tak letak gambar muka saya, tak percayalah tu HAHA. Tatap saja gambar Lisa Surihani dan Mia Sara sebagai pengganti sebab lagi sedap mata memandang (^__^)

TIPS PENJAGAAN KULIT
Kurangkan penggunaan bahan kimia yang tidak perlu. Maksudnya, awak janganlah guna banyak sangat produk kecantikan dan mencampur adukkannya. Awak tahu tak dalam satu botol produk rawatan muka tu ada berapa jenis bahan kimia? Kalau awak dah guna dua hingga lima botol? Bayangkan awak dah menyeksa kulit muka. Nasib baik kulit tak reti bercakap, kalau tak, confirm menjerit-jerit kesakitan. Kalau tiba-tiba kulit muka rasa pana…

Keputusan Final Maharaja Lawak 2011: Sepah yawww!!!

Keputusan Pertandingan Maharaja Lawak 2011 Setelah berentap dan berlawak selawak lawaknya selama 12 minggu, dan pada malam ini 24 Jun 2011, akhirnya Keputusan penuh pertandingan Maharaja Lawak telah dibuat. Kesemua finalis telah mempersembahkan idea dan kreativiti lawak yang baik serta ada input yg baik untuk penonton. Tugasan pertama bebas dan tugasan kedua muzikal. Pertandingan Maharaja Lawak siaran Astro Warna setiap Jumaat jam 10 malam telah mendapat sambutan hangat dari penonton. Video final Maharaja Lawak? nanti tunggu para uploader share okey, pastu saya tolong kumpul link utk awak awak dan kamu tengok hehe 


Setelah diundi oleh peminat dan diadili oleh Mamat Khalid, Ahmad Idham dan Otai Pelawak legend Malaysia, Saiful Apek,  keputusannya adalah:
Juara Maharaja Lawak musim pertama 2011 akan memperolehi RM350k, adalah:


JUARA Maharaja Lawak: Sepah

SEPAH terkenal dengan lawaknya 'aaaa semput..manisnya kurma itu'. Dengan tagline Baek Punya, telah menjemput Dafi untuk berganding d…

Debaran Final Maharaja Lawak: Awak pilih siapa?

JOZAN vs JAMBU? Dua-dua sama hebat dan punya peminat yang ramai. Dua-dua pun ada strategi dan identiti tersendiri nak tarik pengundi. Jambu [Yusry Edoo (Yus) dan Zamaratul Amri Zakaria (Taukeh)] terkenal dengan pelbagai tagline yang comel-comel hehe. Antara tagline Jambu yang famous amos: "Apa pun tak boleh", "Muka legend, hati cute", "oh yeke?? bole tuju lagu??" "Ingat Sepah ingat Dafi". Tapi, Jozan pun tak kurang hebatnya, bagiku paling hebat! HAHA. Mael Lambung (Zizan Razak), wish you luck malam ni..tak lupa juga kepada Johan Asari, eh silap tu Johan watak Botak dlm cite Juvana, i mean Johan suami kepada Ozlyn..hehe JOZAN tetap pilihan hati (^__^).

SEPAH vs NABIL? Nabil, juara Raja Lawak musim kedua juga tak kurang hebatnya. Walaupun Nabil seorang diri, tapi lawaknya pun boleh tahan jugak. Masih ingat lagi tak tagline Nabil, Lu Pikirlah Sendiri!! Hahhh jadi fenomena kot tagline Nabil tu sampai jadi filem tau hehe. Antara tagline Nabil yg famous …

Bagaimana cara awak melayan lelaki lembut?

sumber gambar: carian google
Salam pagi jumaat my readers :) Lelaki lembut? Lelaki yg berjiwa dan berperwatakan perempuan. Janganlah panggil golongan ini dengan panggilan 'pondan'. Mereka juga punya hati dan perasaan cuma fikiran mereka bercelaru dan keliru dgn identiti diri sendiri. Siapa kita untuk menghakimi mereka? Majoriti mentaliti masyarakat sekarang memandang serong dan menyisihkan golongan sebegini. Kenapa? Kerana bagi mereka golongan sebegini menjijikkan, menggelikan, meloyakan tekak, golongan terkutuk, bernafsu songsang, tiada didikan agama dan sebagainya. Tapi, pernahkah awak dan awak semua menyelami perasaan mereka? Pernahkan awak cuba berlembut dan mendekati mereka? Tentu tidak kan? Boleh dikira dengan jari, hanya beberapa  bilangan individu sahaja yg ikhlas dan jujur berkawan dengan golongan lelaki lembut. Selebihnya lebih gemar mencemuh dan mentertawakannya.
Bukanlah saya memihak seratus peratus dan menyokong golongan sebegitu, tapi cuba untuk membuka minda awak d…

(Karok Video): "Kailangan Kita" -ost stanza cinta-

[VIDEO] OST Drama Stanza Cinta: Antara Kita (Nikita & Jed)


sumber video: Youtube Salam Stanza Cinta :)
Boring? Jom santaikan diri dengar lagu Antara Kita, dinyanyikan oleh penyanyi terkenal Philipine, Jed Madela berduet dengan artis Malaysia, Nikita Palikat. Lagu ini merupakan lagu hits di Philipine yg telah diterjemahkan ke bahasa melayu daripada bahasa tagalog, Kailangan Kita. Siapa yg layan drama tagalog, mesti familiar dengan lagu Kailangan Kita. Oh mungkin tak tau tajuk kan? Tapi kalau dah dengar melodi lagu Antara Kita, mesti awak akan cakap, ohhh lagu ni macam pernah dengar !! hehe sumber gambar: http://runwitme.blogspot.com/
Info tentang Jed Madela: Biodata Jed MadelaThe Official Fanpage of Jed Madela (Facebook)Twitter Jed MadelaNak dengar lagu Antara Kita versi tagalog? klik SINI
Sinopsis.Kupasan.Lagu Video OST.Pelakon drama Stanza Cinta klik SINI
Kepada penduduk Sabah, for your information, Jed Madela with Nikki Palikat akan menjelajah Sabah bersama DiGi, so jangan lepaskan pelu…

Artis Youtube boleh berjaya? | Maddi Jane

Salam petang khamis yang ceria my readers :) Amboiiii...tau lerr awak awak awak baru lepas lunch kan? Mata pun kuyu la tu kekenyangan, malas la tu nak buat kerja hehe. Selamat berpuasa kepada yg berpuasa sunat atau puasa ganti..ke ada yg tak ganti puasa lagi? Ganti cepat. Erm, untuk menyegarkan mata, jom dengar #retisyoutube ni nyanyi. Boleh tahan jugak suara budak ni. Dah lah comel. Sebelum ni yang saya tahu artis youtube yang dah berjaya, antaranya Justin Bieber, Yuna, Zee Avi dan Melda Ahmad (Gadis Semasa Sunsilk). Itu saja yang saya kenal hehe. Ramai jugak yg mencuba nasib menyerlahkan bakat di ruang Youtube, itu terpulang kepada rezeki masing-masing lah kalau ada komposer atau syarikat rakaman nak ambil jadi artis. My readers kat sini ada yg #retisyoutube jugak ke?HEHE.
Info tentang Maddi Jane (Info about Maddi Jane): Maddi Jane is YouTube's newest singer, songwriter, recording artist posting original songs & covers made popular by Paramore, Fly Leaf, Avril Lavigne etc.Maddi…

Apam Polkadot yang menggiurkan

Salam sejahtera my readers :) Comel tak Apam Polkadot kat dalam gambar tu? Sedap tau, apam tu ada dua lapisan dan perisa. Kat tengah apam tu ada coklat. Colourful pulak tu.  Hahhh ingat lagi kan saya cerita kat SINI, pasal dot dot dot tu haha. Apam Polkadot ni kiriman dari my beloved sepupu kat Kuching. Amboiii boleh tahan awak berdua ekkk, si kakak business taska, si adik business jual Apam/Cuppycake..Okey la tu, nanti saya pulang sana, awak berdua sila belanja makan sebulan HAHA. Diringkaskan bebelan, kepada blogger atau pembaca blog saya yg berada di sekitar Kuching khususnya, kalau rasa tergoda dan tak mau tangan penat membuat Apam Polkadot ni, bolehlah membuat tempahan dengan my sepupu saya di FB: carian nama Mya Muffy atau di blog Gadis Nikon
*KATA HATI: Kalau rasa nak cuba buat sendiri, boleh rujuk Resepi Apam Polkadot kat blog My Resepi kat SINI :)
ALERT--> just for my loyal readers            --> info penting utk para siswazah (Skim Latihan 1Malaysia)

Wordless Wednesday #3: hack??crack??

:[ klik gambar utk terus ke senarai blog yg lain ]:
*KATA HATI: Don't worry be happy huhu. Hmm, pernah makan kek Mita? sedap Butter Cheese Cake kedai Mita kat Kuching di SINI :)

ALERT--> just for my loyal readers
             --> info penting utk para siswazah (Skim Latihan 1Malaysia)

Koleksi Video Maharaja Lawak Minggu 11

Koleksi video Maharaja Lawak Minggu 11 Jozan: Task 1 klik SINIdan Task 2 klik SINISepah: Task 1 klik SINIdan Task 2 klik SINIJambu: Task 1 klik SINI dan Task 2 klik SININabil: Task 1 klik SINI dan Task 2 klik SINIR2 : Task 1 klik SINI dan Task 2 klikSINI
-Koleksi Video Maharaja Lawak JOZAN (Minggu 1-9) klik SINI
-Koleksi Video Maharaja Lawak Minggu 9 klik SINI -Koleksi Video Maharaja Lawak Minggu 1 dan 2 klik SINI
-Koleksi Video Maharaja Lawak Minggu 12 klik SINI sumber: video youtube (jangkamasa video available bergantung kepada kebenaran pihak youtube)


*KATA HATI: i heart JOZAN !!! (^___^)