Skip to main content

Inilah cintaku..Aku janji padamu..takkan menduakanmu.

"Errr..saya suka awak..saya suka awak..saya suka awak!!!"

Akim (bukan nama sebenar) dah lama suka kat si Acha (bukan nama sebenar). Tapi masalahnya si Akim ni tak boleh nak luahkan secara face to face hehe kelakarkan? Tak kelakarlah..sebab bukan senang tau lelaki nak meluahkan perasaan face to face kat awek yang betul² dorang sayang dengan ikhlas. Kalau setakat meluah di SMS, via calling², via email, via surat, via inbox FB, via tweet²..nampak kurang kejantanannya di situ. Kalau betul² anak jantan, silalah ke rumah jumpa mak bapak masuk meminang terus, ada berani?

Akim ni suka berangan² setiap kali bangun pagi. Asyik terbayang² wajah comel si Acha. Siap bercakap sorang² dengan anak patung, nampak sangat angau gila bayang kat Acha kan? Biasalah tu, mula² memang camtu sebab belum dapat apa yang diidamkan. Kalau boleh laut china selatan sanggup direnangi disebabkan cinta. Esok harijadi Acha, Akim nak bagi hadiah apa ekk?
*Gambar sekadar hiasan*

Rasa²nya, Akim dapat tak ngorat Acha? Tak dapat? Haishh..salah tu, Akim kan hebat berkata², manis pulak tu. Tapi bertahan tak hubungan Akim dan Acha? Tunggu, kejap lagi saya bagitau yekk..korang cuci mata dulu tengok VIDEO Akim tackle Acha dan fahami jalan cerita. Tu pun kalau korang nak feeling laa yeaa, kalau tak nak, skip jekk baca terus next story, okey?

*Gambar sekadar hiasan*

"Hey, pompoan, kau tak faham ke aku tengah BUSY?
yg kau sebok² telefon aku apehal?Eh pompoan, ko blahlahhh"

Sentap weyhhh si Acha. Kalau saya ditempat Acha pun mesti terluka hati berdarah², agak² terus jadi kanser hati huhu. Padahal si Acha tengah happy² telefon sebab nak bagitau dia dapat tawaran sambung belajar. Maklumlah, si Akim kan sentiasa busy dengan jadual harian yang ketat. Tambahan pulak, dah jumpa awek cun melecun kat sana yang sentiasa berada di sisi. Lumrahlah tu, pantang nampak awek hot. Kesian si Acha, padahal dulu masa Akim tengah down kurang bersemangat, tak berapa nak yakin mencapai cita-cita, si Acha lah penyuntik semangat yang sentiasa bagi dorongan. Tapi bila dah jumpa awek yang lagi jelita dan cantik, terus lupa awek sendiri.

Video Janji ni lah yang menceritakan segalanya apa yang terjadi kat Acha seterusnya. Jangan berjanji kalau rasa diri tidak mampu nak tepati, jangan berjanji kerana janji itu umpama kamu memberi harapan, jangan berjanji dengan angan-angan yang tidak jelas, jangan berjanji kerana menurut hawa nafsu, jangan berjanji semata-mata kerana cinta, jangan berjanji jika ianya belum pasti, jangan berjanji dan terus membiarkan orang menaruh harapan penuh kepada diri kamu..kerana jika kau berjanji, kau telah 'mengikatnya' dan mesti ditunaikan.

Dipendekkan cerita, hargailah orang yang telah banyak memberi dorongan, sokongan dan menyayangi kamu. Jangan cepat lupa diri. Sayangilah orang yang tersayang, jangan pandu kereta dengan laju, eh keluar tajuk dah ni hehe

*KATA HATI: dua hari tak update blog sebab? Walaupun entri ni nampak simple sebab story semula my favourite video lagu by Akim, tapi kalau korang hayati betul-betul, ianya penuh makna :')

Comments

Ain Zulaikha said…
siapa yang pernah terkena camni mesti sedih tgk video akim ni.. hahahha
Miza Yusof said…
tak tengok lagi video klip ni. macam best je :)


*yan, sorry miza tak sempat nak topup kan lagi. sorry tau. dah topup miza bagitau k.
Effa CuRio said…
sumpah geram bila akim ckp mcm tu kat acha.. kena tunggu sambungan video clip ni la.. =)
HonEyBuNNy said…
kalau macam tu..nak hargai la insan yg sayangn sentiasa sokong ila....

tetiba sayu ja...T_T

hati-hati dengan janji kan...kerna kadang2 jnji itu akan di tuntut....
[sutera kasih] said…
@Ain Zulaikha: uwaaaa...pernah kena ke ekk?no komen hehe
[sutera kasih] said…
@Miza Yusof: miza, tengoklah dua-dua video tu..ada kesinambungan hehe xsbr nk tggu sambungan video janji tu..

*its okey dear..don't worry k :)
[sutera kasih] said…
@Effa CuRio: saya pun geram, sentap!!hehe..aaahhh xsbr tggu sambungan video klip akim :)
[sutera kasih] said…
@HonEyBuNNy: hargailah insan2 yg pernah menyokong kita, jgn dsebabkan perkara2 lain, kita lupakan mereka huhu

sayu jgk T___T

yup..setiap janji akan dituntut..
ztie said…
Sik penah mek nangga. Sikpat nangga lok. Best juak mcm ada smbgn
nik rosmawati said…
nak kena tengok video hakim ni.best lagu janji tu kan :)
Ardini Humaira said…
dni lom tengok lagi.. nak tgk gak la.. huu
dhian_cooper said…
dhian nanes tgk video janji.. sbb last2 akim pggil sayang tu bukan acha :(
L@dykiki said…
hihi..mesti ada kaitankanlagu ni dgn kehidupan u..
saya suka awak jugak.. hiihih ;)
Hans said…
nanti nak usha la tgok
cam best plak bila baca ni

Meatball IKEA Halal
Amni said…
kamek suka lagu janji tok... lagu fav kmk. hehehe
c.i.k.a.m.i.e.a said…
yang penting time tengok video ni aku berapi sebab aku kena sebijik sejibon!
mia.lia said…
geram gile tgk vid tu.. ehehehe
[sutera kasih] said…
@ztie: ktk tgga lah..video janji ya best..yup, ada sambungan
[sutera kasih] said…
@nik rosmawati: yup kak..best video akim tu...lagu pun best :)
[sutera kasih] said…
@Ardini Humaira: dni tgklah..feeling cket nk fhm mesej video tu huhu
[sutera kasih] said…
@dhian_cooper: yup..kesian kat acha..xsbr tggu sambungan huhu
[sutera kasih] said…
@L@dykiki: takda maknanya kak..haha adoyaiii, suka nk jd story telling video akim..skali promosi even akim skda kaitan ngn kmk kah2
[sutera kasih] said…
@Hans: ushala hans..bagi sy video2 tu kreatif..tak taula plak bg hans huhu
[sutera kasih] said…
@Amni: best owh amni, kmk pun suka juak..ktk suruhlah nya nyanyi utk ktk hehe
[sutera kasih] said…
@c.i.k.a.m.i.e.a: erkk..kenapa?huhu video inilah cinta & janji by akim..
[sutera kasih] said…
@mia.lia: video janji yg buat geram kan hehe
Redbloodsnow said…
lom pernah gik mek diat video clip akim ya yunk..hehe
shiema sufian said…
akim kene berani dan yakin diri :) barulah bole kapel :)
... jom join bloglist shiema :)
[sutera kasih] said…
@Redbloodsnow: ktk tgklah kak..best hehe
[sutera kasih] said…
@shiema sufian: hehe betul2..kena ada keberanian :P tq f0r inviting me :)
syada said…
syada suke sgt lagu janji :) best sangat <3
Zura said…
akak suke sesangat lagu akim jnji tue..best...
Yann Mazian said…
deng.... kmk suka juak ngga video lagu ya.. nang layan.. rasa nangga cerita pendek jak.. mencik ndah ngga watak akim lam video ya.. hehehe.
[sutera kasih] said…
@syada: best kan..suka jgk :)
[sutera kasih] said…
@Zura: video lagu janji tu best..sedih
[sutera kasih] said…
@Yann Mazian: yup..mcm filem pendek owhh hehe aok, rasa menyampah ngga ompoan kacak dlm video ya haha
Ain Zulaikha said…
mana chatbox? huhuhu
[sutera kasih] said…
@Ain Zulaikha: errkk sorry ain, sy remove dulu buat sementara waktu..sbb, yg before ni, ada my reader tak selesa sbb tiba2 je muncul if view my blog & mcm menganggu kalo nk baca entri hehe nntila sy add semula k :)

*drop je kt komen kan lebih mesra gitu :P
Ain Zulaikha said…
hehehe ok2 selamat malam :)
Shamsuddin Amin said…
terharu je ngan vid ni... huhu
nabila faryzza said…
video janji ni ada sambungan pulak kan. wahh, tak sabar nak tunggu. tapi, memang salute gila lah kat akim. muda muda, dah berbakat. cipta lagu sendiri semua. memang minat gila la kat akim ni. hehe :)
d_LA said…
nak tgk video xleh, tenet sgt tenat..wuhuhu..ssh nak cr lelaki yg setia kot skang ni..hurmm'
saya selalu berangan, hopefully one day ada lelaki yang bersungguh-sungguh usaha untuk mencuri hati saya....
fadh leyanie said…
sampai hatinya acha di perlakukan sebegitu..mmg betul..kita kna hargai org yg selalu mmberi sokongan ^^
berjanji memang senang nak lafaz tapi nak menunaikan janji memang payah. Lelaki bila memula nak tackel macam2 dia buat tapi bila dah dapat selalu sakitkan hati
[sutera kasih] said…
@Ain Zulaikha: hehehe selamat petang suda :P
[sutera kasih] said…
@nabila faryzza: yup2, video janji ni ada sambungan..akim mmg berbakat, even xbergelar juara, janji ada bakat, mesti org suka :)
[sutera kasih] said…
@d_LA: ala cian..xpe, tggu line okey yaa dear..emm, mmg susah..kena sabar mencari hoho
[sutera kasih] said…
@nadia ar-rumaisha: sy pun slalu berangan jgk nk dpt jodoh yg mcm ashraf muslim, eh tiba2 pulak hehehe
[sutera kasih] said…
@fadh leyanie: aaahhh..kesian acha kan, hope jejaka2 yg tgk video ni, dpt buka mata luas2 haha
[sutera kasih] said…
@Fªrªޔ Sޔªޔ: makanya, hati2 bila nak melafazkan janji huhu lelaki/perempuan sama jak, tapi tak semua cmtu kan..always lah berdoa utk dpt jodoh yg baik2 :)
Ain Zulaikha said…
senyum, tak perlu kata apa2.. hehhehe blogwallking
deAnza-wAnda said…
sedih nye video nih... hurm.. dear mane sb u ek??
fara said…
salam..lagu janji mmg best!

mau minx pendapat boley?? d sini..tq:)
http://faratina1991.blogspot.com/2011/05/apa-itu-tumblr.html
[sutera kasih] said…
@Ain Zulaikha: senyum..senyum..tq ain sudi blogwalking even sy tak update2 :P
[sutera kasih] said…
@deAnza-wAnda: video ni sedihkan..berulang2 tgk pun xboring :') sb dh remove hoho
[sutera kasih] said…
@fara: yup..lagu akim mmg best!! :)

okey, nnti sy view..

Popular posts from this blog

TIPS RUNCINGKAN DAGU DAN KURUSKAN PIPI DENGAN MUDAH

Bentuk-bentuk muka sumber: Google Image
PIPI DAN DAGU. Kedua-duanya saling berkaitan dan selalu menjadi masalah utama kepada wanita. Saya pun mengalaminya haha. Kita ni kan para wanita, memang paling pantang bila orang tegur bahagian pipi dan double chin iaitu bawah dagu kita. Betul tak? Jangan tipu jangan bohong. Biasalah, kita semua ni mahu sentiasa cantik dan indah di pandangan mata manusia lain terutamanya di mata orang yang kita sayang, lagi-lagi bagi yang sudah berkahwin mestilah nak sedapkan mata suami masing-masing. Kalau ada 'boyfriend belum sah taraf' (bukan suami sah) dah memandai tegur kau tu gemuk atau perut buncit atau pipi tembam dan sewaktu dengannya, janganlah kecil hati sangat. Maksudnya, dia belum dapat nak terima kau seadanya, kau suruh saja dia cari perempuan cantik sempurna yang boleh 'kenyangkan' mata dia haha. Rileks lah, ingat janji Allah Taala, setiap kita punya jodoh yang baik dan boleh terima kau seadanya. Oyeahhh ! Nak cerita pasal tips pipi …