Skip to main content

Nur Kasih The Movie (Sinopsis.Gambar.Lagu Tema)

Poster Nur Kasih The Movie
Nur Amina (Tizz Zaqyah)
Alia (Ayu Raudhah) dan Maryam (Mia Sara Nasuha)
Adam (Remy Ishak) dan Aidil (Fizz Fairuz)
salah satu babak aidil ditampar
Sinopsis Nur Kasih The Movie :

Setelah Adam berjaya mendapatkan cinta nur..setelah Aidil mendapat kepercayaan Aliya..setelah Sarah benar-benar insaf..apakah lagi yang sanggup dikorbankan demi cinta.. Dugaan dan ranjau yang dilalui oleh Adam tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima ujian getir bahawa anak dalam kandungan Nur kemungkinan akan meninggal akibat kemalangan jalan raya yang menimpa mereka berdua.

Manakala Aidil pula terpaksa menjalani kehidupannya sebagai bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu ilyas(7) (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam(5) (Mia Sara Nasuha) setelah isterinya yang tercinta, Alia meninggal dunia.

Mampukah Aidil membesarkan Ilyas dan Maryam sendirian? Pengorbanan apakah yang akan di lalui oleh Nur Amina dan Adam? Adakah cinta Adam Dan Nur Amina akan terkubur? Jangan Lupa saksikan tayangan Nur Kasih The Movie pada 19 Mei 2011. Saksikan juga lakonan comel Mia Sara sebagai anak Aidil dan Alia. info lebih lanjut di SINI
Keluarga bahagia dlm Nur Kasih The Movie
 Tak sabar tunggu filem ni di pawagam 19 Mei 2011 nanti!!! :)

Para pelakon:
Ayu Raudhah
Liza Othman
Munif Isa
Sara Ali
Ilyas Suhaimi

Directed by: Kabir Bhatia

Screenplay by: Mira Mustaffa

Trailer Nur Kasih The Movie:

Videoklip lagu-lagu tema filem Nur Kasih The Movie:

Free download MP3 lagu tema Nur Kasih The Movie:

sumber gambar, info, sinopsis: Nur Kasih The Movie Fanpage, Blog Kukongsilamanku

Comments

eyana ~_* said…
mcm bestt jak...nk tgk..=)
deAnza-wAnda said…
taw xpe dera.. me pOn bawu jer wat review nih kat n3 yg lepas...
nik rosmawati said…
nak kena pegi tgk ni.mcm best jea bila baca sinopsis dia :)
dulu tak penak miss tgk nur kasih the series :)
HonEyBuNNy said…
ne buat ila xsabar sesangat nak tgk neh...bulan ne kanda xsabar nak tgk kongsi..ila lak nur kasih..nanti kita tengok eh sutera...hehe...;-)
[sutera kasih] said…
@eyana: mesti best punya hehe tgklah dgn gerek ktk :P
[sutera kasih] said…
@wanda: dh prnh buat jgk dulu tp kali ni more info to share hehe
[sutera kasih] said…
@nik: ceta nurkasih mmg bg kesan kt msyrkt kita kan..best2
[sutera kasih] said…
@honeybunny: ceta kongsi pun best kan..tak sbr2..nti nk buat review hehe
Chempaka said…
mia pun ada ??! nie yg x sabar nak tgk nih.... =)

terbaru dari chempaka: Andrea Hirata : Rekaan atau Pengalaman?
HonEyBuNNy said…
okies..buat jangan xbuat review...;-)
FurBall said…
budak kecik tuh comel..

bek dia ambik aku tuk berlakon..ngeh3...bakat terpendam aku nih bila lah nak ditunjukkan kat dunia..sedih
[sutera kasih] said…
@chempaka: yup, mia comel pun ada hehe dia jd ank nur amina!!
[sutera kasih] said…
@honeybunny: hhehe insyaAllah nnti sy cari bahan dulu
[sutera kasih] said…
@furball: bdk tu comel kan hehe hah?ntila bgtau kt pengarah tu amek ko belakon ehehe
tasya ♥ said…
memang nak sangat tengok cerite neh XD
Abg.Syuk said…
mesti gerek mek embak tangga tok kelak. huhu.nak tangga pirate of carabien
Bigdaddyz said…
3D....yer filem ni...
J.Syazwana said…
nak tengok nak tengok.
mesti best.
cerita kabir bathia setakat ni tak pernah menghampakan lagi
heee
k.h.a.l.i.l.a said…
suke tiz ngan ayu raudhah pkai tdung. ^_^
Redbloodsnow said…
kenak kmk nang x pernah minat nk diat cita tok ow..hehehe. tp movie nya, maybe akan try diat la :P
hans said…
tak pasti lagi nak pergi menonton atau tidak filem nih
fadh leyanie said…
mmg comel kalau ayu raudah bertudung :)
[sutera kasih] said…
@tasya ♥: semua peminat nur kasih tggu2 filem ni :)
[sutera kasih] said…
@Abg.Syuk: konfem!!hehe yahh kelak pegi pwgm sama2 tp ngga movie lain2 la :P
[sutera kasih] said…
@Bigdaddyz: yeke 3D?tak tau huhu
[sutera kasih] said…
@J.Syazwana: yup, betul tu betul..kreatifkan dia!
[sutera kasih] said…
@k.h.a.l.i.l.a: yup..nmpk lagi cantik :)
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: kenak ka?hehe okey, diat movie jak ktk
[sutera kasih] said…
@hans: lelaki jarang nk minat citer cmni kot huhu
[sutera kasih] said…
@fadh leyanie: yup..sy lg suka tgk ayu pkai tudung, lg cantik :)
hans said…
bukan
drama dah layan
takut sama macam dalam drama
nanti rasa bosan plak
mykhalis said…
camne nak tengok nie?kena tunggu astro first la agaknya
Ardini Humaira said…
cite nur kasi memang beshhhhh :D
[sutera kasih] said…
@hans: owhh..mmg some part ada yg bosan cket, tp the whole storyline, not bad la..
[sutera kasih] said…
@mykhalis: nmpknya cmtula hehe kalo nk jht cket, beli yg pirate oppsss telebih sudahh :P
[sutera kasih] said…
@Ardini Humaira: yup..suka tgk tiz & ayu raudhah :)
hana said…
saye pun excited nk tgk..haha
x sabar aq mo tingu ne citaaa..;)

ps : yaa..trus plg.pg nant..hihiih..mlm aq g kk da, btolak mlm.jmpa d kk la ah?? ^^
[sutera kasih] said…
@hana: semua para gadis excited nk tgk hehe
[sutera kasih] said…
@♪..aq[daN]pUteraku..♪: sbr ko ya, ndak lama lg tu hehe

jmpa d kk?ala xdpt jnjila ya, mklumlah hehehe
Roy said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Roy said…
This comment has been removed by a blog administrator.

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …